Бял равнец - "избавление от всички беди"

• 492 873
  • 767
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Да аз срещам леко противоречие дори и в статията по-горе, от една страна дават да се пие непосредствено преди цикъл за по малко болка и кръвотечение, както и за премахване на спазмите в матката, които предизвикват тази болка, а от друга не се препоръчва при опити за забременяване поради предизвикване на контракции, а сега де!

# 466
  • Варна
Ето една много хубава (според мен) статия за белия равнец:
http://natural-fertility-info.com/yarrow-fertility-herb.html

И тук се препоръчва да се пие само до овулация, тъй като е маточен стимулант; също така се препоръчва при подготовка за бременност  Peace

br , не знам защо се е получило така при теб. По принцип билката е както за обилно, така и за оскъдно кървене, въобще за всякакви аномалии при цикъл. Ти колко време го пи?

Към 1 мес.

# 467
  • Пловдив
Ами аз си го обяснявам така - има свойството да тонизира матката, но и едновременно с това действа и обезболяващо. Т.е. матката си контрахира, което си е нормално и така трябва да бъде, но без болка.

br, а изясни ли се причината, поради която ти е оскъден цикъла? Възможно е същия месец, в който си пила равнеца, да е имало и други обстоятелства - хормони, по-силни емоции и т.н. И аз в последните години съм с по-скоро оскъден цикъл, но не постоянно. Така и не знам защо, при положение че си направих изследване на всички полови хормони + щитовидните и всичко е ок.

Аз съм супер несериозна с билките... Започвам да пия ден - два - три и ги зарязвам, къде от мързел, къде от разсеяност. А знам, че трябва голямо постоянство, те се пият с месеци, за да подействат. Затова те питах колко си пила Simple Smile

# 468
  • Варна
Ами аз имам и други проблеми, така че от много неща може да е, но е факт че след като го спрях нещата се подобриха. Може и да няма връзка с чая, но не ми се рискува.

# 469
Реших да побутна темата като споделя моя опит с белия равнец. С поликистоза съм, цикъл имам но абсолютно нередовен, варира от 35 до 75 дни.Общо взето нормален цикъл без противозачатъчни или дуфастон съм нямала. Започнах да търся алтернатива на хапчетата, докато не прочетох за белия равнец и реших да опитам, все пак нищо не губя. Пия го от два месеца. Първият месец ми дойде на 29-ия ден. Не можах да повярвам и реших, че може би е някаква случайност. Вторият месец, в който пих чая ми дойде на 30-ти ден. Изключително съм щастлива и продължавам да го пия. Виждам, че не при всички ефектът е такъв, може би зависи от самия организъм и от самия проблем.

# 470
  • Варна
И аз започвам да го пия Wink

# 471
И аз да си кажа - пия го от 2 месеца, и ми дойде 2 пъти - което си е огромно постижение. Надявам се да окаже трайно благоприятен ефект Simple Smile

# 472
Предполагам е без значение дали се пие горещ или изстинал?

# 473
Предполагам е без значение дали се пие горещ или изстинал?

Мисля, че няма значение  Peace

# 474
Пиех таблетки бял равнец и първите два-три месеца имах цикъл  Shocked Shocked Shocked после всичко се върна по старо му, а не съм спирала да го пия  Confused

# 475
Аз за таблетките не съм чувала хубави отзиви  Crossing Arms По-добре на пакетчета чай...не че е гаранция какво има вътре, но все пак.

# 476
Реших да побутна темата като споделя моя опит с белия равнец. С поликистоза съм, цикъл имам но абсолютно нередовен, варира от 35 до 75 дни.Общо взето нормален цикъл без противозачатъчни или дуфастон съм нямала. Започнах да търся алтернатива на хапчетата, докато не прочетох за белия равнец и реших да опитам, все пак нищо не губя. Пия го от два месеца. Първият месец ми дойде на 29-ия ден. Не можах да повярвам и реших, че може би е някаква случайност. Вторият месец, в който пих чая ми дойде на 30-ти ден. Изключително съм щастлива и продължавам да го пия. Виждам, че не при всички ефектът е такъв, може би зависи от самия организъм и от самия проблем.
Би ли споделила как и по колко го пиеш?

# 477
ronic_st  Пия го както е оказано на опаковката. Завирам 400 мл вода, слагам 2 супени лъжици от билката и варя 3 мин. След това запарвам околко 30 мин. и пия. Пише да се пие по 100 мл, но аз го пия на два пъти- сутрин една чаша и вечер една чаша.

# 478
ronic_st  Пия го както е оказано на опаковката. Завирам 400 мл вода, слагам 2 супени лъжици от билката и варя 3 мин. След това запарвам околко 30 мин. и пия. Пише да се пие по 100 мл, но аз го пия на два пъти- сутрин една чаша и вечер една чаша.

И аз, като теб го пия, но се чудех, дали може да се пие така неограничено време, или трябва да се почива от време на време  newsm78

# 479
Ами мисля, че е хубаво да се почива. Но аз не го пия първите няколко дни от цикъла и това ми е почивката Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт