прохождане и стъпване на пръсти!!!!!!!!!!!!!

• 24 981
  • 61
  •   1
Отговори
 HugЗдравейте майчета! Моят син след 7 дена става на 1 годинка.От 10 месец се опитва да ходи,но стъпва само на пръсти.Дори и сега е така.От време на време стъпва на цяло краче,но моментално отскача на пръсти отново. Според личната ни лекарка не е нормално така!!!!!!!!!!Вече бил голям и трябва да стъпва на цяло краче.Лещо съм притесненеа!!!!До сега в къщи ходихме по чорапки.Но от вчера му взех пантофи ортопедични и с твърда пета.От магазин Емика. Моля споделете вашият опит?????????? Praynig

# 1
И синът ми ходеше така,но мога да кажа,4е се справя добре като ходи както на пръсти,така и на цяло ходило.За мен това не е повод за притеснение от твоя страна(дори като се замислиш е много по-трудно за дете на тази възраст,да ходи на пръсти)Така,4е не се тревожи.С времето ще си тръгне нормално. Peace

# 2
Моите си стъпваха добре,но на доста приятелки децата прохождаха точно по описания от теб начин-на пръсти.Сега си ходят напълно нормално.И пак около годинка,годинка и нещо прохождаха.Не съм и чувала това да е проблем.

# 3
Моята беба е на почти 11 мес., не може да ходи все още, но като я държа стъпва по същия начин на пръсти. Мисля, че това е заради проходилката до известна степен или все още я е страх. Тя е по- малка и има време, затова не се притеснявам и не мога да те посъветвам, но си мисля, че му трябва време да свикне. Някои деца прохождат по- трудно, така че и той ще се престраши един ден.

# 4
Споко!  Peace
Синът ми започна с опитите за прохождане към края на единадесетия месец. Разбира се, че първо на пръсти. Проходи към годинка и три месеца. Доста време повървя на пръсти, но после сам си се оправи. Не виждам място за притеснение.   Peace

# 5
  • Горна Оряховица
Новобранците в началото са така  Laughing,не се притеснявай излишно  Peace

# 6
На мен ортопедът ми каза,че точно така трябва да започне да стъпва детето като прохожда (понеже тя имаше проблем с крачето като се роди).Каза,че това е правилния начин,по-добре така,защото се формира свода,отколкото мечешката с цяло стапало и тромаво,което може да е препоставка за дюстабан. Peace

# 7
Първите стъпки и положението на стъпалото при децата са доста по-различни от тези при възрастните.
Повечето деца прохождат с т.нар. балетна походка, широко отворени крака, често се наблюдава и кривене и замятане на едното краче. За проблеми с походката се говори след три годишна възраст.

# 8
Според мен е добре, че си му сложила обувчици, а не да прохожда босо. Точно като е босо по чорап и може да се научи да ходи на пръсти.  Peace Споокйно  bouquet

# 9
смятам че все още няма място за притеснение,както франческа е написала проблеми с походката се установяват след 3 годинки.

# 10
  • Mars Hotel
Не се притеснявай, и дъщеря ми в началото само на пръсти стъпваше. За 1-2 месеца спря. Сега няма проблеми, стъпва си нормално.

П.П. Няма нужда от чак толкова удивителни и въпросителни. И по една е достатъчна.  Peace

# 11
  • в илюзия
Дъщеря ми проходи така и дълго време си стъпваше на пръсти.
Сега вече си стъпва на цял крак .
Спокойно.

# 12
Както и другите са писали след няколко месеца всичко ще се оправи.  Simple Smile
Дъщеря ми стъпваше на цяло ходило, но повечето деца започват първо да ходят на пръсти.

# 13
Моята дъщеря също проходи на пръсти,но това продължи около 2 месеца след това стъпи на цяло стъпало.Аз също много се притеснявах,но е било напразно.Успокой се и ти.

# 14
Детето е слагано в проходилка, нали?
Това е често срещано явление при деца които са поставяни в проходилка или са били придържани с каишки за прохождане. Ще се оправи, не остава като проблем. Съветът ми е да му купиш обувки с твърда подметка, която да го "свали" на земята.
А иначе ортопедични обувки не се продават и не е редно да се продават освен ако не са по препоръка на ортопед и не са поръчани специално за детето. Освен че са по поръчка са и адски скъпи, а и дано въобще да не ти се налага да разбираш.
Тези които се продават по магазините отговарят на общите условия за стабилна детска обувка / изключвам китайските/ и са подходящи за да не се уврежда детското краче, а понятието "ортопедични" е само търговски трик!

Общи условия

Активация на акаунт