Отговори
# 90
Не го приемам .
Уважавам ги и ги обичам много ,приемам ги като родители наистина ,и все пак мама е една, тати също.
И аз и мъжът ми се обръщаме към тях по име като гледам по този начин искат и внучето им да се обръща към тях, а не с бабо и дядо.

# 91
За вас го приемам, ама за внуците им да не ги наричат бабо и дядо newsm78.Чудна работа.

# 92
  • София
И на мен ми е чуждо това, освен това предпочитам бабо отколкото маминка, както някои хора използват

# 93
Кой като го чувства така да ги нарича аз не бих и мисля че е лицемерно...майката си е една и за мен тази дума е свещена.

# 94
Направо си и казвам каквото има и това е.

# 95
За вас го приемам, ама за внуците им да не ги наричат бабо и дядо newsm78.Чудна работа.
Нищо чудно няма или пък някакаква дълбока и сложна причина вместо бабо Рени си казва Рени/ и толкова.

# 96
  • София
Като сте подхванали баби и внуци, да попитам какво мислите за обръщението "стара майко" (наскоро чух една о/о 20-годишна девойка да нарича така баба си и ми прозвуча... странно)?  newsm78

# 97
  • София
Като сте подхванали баби и внуци, да попитам какво мислите за обръщението "стара майко" (наскоро чух една о/о 20-годишна девойка да нарича така баба си и ми прозвуча... странно)?  newsm78
Мисля, че е пълна простотия. Бабата си е баба, каква ми ти стара майка  Grinning
Спомням си, че навремето една съученичка казваше на баба си "маминко", щото онази така настоявала  ooooh!

# 98
  • Пловдив
За мен е странно да наричам свекърва си "мамо". Направо ми изглежда невъзможно. Директно казвам каквото има.

# 99
Да,според мен наистина е отживелица и никому не е нужно.

# 100
Обръщам се по име или ей така
За мен е отживелица и не съм го приемала никога за редно.
Човек има само една мйак и на нея казва мамо.
Никога няма да изискам и снаха ми един ден да ми вика така, не че някой ще се засили де ах тези младежи Mr. Green

# 101
Аз се обръщав към свекърва си с "майко", странно ми е, но знам че й харесва.

# 102
аз не се обръщам по никакъв начин (направо почвам да и приказвам) и ми е много гадно от това.тя ми е като майка, но тилкова години (6 години сме заедно с любимия) не съм и казала нищо и сега вече незнам. трябва да си измисля някакво обръщение. много съм мислила, но нищо не ми идва. не мога да и кажа леля, защото е на възрастта на баба ми. не мога да и кажа и майко, защото вече си имам такава. немога да и кажа на име, защото е доста по-голяма от мен. направо ужас. това много ме мъчи

# 103
Какво значи отживелица? Или го чувстваш или не. Моята свекърва е прекрасен човек. Много се разбираме. Аз я наричам "МАЙЧЕ", дори и към собствената си майка не казвам така (казвам и мамо или майко). Защо да не е моя майка? Тя е майка на човека който ме прави щастлива. Тя ме е приела с любов в семейството си, значи и тя е от моето семейство.

# 104
Нямам свекърва и не ми се е налагало, и толкова по-добре, надали бих се пречупила да и казвам мамо! За мен лично е отживелица, а когато има и натиск е просто скандално!
Но пък свекър имам, много се обичаме и уважаваме,  но тъй като когато се запознахме си заговорихме на Вие, така си и продължаваме и сега. Но нямам обръщение, той към мен по име, но аз към него никак, не по липса на желание, а по липса на избор, това е доста по-сложно!

За бабите, "маминко" не ми пречи, често срещано, някои деца така различават двете си баби. Моите деца пък викат на прабаба си "стара баба", сами си го решиха, никой не им се е месил и добре, че няма обидени!

Общи условия

Активация на акаунт