Бял равнец - "избавление от всички беди"

• 492 894
  • 767
  •   2
Отговори
# 420
Чая по никакъв начин няма да ти навреди, така че спокойно можеш да започнеш да го пиеш. А относно противозачатъчните, аз ги пия от 6 месеца, преди това пак съм пила и то точно заради нередовен цикъл. На мен ми действат добре, може просто да не си намерила твоите хапчета. И на мен ми казаха, че ще се нормализира, че ще стане по-оскъден след като родя, но нищо подобно. Само хапчетата ме спасяват.

# 421
  • Варна
Спирате ли чая, когато сте в цикъл?

# 422
Не, не спирам чая, напротив... Белият равнец е мощно кръвоспиращо средство.

# 423
  • Варна
Не, не спирам чая, напротив... Белият равнец е мощно кръвоспиращо средство.

Точно това ме притесни. Аз се боря с оскъден цикъл и го пиех по-скоро за обратното... Confused

# 424
По време на първите дни от МЦ не пия равнец, защото цикълът почти спира. Започвам към 4-5-и ден.

# 425
  • Варна
По време на първите дни от МЦ не пия равнец, защото цикълът почти спира. Започвам към 4-5-и ден.

Ясно. А аз, въпреки че изчетох всичко за равнеца, пих. Confused И се чудя защо цикъла ми почти го нямаше никакъв. Сега го спрях, надявам се следващият път да бъде ок.

# 426
И аз се записвам за темата  Peace
Много пъти съм чувала/чела за чудесата на белия равнец, но все не съм посягала към него.
След като вчера бях на поредния преглед при АГ /понеже се боря с кондиломи/, откриха, че имам и възпаление на единия яйчник, което пък не знам от къде се появи... затова днес ще си купя бял равнец и ще си го пия...
Четох за ваните с бял равнец, но ме интересува дали могат някакви промивки, измивания да се правят с него?  newsm78
 Hug

# 427
И аз пия бял равнец, моя цикъл изобщо го няма, но сега се замислих дали не е "отлетял" след акто е мощно кръвоспираща билката? Някой пил ли е при такъв проблем?

# 428
  • Варна
Аз писах по-горе по същият проблем. И моя го няма никакъв, а с равнеца направо тотално спря. Един цикъл съм го пила без да знаех, че се спира като ти дойде. Сега ще видим този месец.

# 429
Момичета, здравейте.Много полезна тема.Да ви споделя и моята история .От около година имах непрекъснати проблеми с бяло течение,възпаление на яйчниците.През месец бях на гинеколог,дори и той незнаеше какво да ми изписва-течението беше на лице,а микробиологията показва,че всичко е наред.Да не изпадам в подпобности миталия месец бях отново на антибиотик за яйчниците и въпреки силния антибиотик Клиндамицин ,след това имах болки.в десния яйчник ,нямате си на идея какво ми беше..И съвсем случайно попаднах в някакъв сайт където една жена беше споделила ,че си прави баня с бял равнец,лайка и смрадлика.Естествено още същия ден си направих и сега 2седмици след това се чувствам добре и дори смятам да започна да си правя чайчета Simple Smile

# 430
Момичета, здравейте.Много полезна тема.Да ви споделя и моята история .От около година имах непрекъснати проблеми с бяло течение,възпаление на яйчниците.През месец бях на гинеколог,дори и той незнаеше какво да ми изписва-течението беше на лице,а микробиологията показва,че всичко е наред.Да не изпадам в подпобности миталия месец бях отново на антибиотик за яйчниците и въпреки силния антибиотик Клиндамицин ,след това имах болки.в десния яйчник ,нямате си на идея какво ми беше..И съвсем случайно попаднах в някакъв сайт където една жена беше споделила ,че си прави баня с бял равнец,лайка и смрадлика.Естествено още същия ден си направих и сега 2седмици след това се чувствам добре и дори смятам да започна да си правя чайчета Simple Smile

Определено опитай и съм сигурна, че ефекта няма да закъснее. Моя близка преди години имаше киста на единия яйчник и лекарите и бяха казали, че ще се наложи операция. Благодарение на чая от бял равнец не се стигна до там. Simple Smile

# 431

Здравейте момичета  Hug !

Да споделя и аз след дългото ми отсъствие.   bouquet Вече отмина година откакто започнах да пия бял равнец. Никога не съм го пила кой знае колко редовно. Понякога съм имала периоди в които го пия и сутрин и вечер редовно в продължение на повече от месец. Понякога само сутрин на гладно. Правила съм си и почивки, но не точно на някакъв определен период. Просто си решавам и спирам за няколко дни. Та мога да ви кажа че за тази една година определено ми повлия доста добре. От както го започнах ми изчезнаха болките по време на менструация, изчезнаха ми кафявите зацапвания (които ме тормозиха преди цикъл, по няколко дни), цикълът ми стана доста по - нормален ( преди ми е прескачал...или ми е идвал на 45 дни...пълен хаос)  Simple Smile А от тази една година последните шест месеца ми е доста точен, направо не мога да повярвам. Все едно не съм аз. Най - дългото ми закъснение е 35 дни ( което за мен е направо супер). Цикълът ми никога не е бил редовен !!!  Единственото нещо което промених е че през тези шест месеца промених коренно хранителният си режим. Още януари спрях сладкото и наблягах на салати и задушени храни, после февруари ходих при д-р Емилова и правих 5 дневно гладуване ( за прочистване от токсини). Като се върнах от там продължих със здравословното хранене. (не съм спирала чая, дори докато бях там ни даваха бял равнец). Та явно комбинацията здравословно хранене с бял равнец ми повлия още по - добре  Simple Smile опитайте и вие! Знам че прочистването при Емилова ми е повлияло добре, но още предишния месец като се бях поставила сама на режим ми дойде на 28 ден ( Никога до този момент не ми беше идвало на 28 дни). 

Дано не съм ви отегчила с  моите обяснения, но ще се радвам ако бъда полезна. Знам колко е неприятно това с нередовният цикъл ( то подтиснатост, то изнервеност)  и т.н. ....  Направо си е било истинско мъчение, чак сега мога да направя разлика. 

# 432
  Да добавя нещо....... въпреки всички позитиви за белия равнец, нека да напомня че го дават противопоказно при бременност ! ( може да предизвика контракции). така че накой ако прави опити за бебче да внимава !

Чао от мен  Simple Smile До скоро  Simple Smile

# 433
И аз се включвам отново, вече пия чая от повече от месец и се чувствам добре, за цикъла още не мога да кажа, защото два месеца пиех Дуфастон и си ми идваше точно на датата, но сега като съм спряла хапчетата и съм само на чая, да видим този месец... силно се надявам всичко да е наред !!!
А да ви питам някоя от вас пробвала ли е с капсули див ямс, дали има ефект при поликистоза и нередовен цикъл и дали може да се комбинира с чайчето от бял равнец?

# 434
  • Пловдив
Здравейте!
Искам да попитам нещо. В Рецептата на Петър Димков не мога нещо да се ориентирам. Виждам я в 2 варианта. Някой знае ли наистина как се прилага точно?
Тя е следната:
1 с.л. невен
1 с.л. турта
1 с.л. бял равнец
се варят в 1 литър вода 4 минути. Запарва се 20 минути. Сутрин, обед и вечер на гладно се пият:
Вариант 1: ПО 300 мл. сутрин, обед и вечер, а с останалото се правят......
Вариант 2: 300 мл. се разпределят за сутрин, обед и вечер, а с останалото се правят.....

И в кайна сметка не разбрах общо за деня ли се пият 300 мл. от чая или преди всяко ядене се пият по 300 мл. т.е. общо 900 мл. чай?

Яко някой има наистина точната рецепта моля да я сподели/в смисъл да ми я разясни/!
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт