прохождане и стъпване на пръсти!!!!!!!!!!!!!

• 24 975
  • 61
  •   1
Отговори
# 30
Забелязала съм, че деца, които са били дълго в проходилка или с помощните колани, после доста време стъпват на пръсти, неуверено и често падат. За родителите е по-трудно без помощта им, но за детето е по-полезно. Peace

# 31
  • София
Синът ми също проходи на пръсти, аз си го обяснявах с проходилката. Rolling Eyes До ден днешен стъпва така на моменти, но в нашия случай има съмнения за сензорно - моторна дисфункция. Sad

# 32
Всички прохождащи ходят на пръсти в началото.  
   Не всички! Naughty
    Моето дете не е проходило на пръсти.И децата на повечето приятелки и роднини са проходили с цяло стъпало.
    Според личните ми наблюдения,на пръсти прохождат деца,които са имали/ползвали проходилки.
    Но повтарям,това са моите лични наблюдения.  Simple Smile Peace

# 33
Да! Слагах го в проходилка,но за много кратко време и то не всеки ден.Вече го заведох на ортопед.Забрани ми да използваме вече проходилката Peace,Няма никакъв проблем при сина ми Praynig,просто се изисква време и търпение за да започне да стъпва на цяло краче. Също така ми обясни да не обувам на детето обувки тип буйки,а само такива които са с твърда подметка и пета.В момента в къщи ходим с пантофи.А ортопеда ми каза,че в домашни условия трябва да е по чорапки детето.

# 34
Много се радвам за добрата новина, че всичко е наред и в норма. Айде сега смело напред Simple Smile

# 35
А ортопеда ми каза,че в домашни условия трябва да е по чорапки детето.
     newsm10  Peace

И аз знам, че при прохождането е най-добре децата да ходят боси ( според сезона с чорапи или терлици). Моят син проходи по чорапи и никога не е стъпвал на пръсти. Не съм го слагала в проходилка.

# 36
А ортопеда ми каза,че в домашни условия трябва да е по чорапки детето.
Ако е топло у вас може да го оставиш и по боси крака. Така е най-добре.

# 37
И дъщеря ми беше така.Много се притеснявах..Казаха ми,че е от проходилката,а и аз винаги си я оставях боса да припка.Преди около месец й взех от буйките на КК,добри са /нямам база за сравнение/,а от около 2 седмици вече ходи спокойно,сама.Просто изведнъж се пусна,и се отпусна на цялото краче....Не знам дали е от буйките,но вече не стъпва като балерина.

# 38
И ние не сме прохождали на пръсти.
Браво че ще махате проходилката-тя е по-скоро за помощ на мама, но не е от никаква полза за детето.
Колкото за това на каква възраст да проходи детето-1 год е нормално-много прохождат месеци след навършване на 1 год-няма защо да си мислиш че му е време вече понеже е на годинка-детето когато стане готово ще тръгне само  Hug

# 39
Преди около месец й взех от буйките на КК,добри са /нямам база за сравнение/,а от около 2 седмици вече ходи спокойно,сама.Просто изведнъж се пусна,и се отпусна на цялото краче....Не знам дали е от буйките,но вече не стъпва като балерина.

Моят син също имаше буйките на КК за навън, но така и не проходи с тях. Просто не му беше дошло времето. Навън проходи с ботуши, възможно най-неподходящата обувка за прохождане, но нямаше как, като реши да прохожда през зимата в снега.

# 40
  • София
Моята кръщелница ходеше на пръсти до 1 клас, няма никакво "увреждане" от това. После сама спря, май се поумори, то си е уморително  Joy Според мен няма нищо притеснително  Hug

# 41
И Ивайло ходеше на пръсти известно време след като проходи напълно самостоятелно.Не е ползвал проходилка. Не бих се притеснявала.

# 42
  • София
Дъщеря ми прохожда в момента. Още не се движи самостоятелно, но обикаляме хванати за една ръка. И аз забелязвам че първите няколко крачки, след като стане, са на пръсти. Също така, ако ръката е много опъната нагоре, т.е. аз не съм наведена достатъчно, пак се вдига на пръсти.
За протокола - никога не сме ползвали проходилка или бънджи гащи.

# 43
  • София
Моята щерка също започна в началото на пръсти, а не съм й купувала нито проходилка, нито колани за прохождане. Само в бънджито скачаше и то на цяло стъпало. Започна да щрапа боса на морето в пясъка и по плочите. Но след това всичките й обувки са с твърд форт и за навън и за вкъщи.
Ще се отпуснете и вие на цяло стъпало.  bouquet

# 44
И ние бяхме така и какви  ли не обувки съм взимала, но това не оправя нещата! На близо 2,8 годинки е и все още понякога стъпва на пръсти! Консултирала съм се и са ми отговаряли че ще се оправи с времето и че всичко е до навик.

Общи условия

Активация на акаунт