Отговори
# 105
По име.

# 106
Никак не й казвам на моята свекърва. Просто така се получи, че с мъжа ми решихме да се оженим много набързо, бяхме заедно само 9 месеца преди сватбата. С нея се бяхме виждали 2-3 пъти, тя беше в чужбина тогава. И просто някакси не се познавахме много добре, пък камо ли да я замамосвам веднага. Нещо не можах да се пречупя. Мислех си, че на нея даже не й прави впечатление, но скоро споделила с девера, че не съм й била казвала ''майко'' и явно е обидена от факта newsm78 . Но аз се правя на разсеяна Crazy и хич не ми пука.  По-късно мъжа ми й каза:''Какво си направила ти за това момиче, че да ти вика майко?'' и след това явно се е отказала от мераците си Mr. Green Mr. Green Mr. Green . А иначе той казва на моята майка '' майко'' и то без никакъв проблем, все пак тя е живяла с нас, в много неща ни е помогнала и продължава да помага и той го оценява. Може би ако бях в неговото положение и аз с радост щях да използвам тези обръщения.  Hug

# 107
vesy2712 -браво на съпругът ти,интелигентно и възпитано момче.
 при мен положението е като при теб със свекървата,но моя мъж си майчошо,нагрубява мен но не и не я. #Cussing out
 затова за мен  тя е или давай направо или леля някакваси...
 в предвид че една ританка не е купила за детето когато се роди...нито преди това нито след това.
 тя е майка на щерка си и баба на внуците от нея-двете и деца имат по 2 телефона,лаптоп и комп, бегач колело, мини камера,и по 4 пръстена на двете ръце. значи ние не сме никакви за нея и тя не би ми била майка. Joy
 за 8 години  не са ми казали вуйна ,а сега се дзурлят  че детето ми вика на зетя- чичо. Mr. Green

# 108
не смятам за отживелица тази традиция.  Peace
знам, че доста от вас не го приемат, но много зависи от хората.  Wink
лично мое мнение е, че всеки преценява и решава как ще се обръща към близките си-по име или не. лично моята свекърва е много готина и аз я обожавам, но все още не съм и казала мамо. тя не е повдигала въпроса, но се надявам скоро да се пречупя и с ръка на сърце да и кажа мамо, след всичко което е направила за нас и за мен.  Simple Smile

# 109
vesy2712 -браво на съпругът ти,интелигентно и възпитано момче.
 при мен положението е като при теб със свекървата,но моя мъж си майчошо,нагрубява мен но не и не я. #Cussing out
 затова за мен  тя е или давай направо или леля някакваси...
 в предвид че една ританка не е купила за детето когато се роди...нито преди това нито след това.
 тя е майка на щерка си и баба на внуците от нея-двете и деца имат по 2 телефона,лаптоп и комп, бегач колело, мини камера,и по 4 пръстена на двете ръце. значи ние не сме никакви за нея и тя не би ми била майка. Joy
 за 8 години  не са ми казали вуйна ,а сега се дзурлят  че детето ми вика на зетя- чичо. Mr. Green

И мойта племенница за 18 години не ми е казала стринка, дори веднъж ми заяви/ беше на 13-14 години/:" Ако знам , че ще се ядосаш - ще ти викам стринка". Ако не се бях сдържала, щях да и отвинтя главата. А за свекървата-който както го усеща. Аз казвах майка до момента, в който си разменихме шапките за някаква глупост.

# 110
  • Бургас
Съжалявам, че още след сватбата не ми се пречупи езика да им викам някак си на свекитата. Имаме се, разбираме се /сигурно щото сме на 200км. разстояние Mr. Green/ много ми се иска да се обръщам някак си към тя , но имам чувство, че колкото повече минава времето по-трудно ми става.

# 111
  • София
Не не съм и казвала и нямам намерение. Човек има една майка и не приемам да се обръщам с "майко" към друга. Да смятам че е отживелица.

# 112
  • София
Обръщам се по име. Независимо от това колко е свестен човек, не мога и да си представя, че ще кажа "мамо" и/или "татко" на абсолютно чужди хора, само защото понякакво стечение на обстоятелставата сме станали роднини. Ами добре, ако се разведа един-два пъти и после пак се ожея в какво пак ли да  "мамосвам и таткосвам" всичко живо.

# 113
Направо казвам каквото си трябва.

# 114
При нас беше много смешно, защото с мъжа ми имахме дълга връзка преди да се оженим, и в последствие все я лельосвах.После, обаче свикнах и сега им казвам майко и татко.Смятам че това е уважение не само към тях, а и към съпруга ми, понеже и той се обръща към моята майка много мило.

# 115
На моята свекърва не можах да й кажа "Мамо". Казвам й "Скъпа". И тя си свикна с това обръщение и си го харесва даже. А иначе много я обичам, като родител си я обичам, но не можах да си пречупя езика. Хубавото е, че тя не ми се сърди.

# 116
Като гледам анкетата в тази тема явно това обръщение "мамо" е отживелица.

Аз лично казвам, но го направих преди 19г. не заради свекървата, а заради майка ми./тя така поиска, аз й угодих. Да ви кажа не ми се омотал езика все още.

Все пак като бъдеща свекърва се надявам, снахите ми да имат някакво обръщение към мен/та дори и по име/.
Не мисля,че на някои му е приятно да го наричат "оная" или "алоо търсят те".
За да те уважават, трябва поне малко и ти да уважаваш./клише, но си е истина/ Peace

p.p. и домашните любимци си имат имена

Последна редакция: нд, 15 ное 2009, 20:54 от djona

# 117
 По име. Майка си имам.

# 118
Като гледам анкетата в тази тема явно това обръщение "мамо" е отживелица.

Аз лично казвам, но го направих преди 19г. не заради свекървата, а заради майка ми./тя така поиска, аз й угодих. Да ви кажа не ми се омотал езика все още.

Все пак като бъдеща свекърва се надявам, снахите ми да имат някакво обръщение към мен/та дори и по име/.
Не мисля,че на някои му е приятно да го наричат "оная" или "алоо търсят те".
За да те уважават, трябва поне малко и ти да уважаваш./клише, но си е истина/ Peace

p.p. и домашните любимци си имат имена
Ако обръщението не е" майко" показва ли по-малко уважение според теб ?

# 119
аз я нари4ам "майко",но при мен положението е по разли4но...от години истинската ми майка е мноого студена към мен,а още от първия ден свекървата ме е уважавала и се е държала доста мило...нещо което ми липсваше,та аз сметнах за нормално да й кажа "майко",и не съжалявам,естествено на моменти някои неща ме дразняк както предполагам и тя се дразни от някои мои постъпки,но това е в реда на нещата.... Peace

Общи условия

Активация на акаунт