Тибетската гъба, която се отглежда в мляко

• 146 686
  • 531
  •   1
Отговори
# 120
.
То нищо не е панацея, но специално кефира е много силен и действа много добре на организма. не съм чувала за чайна гъба? какво преставлява?
Моля да ми обясните как според вас и на какво действа, защото аз съм убедена че няма нищо лекуващо в тази гъба.
Кефира е полезен за пересталтиката, впрочем как то и българското кисело мляко, кажете кое точно лекува гъбата или нека поне един човек ми каже че гъбата му е излекувала нещо.
Обожавам кефир, но пиша всичко това защото се дразня от ужасни създания (умишлено не ги наричам хора) които живеят на нещастията на другите хора.
Мога да ви дам поне 4-5 примера как хората се изръсват с доста серьозна сума защото на едната например татко и имаше рак (почина човека, въпреки кефира) другата я срещах в ресурсния център която милата ми предлагаше чудо средство което пречиства организма от токсички вещества и какво ли не, а за нея това е много важно понеже детенцето и със аутизм, а аутизма уж го мислят че в следствие на подобни работи.
И тя жената щяла милата да ме заведе при една в Казанлък, която за прием взима 100 лева за да разбере какви точно тежки метали има в организма на детето и да ми даде точно специална гъба която се храни с мляко и със сигурност ще помогне на нейното дете, ако искам и на моето.
Станаха доста глупости така че ще спра.
Здравей Ето тук човека се е потрудил и е превел доста добре някои неща. Аз също съм против тези неща, които ти казваш Поздравиhttp://blog.ton4ev.com/?p=465

# 121
Ох, истината е че много ми я похвалиха срещу запек, но за целта трябвало да бъде на стайна температура, леко резлив и т.н. А в хладилника става пак, но не е резлив и по скоро прилича на прясно мляко с характерния аромат на кефир. Три седмици вече запека не ми е минал и май взех да губя надежда. Само дето всеки ден и купувам мляко и да мисля няма ли да втаса докато се прибера от работа. И тук никой не пише че му е регулирала червата....нещо взех да се съмнявам.
Много помага за запек.
По принцип нормализира чревната флора.
За да ти стане кефир и да е резливо, вземи голям буркан 3 литра, налей 2 литра мляко (най добре домашно) сложи гъбата (трябва да е голяма около 1 с.л) затвори буркана с капачка и ще ти стане не само резлив а даже газиран.
Ако можеш да изпиеш 1 литър наведнъж ще е добре, също така пий го на гладно, гарантирам успех.

# 122
  • Варна
Пия една чаша 250 гр на ден, както пише в указанията. Явно не е достатъчно. Вие по колко пиете?

# 123
Пия една чаша 250 гр на ден, както пише в указанията. Явно не е достатъчно. Вие по колко пиете?
Нека ощее веднъж да напиша КЕФИРА НЕ Е ЛЕКАРСТВО
Може да го пиете толкова колкото ви е вкусно.
Трудно ми е да ви кажа колко точно испивам на ден, мога да ви ориентирам например че 2 пъти на седмицата подквасвам по 3 литра мляко в останалите дни през седмицата по 2, по мои сметки за седмица изпиваме около 16 литра кефир, като семейството ни е двама възрасни и едно дете (като детето вообще не отсъпва в яденето на татко си Laughing)

# 124
г-жа Стихийно бедствие, употребявате ли алкохол? Понеже навсякъде пише,че когато се пие кефир,не се пие алкохол Thinking

# 125
г-жа Стихийно бедствие, употребявате ли алкохол? Понеже навсякъде пише,че когато се пие кефир,не се пие алкохол Thinking

Аз пия алкохол всеки ден, жива съм, хи хи хи Simple Smile))

# 126
Надявам се някой да ми отговори, защото много ме вълнува в тези жеги, не е ли по добре кефира да ферментира в хладилника? Моя обаче не става там. Поне не за 24 часа. Къде оставяте гъбата лятото? Опасявам се млякото да не развие опасни микроорганизми.

Моя и в хладилника си ферментира за 24 часа, може би ако го намалиш само мъниииичко  Wink
(т.е. увеличиш)

# 127
Нека ощее веднъж да напиша КЕФИРА НЕ Е ЛЕКАРСТВО
Може да го пиете толкова колкото ви е вкусно.
Трудно ми е да ви кажа колко точно испивам на ден, мога да ви ориентирам например че 2 пъти на седмицата подквасвам по 3 литра мляко в останалите дни през седмицата по 2, по мои сметки за седмица изпиваме около 16 литра кефир, като семейството ни е двама възрасни и едно дете (като детето вообще не отсъпва в яденето на татко си Laughing)

Кефира е пробиотична напитка, която чрез действието си върху стомашно-чревния тракт спомага за подобряването на някои заболявания. Как дефинирате лекарство не зная (да, не е произведено от фармацевтична компания), но за мен кефира е по-добро от лекарство, защото няма странични ефекти. Колкото до клинични изследвания за кефира- правени са такива. Вие поне ползвате руски. Ще откриете мнпго. Да, не е панацея. но  за мен е форма на лекарство. Аз познавам жена, която е излекувала/възстановила аутистичнияв си син с изполването на кефир и кефрни зърна каот част от една обща диета.

# 128
 PraynigМоля, много ви моля не взимайте грях на душата си, аутизм с кефир не се лекува, впрочем не се лекува вообще, но това е друга тема.
Отворете елементарна википедия и вижте какво точно е кефират, въз основа на същия фермент руснаците произвеждат кефир в огромни количества, нещо повече за разлика от българчетата, руските дечица са захранват с кефир, впрочем както преди години тук децата се захранваха с кисело мляко.
"Руските сайтове" не са источник на достоверна информация, както по принцип "нета", има и още нещо, руснаците са гении в това отношение те умеят да правят пари от всичко, така извесния сега Малахов преди много години направи състояние като убеди руснаците че "уринотерапия" е панацея.
Целия съветски съюз весело пиеше испражненията си под ръководството на този "невероятен" лечител.
И още нещо, правилото за градивния спор: "Ако цетираш нещо, задължително дай источника"
КЕФИРА Е ВКУСНА И ПОЛЕЗНА НАПИТКА,НО НЕ Е ЛЕКАРСТВО.
P.S Готова съм да проведем експеремент, свържете ме с Вашата приятелка или я помолете я да ви даде инфо за диетата, понеже сина ми въпреки че не му е поставена диагноза "аутизм" (страно, защото сега на всички различни деца им се поставя такава диагноза) както писах е на 5.5 години, но още не говори, така че ако кефира има такова действие както пишете Вие, аз съм съгласна да проверим, още повече че със сигурност няма да навреди. И ако експеремента е успешен обещавам да ви донеса от Украина "индийский морской рис" който е също невероятна гъба и като свойства на напитката и като вкус.
  bouquet Peace

Последна редакция: вт, 15 юни 2010, 09:07 от г-жа Стихийно бедствие

# 129
Моята доза алкохол съм си  я изпила още преди 10 години Mr. Green Laughing
Много рядко и по много специални случаи пия, или когато съм прекарала много тежък ден.
Всъщност разбирам че повече Ви интересува не дали пия лично аз, а   може ли да се употребява алкохол в дните когато пиете кефир.
1Кефир може да пиете по всяко време и колкото искате. (Имайте предвид че има разхлабващ ефект, така че зависи и от вашия стомах)
2 Кефира може да се съчетае със всякаква храна, включително и алкохол. (Може но не е нужно, алкохола не е най полезната напитка Laughing)
3 Кефира е чудесна напитка на сутринта след голямото препиване. Blush Joy

# 130

Аз пия алкохол всеки ден, жива съм, хи хи хи Simple Smile))
А знаеш ли, защо по принцип не се препоръчва алкохол Thinking

# 131
Стихийно бедстие, съжалявам да чуя това за детенцето Ви. Дано тази информация ви е полезна.

Кефира е ЧАСТ, но съществена от една ОБЩА диета.
Всъщност  жената, която въвежда тази диета е руска лекарка, която живее в Англия.
Започнете направо от там.  Има много за четене с линк на руски.  Аз прочетох книгата и в момента аз и дъщеря ми прилагаме ГАПС.
http://www.gaps.me/

Други линкове.

http://www.gapsguide.com/ (Тази е една от жените, които са си излекували (зная, че не е правилния термин, но не зная кой да употребя. Възстановили може би е по-добър.)

http://health.groups.yahoo.com/group/GAPShelp/

В тази група много активно пише една друга майка, за която ви говорих. Можете да се присъедините и да прочетете нейната история.Simple Smile

ТПоздрави.

Последна редакция: вт, 15 юни 2010, 10:59 от silval

# 132
Видео линкове:
 Наташа Мак Брайд:

http://www.youtube.com/watch?v=BnzYqOn3VkY

http://www.youtube.com/watch?v=foDnxJ6kLWU&feature=related

Вижте и видеота в дясно.
Поздрави!

# 133
Извинявам се, че пускам ново съобщение, но не мога да редактирам нещо в момента.
Кефирът, САМ по себе си не ЛЕКУВА аутизма. Само с пиене на кефир едно детенце няма да се оправи, но кефира е Съществена част от цялата концепция за детоксификация и попълване на организма с добри бактерии, които ще се справят с токсините от лошите бактерии, които населяват чревния тракт на тези, а и на много други деца/възрастни. Някои хора не могат физически или финансово да си позволят да си купят пробиотици. Кефира е чудесен източник на пробиотици, съдържащ 35 щама. Другото предимство е , че е храна а не хапче. Точно с кефир и яденето на самите зрънца, като част от ГАПС протокола, майката която Ви споменах е възстановила сина си, който в момента е на 14 години. Тя е почнала преди 3-4.
Отваряме една много голяма тема, на която тук не и е мястото. Нека всеки си проучи нещата и да прецени сам за себе си. (Нямам намерение да споря или да убеждавам). Има МНОГО достъпна информация. Всеки може да прочете и да вземе решение.
Поздрави и успех!!!

# 134
Благодаря за отговора на личното ми съобщение, започнали сме дискусията тук, така че нека да обещая на всички да споделя ефекта от целебното действие на кефира(ако има такова), обещавам да пиша за всичко което се случва.

Общи условия

Активация на акаунт