Бял равнец - "избавление от всички беди"

• 492 878
  • 767
  •   1
Отговори
# 435
# 436
Здравейте, помня че майка ми едно време доста четеше книгата на М. Требен и пиеше равнец, но не помня за какво.
Искам да попитам, дали тук има някой , който е пил чая като средство за лечение на вагинални гъбички?

# 437
  • Бургас
Човек, като има проблем открива, какви ли не теми. Така попаднах и на вас. Прочетох темата по диагонал и виждам, че пиете бял равнец за доста от женските проблеми.
Останах с впечатление, че сте все млади момичета, но все пак ще попитам - аз съм на 43 год. и от извесно време ме мъчи менопауза, та пробвам с какво ли не, да облекча симптомите, пих Мирифемин, но след 9 мес. спря да ми действа и горещите вълни се върнаха отново, придружени с всички екстри, като изпотяване, замайване, прилошаване и пр. Сега минах на Фемовита + див ямс и смятам да включа и белия равнец /прочетох в нета, че е полезен и оказва благотворно въздействие върху симптомите/.
Та въпросът ми е, някои от вас пил ли го е за подобни проблеми, тъй като го водите кръвоспиращо, а на мен ми трябва точно обратното - възвръщане на цикъла?

# 438
лили аз искам да те питам имаш ли повече инфо за този див ямс, и аз започнах да го пия заедно с чая, ама цикъл този месец все още нямам, дали има ефект, в нета няма кой знае каква информация и мнения дали помага ... ямса го пия 1 месец, а чая от два, но ефект няма  Cry

# 439
  • Бургас
http://www.zdravoslovno.biz/ЗДРАВОСЛОВНО/2010-03-22-19-35-08.html, snej_anka тук можеш да прочетеш повече, но аз го вземам по-скоро, като допълнение, а не като основно средство за облекчаване на симптомите. Има тема "Какво правят жените в менопаузата", там повече се коментира и се дават реални средства, които са помогнали на много от жените. Ако желаеш заповядай там.

# 440
  • София
За предизвикване на менструацията действа безотказно Розмарин. Пия го за друг проблем, но всеки път като го започна и цикълът ми идва преждевременно /с по 10 дни по-рано/.
"В българската народна медицина розмаринът се използва при нарушения на менструалния цикъл и за подобряване на апетита. Използва се и пир сърдечни неврози, кашлица и астма, а във вид на пластири - при ревматизъм. Приемайте го под формата на извлек - залейте 1 ч.л. изсушен розмарин с 200 мл вряща вода и запарете за около 4 часа. Прецедете и пийте сутрин и вечер на гладно." Оттук:
http://gotvach.bg/n8-10039-%D0%A0%D0%BE%D0%B7%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD
И на опаковката го пише, понеже го приемам на капсули.

# 441
това с розмарина звучи интересно, само да попитам тези 200мл. на два пъти ли се разделят за деня или
по 200мл, сутрин и вечер?

# 442
  • София
Ако става въпрос за розмарина, според мен тези 200 гр. се разделят на 2 приема по 100 гр сутрин и 100 гр вечер. Иначе аз го пих на капсули, защото ме мързи да варя чай.

# 443
  • Бургас
Момичета, да ви попитам имате ли някакви познания за билката Демир Бозан /дори незнам дали се пише така или слято, но който знае, ще ме разбере/. Попитах в билковия магазин за нея, жената ме изгледа странно и ме попита, за какво ми е. Обясних, че съм прочела в нета - за облекчаване на горещите вълни и облекчаване на симптомите от менопаузата. Последва шокиращата информация, че билката не се приема вътрешно, а е само за промивки и ...................  Twisted Evil се използва за окултни цели /като магии и заклинания/. Направо останах в ступор. А такави позитивни коментари има в нета от използването, че се чудя сега.  - Кой не е нясно? - тази, която ги продава или хората, които са доволни от билката.
Понякога се чудя на умението си да попадам в абсурдни ситуации. #Crazy
П.П. Има един чай, който се казва Демир Бозан, смес е от няколко билки, но не съдържа самата билка Демир Бозан.

# 444
Момичета, дали белият равнец ще има действие при гастрит, но при мъж.. нали е женска билка, някой има ли опит и мнение дали действа по-същия начин..

# 445
  • Русе
Момичета, дали белият равнец ще има действие при гастрит, но при мъж.. нали е женска билка, някой има ли опит и мнение дали действа по-същия начин..
  За стомашни язви и болки се препоръчва жълт кантарион.

# 446
  • Linz
Набрах си бял равнец, направих чай... обаче въобще не е горчив. Да съм го сбъркала newsm78 ... не ми се вярва, познавам го от дете. Освен това сравнявах това, което съм набрала със снимките в нета, 1:1 е. Има ли обяснение?

# 447

Много добре повлиява гастрита.Имам такъв от години и при обостряне винаги прибягвам до бял равнец и клеева тинктура.Действат безотказно,слава Богу!

# 448
записвам се, за да не изгубя темата

# 449
здравейте,искам да ви попитам как пиете белия равнец.Аз слагам няколко клонки във водата,но на другия ден  пак използвам същите клонки за чай.Имам предвид,че ги ползвам по няколко пъти ,чаят става по-лек и не горчив,но пък  ми е кът и затова го правя така.Дали има ефект обаче като го пия така newsm78

Общи условия

Активация на акаунт