Прекарахте ли вече грипа?

• 5 694
  • 38
  •   1
Отговори
# 30
Детето една вечер вдигна 37.7, но нищо друго, дадох осцилококцинум веднага и ударна доза цитросепт.

Извинявай, как успяваш да дадеш цитросепт на детето си, моето не мога да го излъжа по никакъв начин - със сладко и по др.начини съм пробвала- не става.

Аз съм много притеснена с моята дъщеря- 5 год.и половина.
Караме грипа така, както се описва в гадните случаи - 3 дена силна темп. 38.5-39.5 и треска, болки в главата - страшна работа. После й мина, сякаш се е оправила, и днес -6тия ден- пак вдигна темп. 38.8.
Няма никакви други симптоми - не я боли гърло , не кашля, не е хремава, джи пи-то вчера я гледа- няма хрипове.
Страх ме е да не направи пневмония без да я усетя изведнъж.
По принцип избягвам антибиотици, но хомеопатичния ми лекар не е в града.

# 31
Искам да споделя как аз се опитвах да се предпазя от грипа- прочетох една статия - че мога да си поставя тампони с тинктура от прополис в носа,  и мисля че наистина помага. Паралелно с това постоянно смучех таблетки проповит - пак с прополис.
Продават ги в аптеките и са евтини.

Естествено не мога да бъда сигурна, че точно това ми помогна, но предполагам, защото не ми беше много комфортно в носоглътката, особено когато детето ми дишаше в носа. А и се чувствах доста отпаднала. Сега нищо ми няма.

# 32
Уж е лесно, но не е... Онзи ден имах Т 37,2.Спадна. Вчера нямах, а днес вечерта - 37,1. Имам болки в мускулите на врата и гърба. Не кашлям, нямам главоболие. Не ме е тръшнало на легло. Какво е това?

# 33
Всеки го кара различно, в зависимост от имунитета си.

# 34
  • Sofia
Детето една вечер вдигна 37.7, но нищо друго, дадох осцилококцинум веднага и ударна доза цитросепт.

Извинявай, как успяваш да дадеш цитросепт на детето си, моето не мога да го излъжа по никакъв начин - със сладко и по др.начини съм пробвала- не става.

Давам го в прясно изцеден сок от портокал, морков или ябълка. В портокал най не се усеща- но във фреш.

# 35
В мляко не горчи въобще!

# 36
Направо ме разбива като битлъсите, аз чак сега го хванах, точно 6 дни след като една бивша болна ми се изкашля в лицето, за да докаже че е имала грип  Rolling Eyes

Имам убийствена Т над 39,5 градуса, първата нощ не можах дори да я сваля под 38.5. Болки навсякъде, едвам гледам, кашлям като магаре - суха ужасна кашлица. Като се закашлям ме боли белия дроб.

Болят ме всяка става и мускул, ужасно е. Вече трети ден лежа и едвам мога да стана от леглото за малко.

Поне ми мина температурата вече.

Лекарката ми предписа АБ-к, откашлящи хапове и имуностимулатор.

# 37
Чудесно е, че твоята лекарка е предписала и имуностимулатор! Ние по принцип сме привърженици на фитопродуктите, които в повечето случаи имат много мощен ефект при продължителна употреба и ги използваме като профилактично средство срещу грипа. В резултат на това мога да споделя, че почти не боледуваме, въпреки, че имахме нееднократен  контакт с болни.  Peace

# 38
  • някъде другаде
Направо ме разбива като битлъсите, аз чак сега го хванах, точно 6 дни след като една бивша болна ми се изкашля в лицето, за да докаже че е имала грип  Rolling Eyes

Имам убийствена Т над 39,5 градуса, първата нощ не можах дори да я сваля под 38.5. Болки навсякъде, едвам гледам, кашлям като магаре - суха ужасна кашлица. Като се закашлям ме боли белия дроб.

Болят ме всяка става и мускул, ужасно е. Вече трети ден лежа и едвам мога да стана от леглото за малко.

Поне ми мина температурата вече.

Лекарката ми предписа АБ-к, откашлящи хапове и имуностимулатор.

Не мила , мисля че това е новата вълна на онзи грип или пък е сезонният. При нас има доста болни вече.

Общи условия

Активация на акаунт