Бял равнец - "избавление от всички беди"

• 492 936
  • 767
  •   1
Отговори
# 405
Ориентирах се, благодаря  Hug

# 406
Ако си приготвя тинктура дали ще е толкова ефикасна,и дали ще е по-слаба от чай?Също се чудя с какъв спирт трябва да я направя.

# 407
Мидичка,аз имам тинктура от пресен равнец,правена с ракия. Слагала съм "на око"и двете.

# 408
Да,обаче моят няма да е пресен.А не знаех,че и ракия става.

# 409
Здравейте Grinning аз съм с нередовна менструация и ми идва когато си иска.От миналото лято тоест от 2012 год до края на годината ми идваше на време.Ходих на лекар през 2011 год но се разбра,че всичко е наред и имам две овулации тоест единия яйчник отделя яйцеклетка на време а другия по-късно.Един месец ми идва на време седващия  когато искаи така понякога се редуват .Та въпроса ми е мога ли да пия бял равнец   и ако да колко на ден и всеки ден ли?Преди ядене ли как? Ще се радвам ако някой ми обясни

# 410
Здравейте, миналият септември нямах цикъл. Прочетох тук за белия равнец, купих си го и за моя изненада, ми дойде на втория ден от пиенето му. После не съм го пила. До тази седмица, когато бях болна, пих антибиотик и цикълът пак го няма. Пия бял равнец пети ден, но резултат няма. Чудя се дали да продължа да го пия, като следващия месец съм ще се бориме за бебе с мъжа ми.
Между другото тук една дама имаше цикъл на 15 дни и аз имах такъв в един стресов период от живота ми, после като намаля стреса, цикълът се оправи.
Поздрави на всички за хубавата тема.

# 411
Изчетох темата и от няколко дни и аз съм с чайчето на работа. Ще се боря с нередовен цикъл, по- точно силно закъснява или прескача по месец...! Силно се надявам на резултати, но не очаквам да стане за няколко дни или седмици..

# 412
Някой изследвал ли си е хормони преди и след пиене на тези чайове? Интересно ми е за какъв период от време има някаква промяна,както и дали се задържа ефекта след като се спре чая.

# 413
искам да попитам момичетата,на които не им идва редовно цикъла-хапвате ли месо,подложени ли сте на силен стрес,диети?
изследвали ли сте си хормоните скоро? newsm78
да белият равнец помага,но ако се приема отговорно.като всяка др.билка освен да лекува може и да вреди ако не е предписано лечение от натуропат,хомеопат.
така както пишете го пиете на своя глава и чакате резултат веднага,странно ми се струва. newsm78
моят съвет направете си един тест на хормоните.и като почнете да пиете чайчето или тинктурата спрете за около месец,два месото-наблъскано  е с толкова мн хормони,АБ. #2gunfire
преминете на по лека диета.
аз лично пих чая.имах едни бацили във влагалището след раждането.изчистих се,но се консултирах с хомеопат/билкарка,която знае колко мл на ден помагат за моя случай.  bouquet

# 414
До колкото знам при проблеми се пие 3 пъти на ден-сутрин,обед,вечер половин час преди хранене

Здравейте. Искам да попитам, а когато нямаш определени проблеми, а просто профилактично /за прочистване на организма например/ колко често трябва да се приема. По 1 чаша на ден или дори 3-4 пъти в седмицата ли? Как би било по-правилно>? Знам, че все пак не трябва да се прекалява с него.

# 415
  bouquet
Момичета,да ви питам...от една друга тема ми препаръчаха да пия бял равнец за проблем с пъпки/по лицето и тялото/,които ми се засилват преди цикъл.Но...сега като чета,повече го ползвате за регулиране на цикъла,а при мен си ми идва нормално.Само дето понякога/през месец/ ми е по-обилен.И съм с ниско кръвно.Дали ще е удачно да го пия newsm78

След двуседмично пиене на чай от бял равнтецт,т ттневен и понякога коприва, лицето ми се изчисти - това е първият признак, че ми действа чаят. Обаче аз го пия за миома и не знач как ще се отрази на нея, защото още е рано...

# 416
Побутвам малко темата. Пиете ли равнец? Чакам отговор на горния си въпрос и междувременно се сетих - постоянно ли се пие или на определено време трябва да се прави почивка? Ставам дума, ако пия по 1 чаша на ден профилактично. newsm78

# 417
Здравейте момичета ,аз искам да споделя ,че от доста време, поне от както имам цикъл,имам и бяло течение .Научих преди време за белия равнец и в момента пия всеки ден от 15 дена ,но течението ми е на моменти ту го няма ,ту пак се връща...може би е нужно повече време...нз.От януари месец насам ходя при АГ откриуат ми 3 различни бактерии, някъв ужас сега след празниците пак трябва да ходя. След последния прием на антибиотиците нямам сарбежи или парене ,но бялото течение си ми стои ...всеки ден се надявам от белия равнец да намалее и да изчезне...някои ако има подобен проблем моля да пише.

# 418
В аптеките се продава и на хапчета и не е скъпо. Дали има същия ефект или е по-добре на чай?

# 419
И аз се присъединявам към всички с нередовния цикъл, от както се помня цикълът ми е нередовен, ходила съм на лекар няколко пъти но все ми изписват противозачатъчни с обяснението че било нормално за младо момиче и т.н. и щяло с годините да се нормализира. Е вече съм на 25г. и почвам да се замислям за деца, а цикълът ми даже прескача с месеци. Преди няколко дни отидох за пореден път на гинеколог и още отначало казах че ако ще ми изписва противозачатъчни няма изобщо да почвам да ги пия. Аз от предните не се чувствах добре, ставаше ми лошо.... и ги пих само 1 месец. Сега ми е изписан Дуфастон и се оказа че имам поликистозни яйчници, естрогените ми били нормално ниво.
Та бих желала да попитам дали е удачно да започна с белия равнец или да изчакам да спра Дуфастона / изписан ми е за 2 месеца / дали може да си взаимодействат и да не доведат до желания резултат. Не стига че не ми е редовен цикъла а имам и пъпки по лицето, понякога получавам едно такова краткотрайно замайване, за което лекарите са ми казвали че е на нервна почва, ама според мен е свързано е този хормонален дисбаланс. Ако има някой с подобни симптоми и е намерил решение нека да пише.
Аз така или иначе ще започна с чайчето от равнец, но не знам кога, дали да изчакам да спра Дуфастона?

Общи условия

Активация на акаунт