Бял равнец - "избавление от всички беди"

• 492 886
  • 767
  •   1
Отговори
# 450
здравейте,искам да ви попитам как пиете белия равнец.Аз слагам няколко клонки във водата,но на другия ден  пак използвам същите клонки за чай.Имам предвид,че ги ползвам по няколко пъти ,чаят става по-лек и не горчив,но пък  ми е кът и затова го правя така.Дали има ефект обаче като го пия така newsm78
скъпа, все още се намира на по-високите места бял равнец. Набери си билката по обед, за да е с високо съдържание на етерични масла и я използвай! Този чай ВТОРА УПОТРЕБА не мисля, че има ефект!
Аз пия билката малко повече от месец , имах възпаление и дискомфорт, но сега се чувствам добре. Пия го сутрин и на обед преди хранене, за вечерта не ми стигаше време да го приготвям. 2-3 пъти си правих и вагинален душ от запарката - много облекчава!

# 451
И аз щях да ти препоръчам да отидеш да си набереш. Аз си набрах в събота от язовир Белмекен - вярно, че е доста височко на Рила, но със сигурност има и по по-ниските места. Билките като цяло имат доста по-меко действие от обикновените лекарства и си трябва сериозна концентрация, за да се постигне ефект.

# 452
Запис в темата
Смятам и аз да пробвам с тази чудодейна билка  Hug

# 453
Здравейте  Simple Smile
Имам въпрос и се надявам някой да ми отговори.
Купих си чай от бял равнец. На опаковката пише, че в 400 мл вода се добавят 2 с.л. бял равнец, ври 10 мин, запарва се 30 мин и след това отварата се пие ( годна е 24 часа).
Някой има ли идея как се пие, че не е описано? Разпределя се на равен прием през деня, пие се по лъжица преди хранене, или как?

# 454
Здравейте  Simple Smile
Имам въпрос и се надявам някой да ми отговори.
Купих си чай от бял равнец. На опаковката пише, че в 400 мл вода се добавят 2 с.л. бял равнец, ври 10 мин, запарва се 30 мин и след това отварата се пие ( годна е 24 часа).
Някой има ли идея как се пие, че не е описано? Разпределя се на равен прием през деня, пие се по лъжица преди хранене, или как?

Разделяш си отварата на 3 или 4 дози и си пиеш преди храненене...Аз лично и на два пъти я пия, но слагам по една лъжица от билката, защото ми е много горчива....

# 455
Благодаря, vanessssa!
Току що изчетох цялата тема и някои коментари ме притесниха.
Може би ще опитам по метода на Требен с по-малко количество билка в чаша вода, ще преценя.
Иначе сега си направих по описание на опаковката и интересното беше, че въобще не горчи.
За сметка на това чай от невен е страшно горчив.
Някъде бях чела, че горчивите билки трябва да се варят и запарват по-продължително време.

# 456
Благодаря, vanessssa!
Току що изчетох цялата тема и някои коментари ме притесниха.
Може би ще опитам по метода на Требен с по-малко количество билка в чаша вода, ще преценя.
Иначе сега си направих по описание на опаковката и интересното беше, че въобще не горчи.
За сметка на това чай от невен е страшно горчив.
Някъде бях чела, че горчивите билки трябва да се варят и запарват по-продължително време.
Това с горчивото е въпрос на вкус, на някои им харесва Wink Аз харесвам да ми е по- сладникаво и затова не ми допада....Wink

# 457
  • Варна
Здравейте,
хайде да раздвижа темичката!
Имам едно въпросче, пия бял равнец два пъти дневно преди храна, по рецептата на кутията - 2 с.л. в 400 мл. вода, запарвам 30 мин. и т.н. Проблема е следния, аз съм с ендометриоза вече лекувана, но след лечението вече 2,5 год. първо че не става бебчо и второ забелязах че лутеалната ми фаза е кратка 9-10 дена максимум. И това е всеки цикъл, пих див ям, кютен, Б-комплекс, вит. Б6 само и какво ли не но не мога да я отдължа, идва ми на 24 дена като ову-то на 14,15, иначе поне след всички витамини и добавки нямам ПМС, но не това ми беше целта. Правила съм изследване на прогестерон преди време беше ок, сега не знам но не мисля че той е проблема, а съм сигурна че отида ли при док., ще ми каже утрогестан, тази сме я пяли вече.
Та на въпроса, след като целя забременяване, но и удължаване на ЛФ, редно ли е да пия чая през цялото време? И как да го пия тогава? Благодаря предварително на всички!

# 458
didito , извинявам се, че се намесвам не точно по темата, но щитовидната жлеза изследвала ли си?

Иначе не мога да отговоря на въпроса ти, но и на мен ми е любопитно ако някой е запознат да сподели.

# 459
  • Пловдив
Mисля, че се пие до овулация; следващия цикъл пак отново от първия ден.

# 460
  • Варна
преди година си правих пълни изследвания за щитовидната, но нищо не се откри, тази година си пуснах тсх и беше 2,91, при предните изследвания беше 2,45, но миналата година имах доста симптоми и всичко беше в норми, а тази няма друго освен проблема с цикъла. Поне за сега никой не ми обръща внимание за шитовидната, може би като почна ин витрото ще стане ясно какъв е проблема, но не ми се чака до тогава.
А иначе ми беше чудно след като искам да удължа ЛФ, дали не трябва да го пия целия месец?

# 461
  • Варна
Внимавайте с този равнец. И аз бях решила да го пробвам с цел забременяване, а си докарах почти никакъв цикъл. Той моя и без това си е оскъден, но в месеца когато пиех равнец беше направо никакъв. За себе си си мисля, че е по-подходящ за жени с обилно кървене.

# 462
  • Варна
Абе така е, трябва да се внимава с билките ама преди година го пих 1 месец, и само в него месец цикъла ми беше като по учебник. А пък и колкото пъти отида на лекар и кажа че ЛФ ми е кратка, ми предлагат или прогестеронов препарат или инвитро щото видиш ли съм с ендометриоза, макар и уж излекувана за момента. Никой не се задълбочава от къде идва този проблем с ЛФ, само замаскират последствията.Пускала съм си прогестерон 7 дена след ову, перфектни стойности. Като покажа изследванията ми казват - е да ама то за всеки цикъл хормоните варират. Аз знам че варират ама не ми е проблема в прогестерона, някъде другаде е ама на никой не му се задълбочава, то нали затова има инвитро.

# 463
  • Пловдив
Ето една много хубава (според мен) статия за белия равнец:
http://natural-fertility-info.com/yarrow-fertility-herb.html

И тук се препоръчва да се пие само до овулация, тъй като е маточен стимулант; също така се препоръчва при подготовка за бременност  Peace

br , не знам защо се е получило така при теб. По принцип билката е както за обилно, така и за оскъдно кървене, въобще за всякакви аномалии при цикъл. Ти колко време го пи?

# 464
Здравейте!
Аз от дълго време се интересувам от хомеопатия и алтернативните методи на лечение. Избягвам, до колкото мога стандартната медицина и всички отрови свързани с нея. Мога да кажа, че белия равнец е много ценна билка и мисля, че няма как тя да е причината да не става забременяване.
Тъй като в стари билкарски книги белият равнец се нарича "избавление от всички беди”, то той може да се използва там, където сякаш всичко вече е загубено.
"Чрез своята кръвопречистваща сила той изтласква от тялото редица, загнездили се в него от години, болести." Трябва само да се опита Wink

Общи условия

Активация на акаунт