Май-129

• 30 640
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Диманка,  Hug
Дано по-скоро да се оправи и да си я вземеш.

# 631
Най- вероятно инфекцията е от преносването. Водите бяха зелени... АБ е включен заради отклоненията в ДКК, които говорят за инфекция. Не знаят къде е точно, но ако се чака да се прояви, нещата ще станат по- сложни.
Днес пак ми я показаха през стъклото, мамината душица  Cry

ох, миличката... миличките и двете...
Силно стискам палци възможно най-бързо да се оправи и да се гушкате вкъщи!
Теб те прегърщам много силно!

# 632
Положителни мисли и от мен. Дано скоро да се гушкате с малкото съкровище адашка на моята дъщеричка. Simple Smile

# 633
 HugТарталетке

# 634
  • София
Диманка, дано това са ти последните тревоги с Дари! Hug

# 635
Скорошно оздравяване на малката шушулка, Тарталетка  Hug

# 636
Димана, и аз ти пожелавам най-искрено съвсем скоро да си гушкаш малката красавица у дома  Hug

# 637
Димана, пиши как сте?

-----

Да върна малко темата за предучилищната.
При нас в детската градина се оказва, че твърдо няма да има предучилищна група, така че това изобщо отпада каот вариант.
Мислех да кандидатстваме в училището, към което сме се насочили в София, но се оказа, че в него няма предучилищна група.
Така че май остава варианта предучилищна в училището в Банкя, пък после ще му мислим.
Като цяло много ми се щеше да не сменя два пъти средата - т.е. - където е предучилищна, там да й е после и училището, но като няма - няма.

Вие къде мислите децата да карат предучилищната - в градината или в училище?

# 638
  • София

Вие къде мислите децата да карат предучилищната - в градината или в училище?

В градината

# 639
и ние засега мислим в градината да изкара предучилищната група. Мартеа, може би не е толкова невъзможно на този етап да си намерите място в общинска ДГ чрез системата - на Марти в групата тази година дойдоха поне 2 нови дечица. Тъпканицата е за яслените и за 1ва градинска групи.  Peace

# 640
  • Sofia
Уф, изчетох всичко!!!
Първо - Честита ви Новата Година, само хубави неща да ви се случва /те почнаха  Wink/ и много, много здраве!
Честито на именяците и на рождениците!!!  Heart Eyes
Диманка честита ти радост. Недей да се притесняваш, беба скоро ще е при теб. Малките душички са толкова силни, че въобще не можем да си представим. Сава лежа в ковьоз 10 дена и толкова бързо си навакса диването недно. Много любов и положителна енергия от нас  Hug
Виждам, че сте предъвкали темата за предучилищната група. Като скромен специалиаст  Embarassed /с много теория и известно малко практика/ и като дете било само в предучилищна и никакви ясли и градина/просто нашите не са могли да излезнат на глава с моите особености, та затова съдбата ми го върна - да завърша за детска учителка/ мога да ви кажа, че и в двата случая ще има и положителни и отрицателни моменти. Както е казала Мартеа, достъпът до всякаква техника /РС, телевизия, ДВД и подобни/ не е много удачна, особено номера с детските филмчета в градината и липсата на движение /имам предвид физкултурни занимания/. Голяма част от децата са доста информирани, говорят и разсъждават доста добре за възрастта си и е удачно цялата тази енергия да я наречем да се вкара в някакви рамки и да се насочи към градивност. Като казвам рамки, нямам предвид да правят точно определено нещо по точно определен начин, а използвайки ситуациите да бъдат насочени към постигане на някаква възпитателна цел. От друга страна, има и много деца, които си имат до късно бебешките навици, по-късно проговарят, имат си задължителния следобеден сън, не желаят да участват в обучаващи ситуации, дори не могат /или не искат/ да се обслужват т.н. В този смисъл ранното им тръгване на училище е нещо неосъзнато и протича ей така, между другото. Съгласете се, че в училище индивидуалната работа с децата е практически невъзможна, докато в детската градина има шанс да се обърне внимание на всяко дете. В този ред на мисли съм на мнение, че тръгване на училище на 6 години не трябва да е задължително, а въпрос на избор.
Лично аз предпочитам Сава да е в детската градина, където децата ще се подготвят за училище в позната и близка до тях среда/абе плавен преход да си го кажем/. Благодаря, че прочетохте писанията ми и ако съм отекчила някой  smihesorry

# 641
Малейна, трудно е.
Кандидатствала съм на 17 места, няма отговор.
А и няма смисъл.
То всъщност при повечето от вас е нормално да си е в градината, като се замисля, по-добре е даже, че децата ще са и целодневно.
Моят случай е по-особен.

# 642
Чакайте да питам и аз. Вие кога мислите да запишете децата на предучилищна - септември т.г. или септември 2011?
Не искам пак да дълбаем в темата за евентуално новите промени и т.н.. Да предположим, че нещата си продължат постарому...

# 643
Тези, които децата им ходят на градина ( и аз в кюпа), мисля , че нямаме какво да записваме, т.е. каквото кажат от градината и когато го кажат, нали са си с наборите вече там.... Това ме подсеща да питам утре, но нашите госпожи обикновено нищо не знаят - каквото им каже директорката....

# 644
  • София
Чакайте да питам и аз. Вие кога мислите да запишете децата на предучилищна - септември т.г. или септември 2011?
Не искам пак да дълбаем в темата за евентуално новите промени и т.н.. Да предположим, че нещата си продължат постарому...

септември 2011

Общи условия

Активация на акаунт