Тибетската гъба, която се отглежда в мляко

• 146 664
  • 531
  •   1
Отговори
# 75
Много е малко това количество, това са 'бебетата' на гъбата  Simple Smile. Нужно е време, за да порасне.

# 76
  • Припят, Украйна
Цитат на: Milagros
колко голяма трябва да е гъбата. Ние си поръчахме от интернет магазина за който се говори тук но получихме само няколко малки зрънца в едно малко шишенце от урина. толкова ли трябва да е голяма.....то като се залее с 250мл мляко го чакаме цяла сед на стане...........да не са ни излъгали с това малко кол от гъбата

Количеството мляко, с което заливате, зависи от количеството на гъбата. Смята се, че съотношението гъба:мляко трябва да е около 1:10, като са допустими вариации в диапазона от 1:15 до 1:5. Общо взето колкото повече е гъбата къмто млякото, толкова по-кисел и резлив се получава кефира.
Количеството, което са ви дали от магазина, е малко, но като знам колко бързо расте гъбата, след 3-4 седмици сигурно няма да имате какво да я правите и ще трябва да подарявате от нея или да я изхвърляте. Simple Smile

# 77
  • Варна
ясно значи да слагаме по малко мляко като за начало докато порасне. От магазина са постъпили некоректно 10 лв за такива зрънца-излъгали са ни.вече ще знам а и др ще предупреждавам Благодаря ви

http://1001taini.com/search/search_results/39.html
това е сайта .............внимавайте и питайте за количеството което ще ви пратят

Последна редакция: чт, 08 апр 2010, 10:28 от Milagros

# 78
  • Припят, Украйна
Не се притеснявайте, бързо расте гъбата - една любезна съфорумка ми даде в началото зрънца, които се побираха в половин пластмасова цедка. Месец по късно, гъбата беше нараснала до близо 3 и половина такива цедки. Подарявам колкото мога, останалото изхвърлям.

Не забравяйте, че кефирът ферментира 1 ден при стайна температура (а не в хладилник!) и всеки ден трябва да му се сменя млякото. Хубаво е получения и отцеден кефир да "зрее" още 1-2 дни в хладилника - получава приятен, леко газиран вкус и хранителната му стойност се повишава значително (поне така четох Simple Smile). Също така имайте предвид, че гъбата не се докосва с метал или с голи ръце. Аз лично не я промивам с вода при смяната на млякото, защото не мисля, че хлорираната вода от чешмата е безвредна за гъбата - но това, последното, е въпрос на предпочитание.

Не знам доколко е вярно, но съм чувал, че "купешките" гъби са с по-лошо качество от тези, дадени ви от друг любител на кефира, защото купешките са поддържани с мляко на прах за минимизиране на разходите по съхранението. Дори и да е вярно, просто ще трябва да изчакате малко повече време за "реактивирането" и деленето на гъбата и формиране на нови зрънца, които вече ще са хранени с прясно мляко. Simple Smile

# 79
Много полезна информация. Мерси

# 80
filkam, благодаря ти от сърце  Hug   bouquet

# 81
  • Припят, Украйна
За нищо, Whitewitch, както се казва, дано ви донесе много здраве или поне да ви заздрави имунната система, което също не е малко. Simple Smile
Ако има някакви въпроси - на разположение съм. Peace

# 82
  • Варна
Здравейте! Днес една мила мама ми даде гъбката си (за което й благодаря   bouquet ). Надявам се да се грижа добре за нея. Сега се интересувам и от чаената гъба - Кобуха. Има ли някой от нея? Имате ли опит с нея и как я намерихте?

# 83
Здравейте, пия кефира от седмица, нямам разстройства на стомаха или отделителната система Simple Smile сега не знам дали е от него но ми намаля апетита, друго някакво изменение в мен не съм усетила...

# 84
  • Припят, Украйна
Цитат на: маякуб
Здравейте, пия кефира от седмица, нямам разстройства на стомаха или отделителната система Smile сега не знам дали е от него но ми намаля апетита, друго някакво изменение в мен не съм усетила...

При мен също е така, апетитът ми намаля значително, като при това се чувствам заситен с половината количество храна, което изяждах преди. Освен това въобще вече не ми се яде сладко или мазно, не ми се пие алкохол. Малко ми е трудно да преценя точно кои полезни ефекти се дължат специфично на кефира, защото едновременно с него направих и доста здравословни промени в начина си на живот, така че няма как обективно да преценя кое се дължи на кефира и кое не.

Факт е обаче, че една чаша кефир преди или по време на вечерята върши чудеса с намаляването на апетита, като същевременно човек се чувства заситен. Това е много хубаво, като се има предвид, че лошите хранителни навици и наднорменото тегло са предпоставка за доста заболявания.

Виж твърденията, че кефирът лекува рак, за мен са в сферата на фантасмагориите и са дори опасни, ако някой се върже и реши да ползва кефира вместо да се обърне към традиционната медицина. Но че е полезен, полезен е, няма спор. Peace

# 85
Здравейте и от мен! Не знам как до сега не съм попаднала на тази тема...аз съм с толкова здравословни проблеми ,че романи мога да пиша! За всеки лекар и професор съм ЧУДОТО в практиката му!!! Искам да пробвам и с тази гъба...ако някой от Бургас има,  много ще съм му благодарна ако ми даде и на мен! Въпреки лошото ми здравословно състояние не се предавам ,заради децата ми ! Трябва да ги гледам и да се грижа за тях .Не е достатъчно само да ги обичаш! А вярвайте ми -трудно ми е ! Във всичко търся надежда  Praynig -дано тази гъба успее поне малко да  засили имунната ми система,че да може организма да се бори с всичките ми болки !
Благодаря още веднъж предварително ! Hug

# 86
Здравейте и от мен! Не знам как до сега не съм попаднала на тази тема...аз съм с толкова здравословни проблеми ,че романи мога да пиша! За всеки лекар и професор съм ЧУДОТО в практиката му!!! Искам да пробвам и с тази гъба...ако някой от Бургас има,  много ще съм му благодарна ако ми даде и на мен! Въпреки лошото ми здравословно състояние не се предавам ,заради децата ми ! Трябва да ги гледам и да се грижа за тях .Не е достатъчно само да ги обичаш! А вярвайте ми -трудно ми е ! Във всичко търся надежда  Praynig -дано тази гъба успее поне малко да  засили имунната ми система,че да може организма да се бори с всичките ми болки !
Благодаря още веднъж предварително ! Hug

Здравей, на мен преди 2 дена ми дадоха страшно много гъба и сега я раздавам, че не мога да я изхраня Simple Smile)) Живея в района на новата поща - краставицата, ако можеш да дойдеш да си вземеш ще ти дам с удоволствие.

# 87
Здрастиии...разбира се ,че ще дойда.Аз съм в Славейков , но ще намеря време да дойда. Давам ти скайпа  ми да се свържем там ,за да ми дадеш адреса си и да се уговорим кога ще ти е удобно да дойда.Направи ме много щастлива! Благодаря ти!
скайп: albenusha1

# 88
Искам да ви попитам какво количество може да се пие на ден? Аз пия сутрин една чаша и вечер една, нали не е много? Чувствам се добре, но много ми се яде сладко откакто я пия и ми се замайва главата на моменти, предполагам регулира кръвното (аз съм с ниско по принцип) И още нещо- задължително ли е след като я пием 20 ден да правим почивка от 10 дена?
Благодаря предварително!   bouquet

# 89
ако някой от Русе иска...давам...че моята вече порасна

Общи условия

Активация на акаунт