Съвет за кухня

• 10 715
  • 43
  •   1
Отговори
Имам 2 оферти за кухня - от ПДЧ и от чам. Разликата в цената не е голяма 300-400 лв. Посъветвайте ме какво да си взема. Заслужава ли си чама. Байцван чам изглежда по-добре но и цената ще е още 100-200 лв по-висока. Ако може да ме посъветвата голям + ли е кухнята от чам или не си заслужава ????

# 1
Не твърдя,че разбирам,но съм чувала,че чамът е мек материал.И според мен не е много подходящ за кухня.

# 2
Бих избрала ПДЧ. Чамовите са ми толкова еднотипни, че не знам тези майстори ак нямат мерак за нещо по-различно.

# 3
  • Бургас
Лично аз бих избрала чама,предпочитам дървото както и всички естествени материи. Мисля ,че е най- подходящ за кухня отколкото за другите стаи.Предава някакси топлина.ПДЧ-то също не изглежда зле, но предполагам  е по- неиздръжлив.

# 4
Според мен също естественото дърво е най-добро.Но чамът ако с нокът дори го натиснеш и се вдлъбва.Ние си направихме кухнята от бук.По-скъп е ,но според майсторите е доста по-добър.

# 5
  • София/Осло
Въпрос на предпочитания е ... между двете аз лично бих избрала ПДЧ.

# 6
още един глас за ПДЧ кухня. Чамът не е от най-добрите материали. А в момента има разкошни шарки на ПДЧ-то.
Ако пък сте привърженици на дървото вкъщи и ако сте склонни да отделите по-голям бюджет за кухня, сложете си хубави вратички от масив, все пак един път се прави! Красотата на кухнята е в дръжките и вратичките

# 7
  • София
още един глас за ПДЧ кухня. Чамът не е от най-добрите материали. А в момента има разкошни шарки на ПДЧ-то.
Ако пък сте привърженици на дървото вкъщи и ако сте склонни да отделите по-голям бюджет за кухня, сложете си хубави вратички от масив, все пак един път се прави! Красотата на кухнята е в дръжките и вратичките

тъкмо натиснах отговор и оп - изпрвариха ме почти с моя съвет.

Ако си привърженик на естествените материали и можеш да ги накараш да направят приличен дизайн - нека да е от чам. Друг наистина добър вариант е основата от ПДЧ, а вратичките от дърво.
От друга страна - мебелите от чам повечето ги правят в един и същ дизайн, който ме поболява. Ако това не може да се избегне, а ПДЧто ще ви отговаря повече на стила на жилището или на бъдещите ви планове - тогава това е решението.
ето няколко профхила от чам, които ми допадат - http://www.mebeli.mobi/products_photos/153/1903.jpg
http://mebelibanko.com/products_photos/1902.jpg
особено с хубав цвят байц и подходящи дръжки

а това е, от което лошо ми става - обекновено върви с  топките по краката и извивки по вратичките
http://domino.tradernet.bg/catalogs/catalog00000056.jpg

# 8
Никога не бих си поръчала кухня от чам. Дори и за вилата. Адски селско ми и соц е.
С ПДЧ има къде-къде повече възможности за цветови съчетания.
Но всеки си има вкус.

# 9
  • Бургас
Аз съм виждала много актуален модел на кухня от чам, лакиран с прозрачен зелен лак и корпус ПДЦ, но съм чувала че чама трябва много добре да е изсъхнал, а той съхне доста бавно, и с времето се "изкривява".

# 10
  • York
Предпочитам от ПДЧ. Ако искаш кухнята ти да изглежда "естествена" изчакай и посъбери още малко парички и си поръчай МДФ. Но пък ако ще правиш кухня в панелка като моята, не си заслужава да плащаш за МДФ, ако нямаш възможност.

# 11
Зависи какъв стил искаш да бъде кухнята.

Ако е тип Рустик - взимай чама, нелакиран и небайцван и купувай едно прозрачно цветно масло на Осмо и твори Grinning Може бяло, зелено, гълъбово или дървесен цвят. Но трябва да е прозрачно цветно, за да остани видим дървесния фладер.

Ако искаш кухня с по-модерна изчистена визия - взимай ПДЧ-то  Grinning

# 12
С чам също може да се постигне модерна визия, зависи от "кройката" и от цвета. В темата за преправените мебели имаше една бяла чамова кухня, която страшно ми хареса. Ако ми попадне пак пред погледа, ще я копирам тук. Вратичките не бяха стандартното рамка с пано, а сякаш бяха направени от отделни летви, приличаше на сачак. В бяло стоеше страхотно, но мисля, че и тъмно кафяво /венге/ също би подхождало. Също така, бих те посъветвала да не лакирате с оня лъскав и дебелослоен лак, с който са обработени повечето чамови мебели в Бг, а да бъде с нещо матово. Естествено, корпусът е ПДЧ, няма смисъл да се влага дърво в детайли, които не се виждат.
Мен лично ПДЧ-то и МДФ-а вече започнаха да ме изнервят, освен ако не са с някоя шарка, която да не наподобява дърво, а да е нещо съвсем различно. Имитациите не ми харесват. Естественият фурнир пък е много скъп, не знам дали си заслужава.

# 13
Аз бих направила кухнята от ПДЧ, а ако реша, че не ми харесва след време или реша да подменям, ще сменя само вратичките или с дъб/бук или МДФ.

# 14
   Аз бих направила кухнята си от ПДЧ.

Общи условия

Активация на акаунт