ЯНУАРСКИ размисли и страсти - 25

• 29 506
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Ха....Чета ви и виждам че доста напредвате.Аз да не съм объркала темичката.Аз още не съм влязла в 8-я вие вече влизате в 9-я.Нещо не го разбирам,явно не мога да изчислявам термините. Simple Smile Лелееее с тоя бременен мозък моя какви глупости мисля и пиша.Simple Smile хаха  Joy

# 661
Моя мозък да не е по-малко бременен. Crazy Но като термина ми е 1-ви януари, не влизам ли в деветия в началото на Декември? Rolling Eyes..което е след малко повече от седмица,де... Crazy пък може и да не съм права. Mr. Green

# 662
  • Пловдив
само записче

# 663
Моя мозък да не е по-малко бременен. Crazy Но като термина ми е 1-ви януари, не влизам ли в деветия в началото на Декември? Rolling Eyes..което е след малко повече от седмица,де... Crazy пък може и да не съм права. Mr. Green

Хаха като се замисля термина ми е 31-ви януари месец след теб.Ха значи не са ми грешни изчисленията. Simple Smile

# 664
И аз да си присъединя към групата с термин края на януари - 27-ми, но според ехографите последно излизаше 23-24 януари, а кога пък ще ми плануват секциото, идея си нямам, надявам се да е не по-рано от седмица. В петък прегледът ми се отложи, докторът имал извънреден случай и ми преместиха часа за вторник, тогава се надявам да получа яснота относно плановата дата.
Къде се загуби gitadam, отдавна не се е появявала?  newsm78

# 665
И аз съм за края на януари...и като пише някоя, че влиза в 9-тия....пък аз в 8-ми ще влизам...Но така е-  януарки сме но някой в началото ,други в края.Така се получава единия месец разлика.Термина ми по цикъл е на 30-ти януари.По развитие на малкото върви от 16.01 до 28.01.Но на мен вси ми се въртят датите 20-ти,23-ти и 25-ти януари.Не знам защо но вси си мисля,нормално или секцио ,че ще е на една от тези дати  Thinking

Момичета да ви попитам от коя фирма си взехте нощниците за родилното,и на каква цена.То е ясно че ще като бабешките,но...Онзи ден като разглеждах пазарските,само широки-и то много.Направо 2 пъти мога да се нанеса вътре - и малки номера няма.Продавачката ме убеждаваше ,че в 9-тия щяла да ми става,но все пак аз я искам за след раждането.Колко време ще стоя в нея с корем  Confused Харесах си една в по-малък размер-ватирана,но тя пък не ми се стори за родилно-светло зелена,много мекичка и 16 лв. А да взема 2 по толкова само за родилното....ми се стори много... ooooh!

И още един въпрос-за помпите в родилното.Нали трябва да са стерилизирани.За първото ползване ще е стерилизирана,но после как става номера? Blush newsm78

# 666
Добро утро - добър ден!

Прочетох в по-предните страници,че дискутирате приятелствата след раждането.......

Ние нямахме деца близо 4 години след като се оженихме(но не защото не искахме, а защото просто не ставаше, лекувала съм се в Майчин дом - София от стерилитет, но от там въобще не ми помогнаха, но това е друга тема). Като част от тези години ги изживяхме като студенти. Ами.....Тогава всички бяха от нашата черга. Имаше и други двойки, но без деца. Почти по никакъв начин не ми се промени ежедневието и общуването. Ходила съм на дискотеки, да, сама съм ходила, защото мъж ми не обича да ходи по такива неща. Най-добрата ми приятелка от тези години не бе омъжена и идваше най-редовно да ме взима за дискотека. В интерес на истината никога и за нищо не съм била ограничава от мъж ми. Давал ми е и ми дава пълна свобода за всичко. Мога да кажа,че съм си запазила личното пространство и след толкова години брак и 3 деца.

Вече бях задочно, когато се появи №1 - оставаше ми още 1 година до дипломирането ми. И все още голяма част от приятелките ми бяха неомъжени и без деца. Нормални отношения съм имала с тях. Да, вярно не съм споделяла с тях пълноценно проблемите, които ме вълнуват около детето, но пък си намерих нови приятелки от градинки и разходки, които компенсираха това. С второто дете вече малко останаха тези, които бяха неомъжени и без деца. Така че разговорите са били и за деца, и не за деца.

В този период след раждането на №2 се заформи около нас една компания от още 2 семейства. И двете тогава не бяха още бракувани и съответно не бяха с деца. Разбирахме се чудесно. Разговорите не бива и не трябва да се въртят само около децата. Разбирам приятелите ни без деца, които могат да ни обвинят в скука. Ами и на мен да ми приказват само на една и съща тема, много пъти, независимо дали ще е за деца, за мъже, за дискотеки и пр. - ами и на мен ще ми писне и ще ми стане скучно. Сега продължаваме трите семейства да сме си все семейни приятели, събераме се - кога всички, кога само с 1 от тях - независимо,че техните деца са по-малки от нашите, но възрастта на приятелите ни е долу-горе колкото на мен и на мъж ми. Когато те са били без деца все още, аз съм си оставяла децата при тях при нужда и необходимост. Гледани са били с много любов и липсата на собствен опит не е било от значение.

Та...ако мога да се изразя така....Всичко си опира до човека, до приятеля, от връзката, която ви свързва. Мога да се обадя по всяко време на нашите приятели и знам,че те ще направят всичко възможно да ни помогнат във всяко едно отношение.

Когато децата бяха малки, за да не изкукуригам си имах ден за мен. Т.е. това си бе следобед за мен. Мъж ми така си бе направил програмата,че да може да гледа тогава той децата. И аз...можех да използвам този следобед по всякакъв начин - с приятелки, по магазини, или дори и само да спа в къщи, но не трябва да бъда обезпокоявана за нищо - все едно ме няма в къщата. Мъж ми пък, заедно с нашите приятели и вече с порасналите ни деца, ходят пък да ритат мач, когато времето е добро. Имаме си ден на семействата - обикновено  е събота. Тогава ние трите приятелки, а и други наши общи познати - си оставяме децата на татковците и се разделяме. Ние по женски, те по мъжки с децата. И си бъбрим по женски за всичко - за деца, за мъже, за покупки, за криза, за женски глупости, оплакваме се една на друга, за работа, за кулинария, въобще за всичко, което се сетите. Отделно като не е добро времето - се събираме в някоя къща - когато само ние имахме деца - това бе у нас - и си изкарваме страхотно. Въобще варианти винаги има.

Сега...децата са ми големи, разбирам много от предимствата на това да си бременна с големи деца - не ми е трудно, не се притеснявам толкова за тях, общо взето съм се отдала на бременността си. Мога да разчитам на децата - било да отидат до магазин, да изчистят в къщи, да ми помогнат, да сготвим заедно. Говори се с тях доста по-нормално, разбират те, въобще - нямам право да се оплаквам. И съответно имам повече свободно време. И не ми е проблем да се събирам с когото и да било. Време за приятели също не липсва. Имам една приятелка, която е несемейна все още. не се виждаме с нея толкова често, но като се видим - винаги има за какво да си приказваме. Тя много пътува из Европа и винаги ми е вълнуващо да ми разказва къде какво е видяла. Сега я чакам да се прибере тук,че да ми разкаже за последната си дестинация - Швеция.

Та.....имаме и семейни приятели, имам и несемейни......Децата не са решаващ фактор, ако мога да се изразя така - добре е човек да има разнообразен кръг от приятели - за да не буксува само на едно място. Да може да се обогатява, да има богати спомени от приятели, да му бъде възможно по-пълен живота. А...забравих........Имаме едни семейство приятели - те са долу-горе на възрастта на родителите ми. Покрай децата, които много се привързаха към тях, може би защото виждат в тяхно лице бабата и дядото, които тук им липсват много, покрай това,че самите те са с 3 пораснали вече деца, дори имат и внуче, покрай това,че са много отворени към живота и особено жената е много топъл и сърдечен човек - те също са част от нашия букет приятели. Страхотни хора са! А как се обичат.......Мъжа толкова влюбено гледа жена си и  сега - след близо 40г. брак! Събираме се и с тях, дори понякога те взимат особено №2 и №3 в тях за да им се порадват и да ги заведат на вилата си. Та...възраст, деца, интереси - не са всичко, просто всичко си зависи конкретно от всеки отделен човек и от това доколко е отворен към останалите хора и неговите проблеми.

Извинявам се ако съм станала досадна. Но днес е неделя, и нещо размислите ми потекоха към посока приятели ни и реших да ги споделя с вас.

Тук не пиша за многото си виртуални приятели, които имам благодарение на интернет....Скайпа ни държи близки с приятели от ученическите години, които сега са по света и също ми помага да не загубя връзка с онези мили детски спомени, към които винаги се връщам с много усмивка и щастие.

И аз вярвам,че всеки може да се похвали с истински и стойностни приятели, и всеки може да каже нещо за тях.....И като видим каква богата палитра от приятели притежаваме ще се уверим,че не е чак толкова лош този живот, защото не сме сами и винаги имаме до себе си хора, които биха споделили с нас и доброто, и лошото, което се случва в живота ни. А това толпи душата повече, от която и да е АЕЦ, ВЕЦ, ТЕЦ и пр. взети заедно. Просто наистина има неща, които не се купуват нито с пари, нито с много пари. То...те не са и неща...Това са сърца, които туптят в хармония с нашето и когато нашето сърце забрави мелодията си - да има поне едно друго сърце, което да напомни на нашето сърце мелодията му и двете отново заедно да запеят заедно радостно и щастливо.

Е...тук в цялата сметка не слагам мъж ми. За добро, или лошо нямам никакви тайни от него, знаем си всичко, най-ми е хубаво да съм с него, въпреки, че напр. с него никога няма да играя заедно карти. Като студенти никога не сме били от един отбор - аз винаги играех с най-добрия му приятел, въпреки,че моя мъж бе по-добър играч на бридж и от него можех да науча много. Но...е факт - с приятеля му се чувствах много по-добре като играч на карти, отколто с мъж ми. Та.....има време и за мъж, има време и за приятели. Всяко време прекарано и с мъж и с приятели си има своя индивидуален чар и предимства, и едното никога не би заменило другото. Просто мъжа си е мъж, приятелите са си приятели.......

Ох...в главата ми напират един куп песни, с които искам да усмихна деня ви.......И тъй като днес време бол, и музиката ще е повече:

http://vbox7.com/play:67cf5e1a

http://vbox7.com/play:5fee3fa1

http://vbox7.com/play:1a3ba923

Hug Hug Hug Hug Hug

Последна редакция: нд, 22 ное 2009, 11:54 от Мама Цоцоланка

# 667
  • Варна
Здравейте  Simple Smile Днес спах до 8.30 и се чувствам много добре, отпочинала.
Благородно завиждам на тези, които скоро ще влязат в 9-я месец, аз едва наскоро влязох в осмия. Но здраве да е, всички ще стигнем до деветия Simple Smile
Тани`, моята нощница е на Венета сикрет, това е тя: http://rosi79.snimka.bg/baby/bebeshki-dreshki.444729.16010463.big
Купих я за 23 лв. Продават и едни с копчета до гърдите, много мами ги взимали за кърмене, пак бяха с картинки и доста свежарски. Но не видях те на коя фирма са.
А за помпата в родилното, там където ще раждам аз ще я стерилизират от персонала, чувала съм че няма проблем за това. Предполагам, че и в другите болници е така.
Аз до преди малко разглеждах сайта на Некст: www.next.co.uk
Останаха ми очите, такива красоти има, че тия дни ще поръчвам, видяло се е  Laughing
Днес е пусто в темичката, сигурно повечето мами са навън, в това хубаво време.

# 668
И още един въпрос-за помпите в родилното.Нали трябва да са стерилизирани.За първото ползване ще е стерилизирана,но после как става номера? Blush newsm78

Чико имат таблетки за студена стерилизация, продават се и на бройка, може да си вземеш 2-3, разтварят се във студена вода. Може да се делят на две и да се прави половин доза разтвор. Взимаш едно празно шише от кока-кола - литър, режеш го отгоре, първо него стерилизираш и после в него правиш разтвор и може да потапяш така разглобена цялата помпа. Доколкото помня, трябваше да стои 30 мин., изплакваш я и е готова за ползване. За 2-3 дни върши работа този метод на стерилизация. Също е подходящ за каучукови биби, които от високите температури се размекват и бързо стават неизползваеми.  Peace
Другият вариант е да даваш на някой, който идва да те види, помпата и да ти я връщат стерилизирана.

# 669
Rosi79,
директно от сайта на Некст ли поръчваш или чрез фирма посредник? Питам, защото и аз съм се засилила към Next и Mothercare, но не съм избрала начина за поръчка. Гледам, че в темата за UK пазаруване, повечето използват фирми посредник. Thinking
Погледни и в Mothercare, започнали са Коледните промоции, имат страхотни неща! Wink

# 670
  • София
Момичета, кажете ми колко ви е пулса и кръвното. Откак пия бета блокера (след тахикардията) ми пада само долната граница на кръвното и взех да се побърквам - вчера бях с 126/45 кръвно и 107 пулс. Днес съм с 107/42 кръвно с 110 пулс... А от обясненията на лекаря трябваше като пия тия хапчета да ми се нормализира пулса...
Напоследък не мога да пия и много вода - започва да ми се гади... Пия, доста по-малко от преди и може това да е причина за ниското ми кръвно...

# 671
  • Варна
Hope, мисля да използвам фирма посредник - Алезар: http://www.detskidrehionline.com/
Четох, че са много коректни, а и за мен друго удобство е, че имат офис във Варна.
Нямаш душа, да ми даваш идея и за друг сайт, мъжът ми вече ще ме изгони  Mr. Green Ще разгледам сега и нещата в Mothercare, сигурно и от там ще харесам и поръчам нещо, като се знам какви са ми слаби ангелите   Mr. Green
ra4e, моето кръвно все е 90/60, нисичко, но съм свикнала, за пулса обаче не знам. Може би наистина трябва да се опиташ да пиеш повече вода, а ако не се нормализират нещата, тичай при доктора.

# 672
ra4e, моето кръвно все е 90/60, нисичко, но съм свикнала, за пулса обаче не знам. Може би наистина трябва да се опиташ да пиеш повече вода, а ако не се нормализират нещата, тичай при доктора.

И моето е 90/60 и следобед пия кола задължително, че ми се доспива ужасно.  Peace

# 673
Роси,
и аз съм с последно предупреждение за изгонване и спиране на нет-а, не си сама! Mr. Green Сега се готвя за Коледните намаления и после смятам да се кротна поне за месец.  Laughing Къде ли ми трябваше да влизам в тези сайтове...ужас. ooooh! Иначе, аз също съм се спряла на Алезар.  
Раче,
възможно е от намаленото количество вода да ти пада кръвното.  Все пак, поговори с лекар, че доста ти е паднала долната граница.

# 674
  • Mediterraneo
Относно стерилизирането на помпата в родилния- изобщо не смятам да го правя. Ще си занеса помпата стерилна и толкова. Така или иначе няма да давам на бебето изцедено мляко, ще ползвам помпата при нужда само. Измиване с гореща вода си е напълно достатъчно. Вкъщи също няма да стерилизирам всеки ден, абсурд. 2-3 пъти на седмица като максимум.

Общи условия

Активация на акаунт