Бял равнец - "избавление от всички беди"

• 492 806
  • 767
  •   2
Отговори
# 555
Когато правих за миомата лечебен курс с чай още нямаше пресен и затова ползвах сушен. Но и пресен става.

# 556
  • България
Благодаря!Четох че се смесва бял равнец,турта и невен за миома.Ще опитам и тази комбинация.

# 557
Здравейте и от мен!  Hug

Искам да попитам дали е благоприятно пиенето на чая в малки количества за профилактика, а също и как понася на апетита и хормоните. Възможно ли е да има и просто балансиращ ефект.
Благодаря предварително.   bouquet

# 558
Здравейте! Интересува ме през тези три месеца на лечение постоянно ли се пие или се спира през цикъла?

# 559
Аз пия чай от три дни, но се затруднявам в отцеждането. На мен винаги ми остават на дъното на чашата части от билката..  Вие как процедирате?

# 560
shanan4e , аз не спирам билката и през цикъла, но това си е моят начин  Peace . А за оставането на част от билката на дъното, просто я прелей в друга чаша.

# 561
Здравейте, имам въпрос - някой използвал ли е бял равнец за лечение на липом?

# 562
Здравейте,
Може ли някой да ми каже дали полипи на матката се лекуват със бял равнец. От 5 години се боря с тези образувания , имам няколко операции, и от година съм отново с рецидив на 2 полипа на маточната шийка. Не искам да се подлагам пак на хистероскопия.
Ако някой е лекувал подобни неща с тази билка пишете ми, ще ми бъде много важно тъй като искат да ми махнат матката, а аз нямам дете все още. И лекарите ме привикват на всеки 2 месеца на контролни прегледи.
Исками се цялото това напрежение да свърши и веднъж завинаги да се отърва от тези полипи.

# 563
 liubenceto87 писах ти на лични.

# 564
Здравейте,
Може ли някой да ми каже дали полипи на матката се лекуват със бял равнец. От 5 години се боря с тези образувания , имам няколко операции, и от година съм отново с рецидив на 2 полипа на маточната шийка. Не искам да се подлагам пак на хистероскопия.
Ако някой е лекувал подобни неща с тази билка пишете ми, ще ми бъде много важно тъй като искат да ми махнат матката, а аз нямам дете все още. И лекарите ме привикват на всеки 2 месеца на контролни прегледи.
Исками се цялото това напрежение да свърши и веднъж завинаги да се отърва от тези полипи.
Най-добрия вариант според мен, ако търсите помощ от билките е добър билкар с индивидуална програма.
Другото - потърсете информация и за билката цариче - двете с белия равнец се комбинират добре при такива проблеми.

Аз съм малко несериозна с пиенето на чай, но по време на цикъл Увеличавам приема (или започвам ако съм спряла), защото облекчава болката! Такова природно чудо! Иска ми се да знаех преди 15 години, че помага Simple Smile (пия по няколко чаши първите 1-2 дни, след това спирам, за да не съкратя ктъвотечението преди да е заминало всичко ненужно, нали белия равнец има кръвоспиращ ефект)

# 565
И още нещо се сетих. Мен също ме интересува как действа на хормоните. Ако някой е запознат?

# 566
Белият равнец е горчива билка и влияе на черният дроб и жлъчката като оптимизира работата им.В черният дроб се метаболират хормоните,следователно им влияе добре.Не напразно го използват и за забременяване,щото от работата на черният дроб(и бъбреците) зависи работата на репродуктивната система.Влияе също така и на хормоните на щитовидната жлеза.Но най-добре е да се използва в комбинации с други билки и да не се прекалява с употребата му-всяко нещо в излишък е вредно.

# 567
Влияе също така и на хормоните на щитовидната жлеза.

Как по-точно влияе върху хормоните на щитовидната - намалява или увеличава нивото им?

# 568
Регулира.Само с единият чай няма да стане-то е подпомагащо средство.

# 569
Аз искам да питам в ранна бременност с кървене може ли да се оие бял рявнец, защото нали спира кръвотечения. Не съм бременна, но имам три ранни аборта започващи все с кървене и сега сега се чудя, четох, но някъде пише умерено да се пие, другаде изобщо не се препоръчва..

Общи условия

Активация на акаунт