Бял равнец - "избавление от всички беди"

• 492 863
  • 767
  •   1
Отговори
# 480
 Привет, включвам се и аз.
Преди 2г получих желязодефицитна анемия заради обилен цикъл. Лекарите ми препоръчаха лечение със системи с желязо и пиене на хормони за регулиране на цикъла. Със системите се съгласих, но хормоналното лечение категорично го отхвърлих. Знаех за билката и започнах да я пия още тогава. Започвах да я пия на 1-вия ден от цикъла в продължение на 4-5 дни. Резултатът беше почти наполовина пъти по-малко загуба на кръв. След вливанията със желязо и няколко пъти пиене на бял равнец вече съм с хемоглобин около 140  Simple Smile

Сега обаче имам друг проблем - няколко дни преди цикъл получавам сърцебиене и прескачане на сърцето, много е травмиращо  Cry. Не мога да правя нищо, като инвалид съм, валидола почти не помага. Четох че това е заради хормонален дисбаланс. След като ми тръгне цикъла всичко отшумява слава Богу, но дните преди него понякога са кошмарни, все едно умирам. Знаете ли дали равнеца помага при такива проблеми? Или ако знаете за други билки , които биха помогнали...

# 481
  • София
Не е лошо да си провериш щитовидната жлеза. Може оттам да идват тези сърцебиения.

# 482
Проверих я - tsh - 1,86 съвсем в норма. И сърцето си проверих на екг и ехокардиография, съвсем здраво е според лекарите.

А и получавам тези проблеми само преди цикъл.

# 483
  • София
Предполагам е без значение дали се пие горещ или изстинал?

Мисля, че няма значение  Peace

Билковият чай не трябва да бъде горещ!

# 484
  • Пловдив
Маточината действа успокояващо на нервната система.

# 485
Момичета, може ли да ми кажете рецепта против косопад с бял равнец. Намерих единствено тази, но не е уточнена дали се нанася преди или след измиване на косата: "Набавете си 50 грама сушен цвят от бял равнец и в удобен съд я счукайте. Загрейте на котлона около половин литър чиста вода и изсипете билка. Варете точно 10 минути, след което свалете от огъня, изчакайте да изстине и я прецедете внимателно. Третирайте с отварата за косопад, като нанасяте в корените с плавни движения, без да натискате силно. Изплаквайте главата така по пет пъти на седмица."

# 486
  • София
Спред мен трябва да се нанася на чиста коса. Иначе какъв е смисъла да се нанесе на мръсна коса?  newsm78
По принцип, за да има резултат една маска, трябва да се нанася на чиста коса.
Но това е мое мнение и никого не заангажирам с него.
Винаги слагам маските на чиста коса.

# 487
Спред мен трябва да се нанася на чиста коса. Иначе какъв е смисъла да се нанесе на мръсна коса?  newsm78
По принцип, за да има резултат една маска, трябва да се нанася на чиста коса.
Но това е мое мнение и никого не заангажирам с него.
Винаги слагам маските на чиста коса.

Има маски, които се нанасят преди измиване на косата и се престоява с тях примерно 2 часа, след което отново се изплаква.. но има и такива, които се слагат върху мокра и измита коса и не се отмива.. не знам тук кой от двата варианта е..

# 488
  • Sofia
Според мен се използва като лосион, на измита коса и се втрива.

# 489
Присъединявам се към темата. Бял равнец пия вече почти две години, правя почивки в първите дни от цикъла и през времето, докато отида до билковата аптека, за да си купя следващия. Определено споделям мнението, че наистина помага.

# 490
Здравейте! Изчетох много неща за белия равнец, както и цялата тема и явно помага. Имах нередовен мц, но от 3-4 месеца всичко е точно. Имам бактериална вагиноза, ходих по лекари пих хапчета свещички и какво ли не и резултат никакъв. Сега ще започна да пия чайчето, интересува ме дали някой има подобен проблем и дали равнеца е помогнал?! Четох,че е хубаво да се комбинира с цариче ида се редуват. Дано да има резултат,че така не се трае направо. #Crazy

# 491
здравий те доста четох за белия равнец днес си го купих наскоро ходих на гинеколог направи ми микробиология взе ми секрет и ми откриха ешерихия коли във понеделник ще ходя на преглед при него за антибиотик но не искам да пия искам със билки имам и проблем със щитовидната железа,белият равнец дали ще ми навреди на щитовидната железа и дали ще ми помогне за тази бактерия както и искам да забременея.

# 492
здравий те доста четох за белия равнец днес си го купих наскоро ходих на гинеколог направи ми микробиология взе ми секрет и ми откриха ешерихия коли във понеделник ще ходя на преглед при него за антибиотик но не искам да пия искам със билки имам и проблем със щитовидната железа,белият равнец дали ще ми навреди на щитовидната железа и дали ще ми помогне за тази бактерия както и искам да забременея.

Здравей. Пия бял равнец повече от година и мога да гарантирам, че ако не помага, поне няма да навреди. Аз го пия заради нередовен цикъл, до сега имаше чудесен ефект при мен, само този месец имам голямо закъснение. При изследвания на урина са ми казвали, че пробите са ми много чисти и дори са ме питали, дали не пия някаква билка. Няма да ти навреди, дано обаче и помогне Simple Smile Успех

# 493
Белият равнец няма да навреди, аз също го пия повече от година и съм джволна от него.

# 494
  • Стара Загора
Здравейте! Колко време може да се пие чая от Бял равнец? Трябва ли да се правят почивки?

Общи условия

Активация на акаунт