Бял равнец - "избавление от всички беди"

• 492 822
  • 767
  •   1
Отговори
# 540
Привет момичета,

Накратко: с поликистоза на яйчниците съм, две неуспешни бременности - спонтанни и генетична мутация.
Въпросът ми е следния: Казват, че за регулиране на цикъл и предизвикване на овулация помага белия равнец. Пие се обаче от цикъл до овулация?!??!? Та моята овулация е досието Х......никой никога не знае кога е и има ли изобщо Sad Как да преценя кога да спра да пия равнеца ? Аз и цикъл нямам редовен, но да кажем с Дуфастон го предизвиквам, ама после ....?
Не мога да правя засичане с тестове, тъй като те отчитат нивата на LH по време на овулация. При мен, пък и при други с поликистоза, LH е по принцип завишен. Моят тест за овулация е винаги положителен  newsm78 newsm78 newsm78

Някой ?

# 541
  • България
момичета излекували ли сте миома с белия равнец

# 542
  • Стара Загора
Аз скоро разбрах, че се Пие  от цикъл до овулация ?!??!? Около три месеца си го пиех и два -три дни преди цикъл спирах, нямах странични ефекти. 

# 543
Зависи дали целите забременяване.

# 544
момичета излекували ли сте миома с белия равнец

За миомните възли  съм чела че се "стапя" с дива ралица или с чай от тагетес/турта

# 545
При миома се пие чай от турта и няколко цветчета от невен, три пъти на ден.  Моята беше малка и бързо се справи чайчето, а и е доста приятно на вкус.

# 546
  • София
Здравейте,изчетох темата и от утре започвам с бял равнец.Ще опитам да намаля симптомите на менопаузата, ако има ефект ще споделя.

# 547
  • София
Здравейте,
след ходене по доктори най-после чух диагноза която е ПКЯ. До този момент все ми обясняваха, че не било това защото кистичките били под 9. Предизвикахме цикъл с дуфастон, от 3 до 7 ден пих и клостилбегит, защото прявим опити за бебче. На десетия ден при ехаграфията се оказа, че нещата не са се поместили. Сложиха ми една инжекция МЕРИОНАЛ,а в понеделник отново ще отида да видим дали има овулация. Въпрося ми е дали мога да пия паралелно белия равнец с другите лекарства?

# 548
Тедката, можеш да пиеш белия равнец паралелно.

# 549
Здравейте,изчетох темата и от утре започвам с бял равнец.Ще опитам да намаля симптомите на менопаузата, ако има ефект ще споделя.

Пих чай от равнец около 1месец, но не видях подобрение при симптомите. Дано при теб да има ефект.

# 550
Здравейте, една колежка ми каза рецепта за чай с бял равнец и широколист живовляк. Според нея помага при проблемно забременяване.
Така съм се хванала за думите й, че мисля да пробвам. 

# 551
Аз да кажа само, че до този момент установих, че билката хвощ най ми помага за бяло течение - като се кисна сутрин и вечер - приготвя се като 2 супени лъжици се заливат с вряла вода и се оставя на котлона да поври 3 мин изключва се и се остава да престои 1 час и после се ползва. Също така като спрях консумацията на мед. Явно някаква алергия имам и по този начин се проявява. Peace

# 552
  • България
При миома се пие чай от турта и няколко цветчета от невен, три пъти на ден.  Моята беше малка и бързо се справи чайчето, а и е доста приятно на вкус.

може ли да споделиш как точно правеше чая  bouquet

# 553

може ли да споделиш как точно правеше чая  bouquet

Много се извинявам, че късно отговарям - аз си бера невена от градината, турта нямах и затова си купих от аптеката на Билкария (имат аптека и в София и в Пловдив за другите градове незнам), защото мисля, че билките им са гледани в чисти райони. Слагам вода окоо 250грама да заври, като заври прибавям по една супена лъжица от двете билки и оставям да кисне 30 минути. Това количество го пих на три пъти през деня 15-20 минути преди хранене. Както писах миомата беше малка и много бързо изчезна. Последните два пъти като ходих на преглед я няма (ходя по други причини на прегледи редовно). Спрях да си правя този чай, но сутрин обичам да си правя чай понякога и продължих да си добавям невен (в градината има много Simple Smile

# 554
  • България
невена пресен ли го слагаш,в смисъл не е сушен

Общи условия

Активация на акаунт