Бял равнец - "избавление от всички беди"

• 492 837
  • 767
  •   1
Отговори
# 210
Билките е хубаво да се запарват от 20 до 30 мин, и да се прави почивка при приема.
20-25 дена пиеш, после 5-10 почиваш.

# 211
  • Sofia
записвам се да ви следя и се връщам назад да чета

# 212
  • Sofia
Ще следя темата, интересно е колко болести лекува тази билка.

# 213
  • Бургас
goodbaby, аз съм с ендометриоза. Не бих казала, че действа на ендометриозните кисти,  аз го пия като подпомагащо действие за хормоните  и за пречистване на организма.

Boll, има ли ефект при теб за хормоните? Някой препоръчал ли ти да пиеш бял равнец за тях?
Аз съм с хормонални нарушения от доста време ...

[/quote]
има при мен. на мен лекар ми изписа следната рецепта - 2с.л бял равнец, 2с.л коприва, 2 с.л. невен се слагат в 2л вода. врят 10 мин, 10 мин се запарват. пие се вместо вода. 20 дни се пие, 20 дни почивка и така поне 3 пъти. аз видях ефект още при първият тур. правя си половин доза сутрин и половин вечер, че ми е по-добре на вкус като е пресен. и не горчи така, както като е само от равнец.

# 214
goodbaby, аз съм с ендометриоза. Не бих казала, че действа на ендометриозните кисти,  аз го пия като подпомагащо действие за хормоните  и за пречистване на организма.

Boll, има ли ефект при теб за хормоните? Някой препоръчал ли ти да пиеш бял равнец за тях?
Аз съм с хормонални нарушения от доста време ...

има при мен. на мен лекар ми изписа следната рецепта - 2с.л бял равнец, 2с.л коприва, 2 с.л. невен се слагат в 2л вода. врят 10 мин, 10 мин се запарват. пие се вместо вода. 20 дни се пие, 20 дни почивка и така поне 3 пъти. аз видях ефект още при първият тур. правя си половин доза сутрин и половин вечер, че ми е по-добре на вкус като е пресен. и не горчи така, както като е само от равнец.
[/quote]
az за какво ти помогна тази рецепта?

# 215
  • Бургас
ами след раждането нещо ми се объркаха хормоните и започнах да имам извънменструални кръвотечения, които преминаха в един неспиращ цикъл. като почнах билките кръвотечението спря и цикълът ми си е старият - много дълъг и нередовен, но винаги ми е бил такъв. продължавам ги, надявам се да се нормализира и цикълът.

# 216
Съвсем малко ще изместя темата и се надявам да ми простите, но просто не мога да пропусна като стана дума за дълъг и нередовен цикъл. Такъв (9 дена) имах и аз съвсем от началото,когато бях на 10. До раждането преди малко повече от 4г. беше станал 7-8 дена. От около грубо година намалява и сега поне от 4 месеца е 3 дена, като на 4-я почти няма нищо. От около толкова време съм променила 2 неща: ползвам менструална чашка от около 2г. И почти не ям месо, млечни и се опитвам да се храня с колкото може повече сурова храна (но само се опитвам, слаба работа) от малко повече от година. Идея си нямам кое може да е причината, най-вероятно второто, защото по-съвпада откъм време. Също така и не знам дали пък това е хубаво или не, освен че на мен ми е удобно по-кратък цикъл. Тъй като скоро го забелязах, ще търся инфо. Е, ако някой има такова, ще съм благодарна да сподели. Wink
От около месец пия и бял равнец, ей така за профилактика. Тъй че ще видя и той как ще повлияе.
Хубав пролетен ден   bouquet  bouquet

# 217
По принцип краткият цикъл (краткото кървене) говори за по-тънка лигавица, но мисля че 3-4 дни не е толкова кратък, ако кървенето е нормално.
Всичко това зависи от дължината на месечният цикъл, има момичета с 25 има и такива с 35 дни. Аз мисля,че при 35 дневен МЦ ,няма как кървенето да е само 3-4 дни.

Иначе промяната на начина на хранене е напълно възможно да повлияе на МЦ и кървенето.

Билките помагат, но е хубаво да се съчетават със здравословно хранене.

# 218
Моят цикъл винаги е идвал, когато той реши. Понякога по-рано от предишната дата, понякога по-късно. Беше ми много странно да разбера, че цикълът е на определени дни. Сега обаче знам почти с 90% сигурност коя ще е датата следващия месец, че и след 5 месеца. Това за мен е съвсем ново чувство.
Благодаря ти, Лолита!  bouquet

# 219
  • София
Аз бях с цикъл като по часовник, но преди година започна да закъснява, даже ми е идвал и по 2 пъти в месеца. Регулирам нещата в момента и то много успешно със самоназначена хомеопатия. Ще ми е интересно да чета и за белия равнец.

# 220
  • Варна
Здравейте, все още не съм изчела цялата темичка, но определено ще я прочета. Исках да споделя с вас моята история и евентуално яко някоя от вас има подобен опит нека сподели.
Февруари месец забременях, но за съжаление на 31.03 загубих бременността си Cry Изчистиха ме и на 28 ден след това ми дойде. На профилактичния преглед след 1 цикъл ми казаха, че имам възпален яйчник, предполагам следствие от кюретажа.  Изписаха ми антибиотик. Интересното беше,че нямах грам симптом за някакво възпаление, чудя се възможно ли е да грешна диагноза..както и да е. Пих хапчетата, но след прегледа започнах да усещам много леки и тъпи болки главно при движение при положение, че преди това нямах такива. Утре пак съм на преглед и ще видим какво става.
Въпросът ми всъщност, след тази цялата изповед е, лекували ли сте възпалени яйчници с чайове и по какви рецепти по-точно. А притеснението ми е дали би могло да се получи нещо обезпокоително и да затрудни следващи бременности?  newsm78

# 221
  • Където си поискам:)
Ох, Креми, сега това ли Sad
Според мен билката би ти помогнала, щом момичетата казват, че са лекували и миоми с нея.
И аз изчетох темата и мисля да си купя бял равнец и да пия ей така профилактично, за да ми се наред хормоните и , когато дойде момента да работим за бебче Praynig ще спра чая.

# 222
  • Варна
Здравей и тук, явно всички вървим по един път Simple Smile Аз минах на чайче вече. Не мога да кажа дали има ефект, пия около седмица в комбинация с цитроспет. Тъй като сега правя почивка от първия антибиотик, а втория трябва да го започна от първия ден на менструацията.
Моя чай съдържа турта, невен, хвощ, орех, б. равнец, коприва, лайка и др., но не  можах да ги идентифицирам. Дано помогне. Днес започнах да търся информация как стоят нещата със санаториумите по НОИ. Доколкото разбрах в Кюстендил лекуват гинекологични болежки. Ти как си Смайл, дойде ли  гостенката? Simple Smile

# 223
  • Където си поискам:)
Това е някакъв комбиниран чай така ли? За какви болежки е точно и откъде го взе ? Simple Smile
Още чакам аз Sadи взех да се притеснявам вече , днес е 34 ден Sad

# 224
  • София
kremi30 - за теб може би и вани ще са полезни?

Общи условия

Активация на акаунт