Тибетската гъба, която се отглежда в мляко

  • 146 741
  • 531
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 5 593
Здравейте!
Тибетската гъба помага ли при заболявания на опорно - двигателния апарат?

# 301
  • Мнения: 1
Киселото мляко въвежда в организма незаменими аминокиселини, изключително важни за изграждане на всички тъкани. Разбира се, в едно лечение не само това може да бъде решение. Но един ежедневен прием на белтъци е от изключително важно за организма.

# 302
  • Мнения: 75
 Чела съм, че количественото съотношение трябва да е 1:5 гъба- мляко. Ако е повече гъбата става по-кисело. Както и за по-кисело се държи затворен съдът, в който "зрее". Аз лично като прецедя оставям да престои едно денонощие и тогава консумирам. Повече ми допада вкуса, а и консистенцията е малко по-различна от прясно изцедения кефир.

# 303
  • Мнения: 99
Момичета,някои желаещ да ми прати по пощата от гъбката,има ли ?Става въпрос за регион Хасково.

# 304
  • Мнения: 114
Здравейте, момичета/момчета от София, имате ли гъбки за подаряване? Мисля да се пробвам и аз, с Диабет 2 съм. Благодаря предварително на отзовалите се!

# 305
  • Мнения: 0
Имам гъбка за подаряване, пишете ми на vestavesta@abv.bg, изпращам веднага по куриер

# 306
  • На морето!
  • Мнения: 6 668
Здравейте,  Hug
изчетох темата почти по диагонал. Виждам, че деца също приемат млякото, искам да попитам в какви количества /прочетох, че за възрастни ограничението е 4-5л., но за детето малко ме притеснява/ и също има ли някоя майка, която е пила по време на бременност и кърмене?
Благодаря ви в аванс!
Довечера ще ви дочета и ще резюмирам на мъжа ми с надеждата да преодолее страха си, че "нещо може да стане и да е опасно щом не е предписано от лекар"  Wink

# 307
  • Мнения: 1
Та това си е кисело мляко. По-скоро трябва да те притеснява купешкото кисело мляко. И как ли не се замисляте какви боклуци купувате от магазина, колко вредни са лекарствата и колко кадърни са лекарите...

# 308
  • Ямбол
  • Мнения: 1 610
Menina,през няколко поста се пита дали може да се консумира при бременност  и кърмене-Да,може,аз лично го пих/пия и сега докато кърмя. Не е навредила нито на мен,нито на бебето.

# 309
  • USA
  • Мнения: 675
Менина, това е кефир, а не лекарство. Дъщеря ми, която е на 2 год. пие по 200-300 гр. на ден и й няма нищо.

# 310
  • Мнения: 99
Момичета и аз си имам вече гъбка,за което благодаря много на никид  Hug Обаче нещо май не правя както трябва.Измих я ,залях я 1та вечер с около 500мл. прясно домашно сварено мляко и я оставих така за 24 часа.Отгоре покрих буркана със салфетка.Ами накрая се беше получила само гъста коричка и млякото отдолу си стоеше бистро и рядко,а аз очаквах поне малко да се сгъсти.Сега пак съм я сложила и я чакам ,но с по-малко мляко.Количеството на гъбата е около 1 супена лъжица. Стои така от около 12 часа и сега се вижда гъбката отгоре,но пак няма признаци на сгъстяване. Ето тук http://www.youtube.com/watch?v=g8inJzX-6yE се вижда , че е гъсто,а моето е мнооого далеч от това. Четох , че трябва и да киселее. Някой да ме светне къде бъркам  Praynig

# 311
  • Мнения: 75
Здравей Лейла@ не съм експерт, сравнително от скоро имам гъбата, но май са ти малко зърната за това количество мляко. Според мен или трябва да намалиш млякото докато се разрастне гъбата, или може да увеличиш времето на престой. Принципно има и време на влизане в цикъл. Казваш, че от скоро имаш гъбата, може би просто и трябва време, все пак е сменила обстановката. Всеки дом си има своя температура, влажност, пък и различни млека се ползват....Мисля, че като спазваш правилата за поддръжка съвсем скоро ще се радваш на чудесен полезен кефир. Това е моето мнение.
 А някой по-дълго ползващ кефирена гъба може ли да даде съвет - моята я имам от месец-два. В началото всичко беше чудесно, даже удвои размера си, но...за малко да я затрия,няколко дена не бях сменяла млякото, но не сложих буркана в хладилник, а го държах при стайна температура, а то сега е и малко по-топличко Confused..  Та гъбата някак поомекна и леко порозовя. След  като възстанових цикъла на смяна всеки ден, започна да се възвръща предишната жилавост, но ...все още ми се срува мекичка. Дали има проблем да пия така кефира и дали ще се възстанови напълно?

# 312
  • Ямбол
  • Мнения: 1 610
Лейла@,
понамали количеството прясно мляко за това количество,а времето за престой извън хладилника е 24 часа.После още 24 в хладилника без кефир да доозрее.Тогава чак се консумира.
Интересни клипчета има за кефира,като съвет дават в 1 от тях -като се приготвя новия кефир,да се добави малко от предния кефир,за да спомогне за процеса.Хубаво е ,че ти хваща коричка,значи просто му трябва още време.
 timide,аз така си бях уморила преди 1 месец гъбата,като заминах на почивка,така и не ставаше както трябва след това и я изхвърлих.
Ако можеш си намери нова.
Между другото
имам КЕФИР ЗА ДАВАНЕ,ако някой желае да ми пише.

# 313
  • София
  • Мнения: 4
Лейла@, моят съвет е- чакай да стане, ако ще и 3 дни да се сгъстява. Отвреме-навреме разклащай буркана да се разбърка сместа.Когато го сменяш известно време не  мий гъбата с вода, даже не мий и буркана, а направо сипвай новото мляко вътре.
 Другото много важно нещо е температурата на помещението- в никакъв начин не трябва да е повече от 28 градуса, защото се пресича и се развалят зрънцата. Ако нямаш по-хладно помещение сега в жегите го оставяй в хладилника, но и там става доста по-бавно от 24 часа.
Времето за сгъстяване зависи от много неща и в никакъв случай не е точно 24 часа. И колкото повече време стои, толкова по-кисело и шупнало става.

# 314
  • Мнения: 758
Моята гъба така се беше разраснала ( понеже решихме всички вкъщи да пием и аз си помислих че ако я разделя няма да става хубаво млякото,не бях видяла това клипче) и млякото ми ставаше все както е показано на едно място от клипчето утаявапе се водата а отгоре гъсто и доста киселко си беше въпреки че слагах по 500 мл и повече,но я разреждах с вода и си я пихме като яйрян.Сега преди няколко дена вече половината отделих за майка и замяса вече на този кефир който е на клипа.Дали е било вредно дето сме пили незнам,но имах разни дребни здравословни проблемчета които утихнаха та явно  и така може.Жената на клипа казва че просто става със по наситен вкус и по водниста консистенция и че не е желателно,но нищо конкретно.

Общи условия

Активация на акаунт