Тибетската гъба, която се отглежда в мляко

  • 146 683
  • 531
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
  • Мнения: 89
Не мисля, че заради гъбата имаш проблеми. Само добри отзиви съм чела до сега. А и жената която на мен ми я даде я пие с години и е много доволна. Аз имам себореен дерматит и три дни вече се мажа вечер с млякото. Кожата ми видимо се изчисти. Пробвай и ти, може да ти минат.

# 106
  • Мнения: 591
Точно след като писах реших да се намажа Simple Smile Дано да помогне као се мажа... определено порите сега изглеждат доста по малки Simple Smile

# 107
  • Мнения: 272
Мамчета, аз търся от т.н. японски кристали или воден квас. Някой от вас правил ли го е?

# 108
  • Варна
  • Мнения: 89
Мале те колко гъби са?? Четох и за някаква чаена и всичко лекуват....дали?

# 109
  • Мнения: 272
Пардон, имам предвид- воден кефир.
Има много гъби, но аз зная за кефирна, воден кефир, комбуча. Това са все видове бактерии за придобиването на различни ферментирали напитки. Именно те са тези, които са с толкова лечебни свойства понеже регулират червата, а от здравите черва идва и здравия организъм, както и 80% от нашия имунитет.

# 110
  • Варна
  • Мнения: 89
Значи аз имам млечен кефир Peace Може би предпочитанията към единия и другия вид е в зависимост от това дали обичаш мляко или не. Права ли съм?
Аз пия вече 2 седмици, има като че ли известно подобрение в перисталтиката, но съм далеч да кажа че  ми е регулиран стомаха.
Споделете повече за вашите резултати, моля!

# 111
  • Мнения: 0
Тибетската гъба може да се отглежда в мляко или във вода.

# 112
  • Мнения: 0
Воден кефир  се отглежда във вода, захар, лимонов сок (или половинка от един лимон) и изсушен плод – напр. смокиня, стафиди. Обикновено престоява на стайна температура за един или повече дни. Ако зърната са били преди това в млечна среда, след измиването им с преварена и изстудена вода са нужни 2 и понякога 3 дни за добра ферментация.

# 113
  • Мнения: 2 214
Воден кефир  се отглежда във вода, захар, лимонов сок (или половинка от един лимон) и изсушен плод – напр. смокиня, стафиди. Обикновено престоява на стайна температура за един или повече дни. Ако зърната са били преди това в млечна среда, след измиването им с преварена и изстудена вода са нужни 2 и понякога 3 дни за добра ферментация.
Мисля че бъркаш и то много, има няколко разновидности на зооглеи (така е на руски, не знам как правилно този вид е на бг)
Морски индийски рис се отглежда  с помоща на стафиди и вода, стафидите може да се заменят със сушени кайсии
Тибетска гъба (която всъщност произвежда най обикновен кефир и не е никаква панацея, иначе руснаците щяха да са най здравата нация,  ето тук имаме тема за нея
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=191239.0
За да не бъда разбрана погрешно, ще кажа че аз я имам и с удоволствие я ползваме и всеки ден си пием поне по 2 литра кефир, добре влияе на общото физическо състояние на човешкия организм, НО не лекува рак както бяха обещали на една моя позната.
Чайна гъба която също я имам и с удоволствие пием вместо вода или безалкохолно, която произвежда нещо като познатия за руснаците или тези които са били там КВАС.
Но недейте се лъга, не плащайте луди пари ако ви обещаят да ви продадът каквато и да е гъба под предлог че ще излекува всичките ви болести.
За тези които четът руски
http://www.searice.ru/zooglea.html

# 114
  • Мнения: 272
То нищо не е панацея, но специално кефира е много силен и действа много добре на организма. не съм чувала за чайна гъба? какво преставлява?

# 115
# 116
  • Мнения: 2 214
То нищо не е панацея, но специално кефира е много силен и действа много добре на организма. не съм чувала за чайна гъба? какво преставлява?
Моля да ми обясните как според вас и на какво действа, защото аз съм убедена че няма нищо лекуващо в тази гъба.
Кефира е полезен за пересталтиката, впрочем как то и българското кисело мляко, кажете кое точно лекува гъбата или нека поне един човек ми каже че гъбата му е излекувала нещо.
Обожавам кефир, но пиша всичко това защото се дразня от ужасни създания (умишлено не ги наричам хора) които живеят на нещастията на другите хора.
Мога да ви дам поне 4-5 примера как хората се изръсват с доста серьозна сума защото на едната например татко и имаше рак (почина човека, въпреки кефира) другата я срещах в ресурсния център която милата ми предлагаше чудо средство което пречиства организма от токсички вещества и какво ли не, а за нея това е много важно понеже детенцето и със аутизм, а аутизма уж го мислят че в следствие на подобни работи.
И тя жената щяла милата да ме заведе при една в Казанлък, която за прием взима 100 лева за да разбере какви точно тежки метали има в организма на детето и да ми даде точно специална гъба която се храни с мляко и със сигурност ще помогне на нейното дете, ако искам и на моето.
Станаха доста глупости така че ще спра.

# 117
  • Варна
  • Мнения: 89
Надявам се някой да ми отговори, защото много ме вълнува в тези жеги, не е ли по добре кефира да ферментира в хладилника? Моя обаче не става там. Поне не за 24 часа. Къде оставяте гъбата лятото? Опасявам се млякото да не развие опасни микроорганизми.

# 118
  • Мнения: 2 214
Надявам се някой да ми отговори, защото много ме вълнува в тези жеги, не е ли по добре кефира да ферментира в хладилника? Моя обаче не става там. Поне не за 24 часа. Къде оставяте гъбата лятото? Опасявам се млякото да не развие опасни микроорганизми.
Слагай кефира на сянка, аз имам един шкаф  без вратичка и го пъхам там, вечерта като го сложа, някъде към 13.00 на следващия ден е готов.
Слагам го без капак.

# 119
  • Варна
  • Мнения: 89
Ох, истината е че много ми я похвалиха срещу запек, но за целта трябвало да бъде на стайна температура, леко резлив и т.н. А в хладилника става пак, но не е резлив и по скоро прилича на прясно мляко с характерния аромат на кефир. Три седмици вече запека не ми е минал и май взех да губя надежда. Само дето всеки ден и купувам мляко и да мисля няма ли да втаса докато се прибера от работа. И тук никой не пише че му е регулирала червата....нещо взех да се съмнявам.

Общи условия

Активация на акаунт