прохождане и стъпване на пръсти!!!!!!!!!!!!!

• 24 976
  • 61
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
Всички прохождащи ходят на пръсти в началото. Не се притеснявай. Ако искаш го заведи на ортопед да го погледне, но по-скоро за твое спокойствие, отколкото че има нужда.

# 16
  • Стара Загора
Всички деца ,които прохождат в началото ходят на пръсти.

# 17
Моята беба също стъпваше на пръсти, даже и аз бях взела да се притеснявам, но като проходи сама започна да си стъпва на цяло краче. И мен ме успокояваха че почти всички деца започват да стъпват на пръсти и че няма място за притеснение
А и аз моята не съм я слагала в проходилка и пак си стъпваше в началото на пръсти  Laughing

# 18
Наистина е много рано за притеснение относно стъпването на детето, но ако продължи така след третата година, както са писали вече, би трябвало да потърсиш ортопед.
Не искам да те плаша, но дъщерята на моя приятелка така проходи и ходеше като бебе. Преди време я видях, вече дете на 7 години, и пак ходеше на пръсти. Не знам дали е водена на ортопед.

# 19
  • София
И ние се разписваме в клуба на прохождащите на пръсти бебоци Grinning Наистина повечето деца прохождат така.

# 20
Запис. И ние стъпваме така и вече ме хваща притеснението. Даже се майтапим, че вместо обувки ще купуваме балерински палци Grinning

# 21
Всички прохождащи ходят на пръсти в началото. .....
Не смятам,че това е вярно... NaughtyСинът ми не е проходил на пръсти и не смятам,че е изключение...
Към авторката- наблюдавай детето.и ако след няколко месеца не започне да стъпва и на цяло краче,бих завела на специалист...

Последна редакция: нд, 08 ное 2009, 21:35 от adi_v4

# 22

Не е вярно това Naughty

# 23
До почти 3тата си година моята ходеше почти на пръсти,така и тичаше,сега е пуберитета,върви си съвсем нормално.

# 24

Не е вярно това Naughty
И аз съм на това мнение.
Синът ми не е прохождал на пръсти, стъпваше си на цялото стъпало.

# 25
HugЗдравейте майчета! Моят син след 7 дена става на 1 годинка.От 10 месец се опитва да ходи,но стъпва само на пръсти.Дори и сега е така.От време на време стъпва на цяло краче,но моментално отскача на пръсти отново. Според личната ни лекарка не е нормално така!!!!!!!!!!Вече бил голям и трябва да стъпва на цяло краче.Лещо съм притесненеа!!!!До сега в къщи ходихме по чорапки.Но от вчера му взех пантофи ортопедични и с твърда пета.От магазин Емика. Моля споделете вашият опит?????????? Praynig

На твое място бих отишла при ортопед, вече трябва да сте ходили поне един път, ако не сте то сега явно е момента. Отидете и той ще ти каже най-добре, тук в случая може само да се гадае.
Само информативно - Когато ние ходихме на профилактика втория път на 8 месеца беше малкия, ортопеда каза, че ако проходи на пръсти и не спре за месец /ефекта от проходилката не изчезне/ да отидем пак. За да не изкриви крачето нещо. Това бяха неговите думи, от мен се искаше да следя нещата. Аз съм го слагала в проходилка, но той така и не проходи на пръсти. И не стигнахме до трети преглед.
Успех и на вас, но потърси специалист  bouquet

# 26
Не се притеснявай!Почти всички деца започват така,после оправят.  bouquet

# 27
  • Варна
Не съм много убедена ,че проходилката е виновна за прохождането на пръсти.
И големите са били в проходилка ,но не са прохождали на пръсти, а дребната
точно това направи, въпреки ,че скоро ще стане на 2 години, от време на
време все още ходи ,като балет майстор. Ортопеда при който бяхме, каза
че това е нормално за прохождащите деца, ако до 3г. ходенето на пръсти или
кривенето на ходилата не е приключило е възможно да има проблем.

# 28
Доколкото съм чувала и била свидетел, повечето деца така прохождат, но не вървят само на пръсти, а сменят - ту на пръсти, ту на цялото стъпало. Синът ми беше така, особено в проходилката. Това мисля, че се дължи на факта, че се "увисват" на някого, т.е. имат нечия опора и така автоматично се повдигат на пръсти.

# 29
И дъщеря ми проходитака.Сега на 1,8 г я забелязвам ,че пак понякога го прави,но умишлено  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт