Бял равнец - "избавление от всички беди"

• 492 855
  • 767
  •   1
Отговори
# 525
Прочетох доста от темата. Още днес ще си купя билката и ще си правя чай. Hug  bouquet  bouquet

# 526
Момичета, според Вас, ако се приема дълго време с белия равнец възможно ли е да ти се объркат хормоните от него?
Аз съм много доволна, пия го редовно, но от известно време това съм се зачудила.  newsm78

При продължително приемане и в големи количества билката действа токсично. Предозирането причинява световъртеж и кожни обриви!
Ако се следва правилото : 2 с.л. от билката се заливат с 500 мл вряла вода. Кисне 1 час. Пие се по 1 кафяна чашка преди ядене, 4 пъти дневно и при продължителен  прием няма да навреди.

# 527
Някъде в темата четох, че е добре чаят да се пие 3 месеца и след това да се направи почивка. След какъв период от време можем да започнем да го пием отново ?  Peace

Последна редакция: ср, 24 сеп 2014, 17:29 от Мила1

# 528
Три месеца се пие, един почиваш.

# 529
 datМомичета, според Вас, ако се приема дълго време с белия равнец възможно ли е да ти се объркат
Аз съм много доволна, пия го редовно, но от известно време това съм се зачудила.  newsm78
[/quote]
Някъде в темата четох, че е добре чаят да се пие 3 месеца и след това да се направи почивка. След какъв период от време можем да започнем да го пием отново ?  Peace

Здравейте, искам и аз да се включа по темета,а чая от равнеца мойе ли да се пие топъл,как се най добре да се пие.Благодаря предварително .

# 530
Някой наистина може ли да се похвали, че е повлиял на хормоналния му баланс? Аз го пия от месец, но не мога да кажа такова нещо.

# 531
Здравейте,мога ли да попитам може ли да се пие запарката от  белия равнец топъл.

# 532
  • Пловдив
Може. Аз така го предпочитам.

# 533
Пия бял равнец, цариче и коприва (запарвам по една супена лъжица от всяко в 600мл. вода и пия запарката с мед на два пъти - сутрин и вечер на гладно) от една седмица и от тогава започнаха подуване и доста силни болки в корема, чак се будя през нощта. Не го отдавам на друго, не съм променила нищо в режима или храненето си през това време, а преди това нямах такива оплаквания. На някой да се е случвало при прием на някоя от тези билки? Мисля да изключа една за кратко, после - друга и така евентуално да разбера, едва ли е и от трите Tired

# 534
  • Be realistic - plan for a miracle.
Marzi Pan, за царичето знам от моя приятелка, че се изписва само от лекар и се пие по схема. Изписва се за конкретни неща и ако се пие без причина... може да навреди.

# 535
Хм, не знаех, тук в темата го видях и реших, че е удачно за комбинация. Аз пък, не знам защо, заподозрях първо копривата.
Получих много неприятна криза - три дни бях със страхотни коремни болки, мислех, че ще стигна до операционна. Не знам дали има общо с билките, но ги спрях. Сега трябва да ми дойде и като приключи пак ще започна, но май само белия равнец, пък да видим Rolling Eyes

# 536
  • Бургас
Здравейте,
от около месец страдам от възпаление на десния яйчник /аднексит/. Болката не е силна, но отидох на гинеколог за всеки случай, който ми постави диагнозата. Изписа ми антибиотик Аксеф, но нещо не се чувствам по-добре, а вече стана един месец от както съм с този дискомфорт.
Мислите ли, че чая от бял равнец може да ми помогне в случая /менструацията ми е редовна и не е обилна/?
Който е правил бани с бял равнец може ли да обясни точно как се прави?

Последна редакция: пт, 06 фев 2015, 16:26 от miss july

# 537
Момичета, имам ужасно нередовен цикъл и подут корем вече няколко месеца.
Имате ли идея дали белият равнец би помогнал и в какви пропорции и варианти да се консумира?

# 538
Здравейте!
Прочетох цялата тема.
За всички дами, които питат в какви пропорции да го пият и кога и как, без да си направят труда да погледнат предните страници, ще обобщя:
- приготвя се като се добавят 2 супени лъжици към 400мл вода, оставя се да ври 2-3 минути, след това е добре да покисне поне още 20-30мин, прецежда се и така полученото количество се пие на 2-3 порции през деня. Желателно е да е преди хранене.

До тук добре. Притесниха ме обаче няколко мнения за странични ефекти , а именно:
 - някой бе споделил че се е появило кафеникаво течение след няколко дни употреба...?
- действало запичащо?
- действало диуретично? (което е доста странно и напълно противоположно на предното...?! )
- цикълът при някой доста намалял (като брой дни) или напълно спрял.

Аз по принцип мисля, да започна да го пия от днес във връзка с бяло течение, възпаление и най-вече раничка на маточната шийка, която ми откриха преди повече от 2 години, но засега все ме съветват да не я третирам по никакъв начин (тъй като микробиологията ми е чиста, 2-ра група съм, гледали са ме и на колпоскоп и т.н... ).

По принцип въпреки, наличните проблеми, цикълът ми е доста редовен и точен (винаги на 28-29 ден) , с продължителност от около 6 дни. За мен това е доста успокояващ факт, че всичко е нормално и редовно при него... и се опасявам с този чай да не вземе да ми се обърка цикълът и да започне да закъснява или пък спре... Въпреки че уж точно за подобни проблеми го препоръчват, но очевидно от всичко прочетено до момента , виждам че има подобни ефекти....

Ще започна и ще споделя ефекта след 1-2 месеца.
Междувременно ако някой е лекувал раничка, ерозио или какъвто и да било тип ектопия на маточната шийка, с този чудодеен бял равнец, МОЛЯ ДА СПОДЕЛИ?

Благодаря за темата !
И благодаря предварително ако някой се отзове с мнения и опит в областта! Simple Smile

# 539
Здравейте,днес си купих чайчето. Ще ми навреди ли ако почна да пия чай от бял равнец само да речем по около 250 мл. на ден профилактично. Цикълът ми идва винаги през 28 дни,но понякога на парцали. Имам и Хашимото.

Общи условия

Активация на акаунт