Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са мненията за помощта от роднини при отглеждането на бебето?
Какви са мненията относно кърменето и използването на помпа за кърма?
Какви са мненията относно разходките с бебето и влиянието на грипа?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са мненията за помощта от роднини при отглеждането на бебето?
Форумът представя различни гледни точки относно помощта от роднини при отглеждането на бебето. Някои участници предпочитат да се грижат сами за детето си, докато други очакват подкрепа от близките си. Има и такива, които планират да се справят сами, но не отказват помощ, ако е необходима. Важно е да се отбележи, че възприетите подходи варират в зависимост от личните предпочитания и семейната динамика.
-
Какви са мненията относно кърменето и използването на помпа за кърма?
Форумът съдържа различни мнения относно кърменето и използването на помпа за кърма. Някои участници споделят своя опит, като подчертават важността на изцеждането на млякото до известна степен, за да се предотврати прекомерното изцеждане и свръхпроизводството на мляко. Други предпочитат изпомпването на мляко, за да поддържат лактацията. Важно е да се отбележи, че подходът към кърменето и използването на помпа за кърма е индивидуален и зависи от специфичните нужди и предпочитания на майката и бебето.
-
Какви са мненията относно разходките с бебето и влиянието на грипа?
На форума се изразяват различни гледни точки относно разходките с бебето и влиянието на грипа. Някои участници споделят плановете си за разходки, като изразяват загриженост относно възможния втори пик на грипа. Други предпочитат да избягват пренаселени места, подчертавайки важността на предпазливостта. Важно е да се отбележи, че решенията за разходките с бебето се вземат в контекста на индивидуалните предпочитания и здравни обстоятелства.
-
Какви са мненията относно използването на овлажнител за въздуха при отопление и климатизация?
-
Какви са мненията относно използването на контейнери за съхранение на кърма?
, там положението е сериозно. Направо не знам ако дацата ми са с малка разлика как бих се справила.
То остава и да родя в осмия... тя и каката избърза, ама чак пък толкоз...
Тини, истината е, че много малко мами успяват да кърмят под режим и според мен това е, защото този режим по случайност съвпада с нуждите на бебето! Аз лично познавам само една жена, която успешно е кърмила на режим 3 часа - сестра ми, но това си беше начина на хранене на племенницата ми. Аз самата за малко да приключа с кърменето, заради глупостта си да слушам съвети за хранене под режим. Просто моето дете имаше нужда да суче на 1.5 - 2.5 часа, това беше неговия режим. Първите три месеца сучеше по час - час и нещо, когато стана на четири месеца започна да суче по пет минути. Всяко дете е различно, моето например се роди с много къса юздичка на езичето, обаче никой от докторите не обърна внимание, че това може да е причина за затруднения в сукането и бебсън да се уморява по бързо, да има нужда о по-дълго време да прекарва на гърдата...
А и много ми хареса това, че родилните зали за самостоятелни и имат санитарен възел към тях, можеш да си се къпеш колкото искаш, имали затоплени бидета... ей такива разни екстри, дето в Тина Киркова не можеш и да мечтаеш за тях. 

Полудях. То не бяха киселини, не бяха болки ниско долу и в кръста, през буквално 15 минути бях дежурна в тоалетната, и бебка не мигна цяла нощ... съсипа се да рита... и така се потя като... а нямам нито температура нито нищо... Не знам, някакви чайове ли да пия какво? Не се случва за първи път... А с предеишната бременност постоянно ми се спеше, нямах такива проблеми