ЯНУАРСКИ размисли и страсти - 25

• 29 506
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте момичета ! Тук пече слънчице и се надявам да не се скрива изобщо близките дни  Hug
Ние днес също спахме до късно- 10:30 станахме с мъжо, чак не можах да повярвам- сигурно довечера ще си кукувам пак  Whistling Но и вече успяхме да се скараме и той излезе и ме остави сама та явно днес ще ми е скапан ден  Cry
zuzito85 потърси друго мнение ако имаш възможност, иначе си лежи вкъщи и си пий лекарствата  и дано бебока си стои на мястото докогато трябва Peace
vivianka1,Red_tree и вие си пийте хапченцата и пазете бебоците  Hug Аз също си пия Магнерота 3x1 и имам много малко контракцийки- само вчера незнам какво ми става та вечерта бяха по- чести, но пък слава Богу не са болезнени  Praynig
eola снимките ти са великолепни  Peace
ela79 и аз съм в същата чуденка, защото и нашата микровълнова е малка. В нета успях да намеря размери за стерилизатора на Авент пише : широчина 28см / височина 16.6см, ето оттук http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=2824. На Чико не съм го виждала на живо, но ми изглежда като да е по- малък  Thinking
Smiling_Sisi  благодаря ти, че се включи в нашата темичка- имаш страхотен аватар  Heart Eyes
Герганчето  понякога бебоците се завъртат в 8-ям., а някой дори в 9-я, въпреки че шансовете са малки, но ги има  Peace
sunrise7  благодаря ти за хубавия откъс  Simple Smile
Courage покупките ти са страхотни- влюбих се в нещицата от Mothercare и Next  Heart Eyes
Аз да дам малко отчет- вчера бях на ЖК и преглед при доки- взеха ми кръв и дадох урина за изследвания, също така ми дадоха и една клечка да взема материал за изследване, с която се проверява за наличието на разни бактерии и бацили от червата. Не беше от най- приятните неща, но пък и не беше чак толкова зле, просто малко неприятно   Blush Бебо е добре и тежи около 2.5кг., и е разположен напречно  Crazy Краката са му отляво, а главата отдясно- то и аз така го усещам, просто незнаех кое от коя страна е  Crazy Дадоха ми и болничният за 45 дена преди раждане и даже успях да го занеса и до работа  Crazy
Дани_77  благодаря ти  Hug Незнаех, че днес е Денят на Християнското семейство признавам си  Blush Честит празник на всички  Hug

# 646
Здравейте момичета Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Честит ден на християнското семейство на всички- нека  здравето и щастието да изпълват нашите домове, Бог да ни пази Praynig
Относно контракциите, пийте си магнезиевите препарати и почивайте повече, сигурна съм,че всичко ще е ОК, аз честно да ви кажа от този Диаспорал съм много доволна, първо, че се усвоява най-бързо и второ, че го пия едно на ден и не е необходимо непрекъснато да се чудя пих ли го или не, но ако имате пък много контракции консултирайте се с лекар, още малко остана да ги попритесняваме  Peace
Веселушко и на мен ми дадоха такава клечка, но аз си я взех у дома и следващия път ще я занеса, поне така разбрах, дали е така, ако не съм разбрала, значи много съм изкукала вече ooooh!
Времето е страхоотно, радвайте му се Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 647
tanchelina и аз си мислех, че ще ми я дадат за вкъщи, защото една приятелка ми беше казала така. Но вчера Рени ме пита "аз казах ли ти предния път за клечката- и аз- не, защото нямахме консултация- и вика ами сега ще ти кажа  Mr. Green " И изрично ме изпрати да дам урина, да взема материала с клечката и да ги занеса и оставя в лабораторията и после да ми вземат кръв. Ако трябваше да я оставяш предния път щяха да ти кажат спокойно  Peace  Важното е това изследване да е направено преди раждането, така че не се тревожи- правилно си разбрала  Peace

# 648
  • Варна
Честит празник и от мен!
Танче, и на мен Снежи ми даде такава клечка за следващия път като ходя на консултация. Освен и двете да не сме разбрали  Laughing Я ако можеш се включи на скайпа да те питам нещо.
zuzito85, успокой се, бебчето ти няма да се появи преждевременно, сигурна съм в това. А момичетата имат в предвид мами, които са с ранен термин и по тази причина бебчетата може да избързат и да дойдат през декември  Peace И аз съм с проблеми, лежа през повечето време, но да ти кажа съм сравнително спокойна, виж колко малко остана, бебчетата ни са герои и ще се преборят с всичко, ще си дойдат навреме, а не по-рано  Hug
Courage, страхотни покупки  Grinning
Герганчето, ще се обърне бебчето, има още време за това  Peace
Дани_77, разбирам разочарованието ти за пола на бебето, сигурно и аз бих се чувствала така. Но най-важно е бебчето да е здравичко.
Аз днес съм разбита, вчера имахме гости, но те са от тези хора, които като седнат на масата забравят да си тръгнат. Не можах да спя и днес малко ме боли корема, но се надявам да мине. Сега чакам мама да дойде да ми боядиса косата, че не знам на какво съм заприличала в главата, на човек не мязам вече. Днес съм сама, мъжът ми тръгна към Бургас да вземе детето, че беше една седмица при баба си. Утре ще си видя синчето, много съм се затъжила за него.

# 649
Rosi79 благодаря ти мила за думите нямаш напредстава как ми подействаха успокоително.Знаеш че лежането не е лесно и понякога дори за малки неща се разтроивам а зная че не трябва.Благодаря ти пак Hug. и ти се пази.Хубава среща утре с детенцето ти Simple Smile

# 650
  • София
Здравейте,

Благодаря ви, за хубавите думи!   bouquet
Малко завиждам на мамите, които тепърва ще купуват дрешки и джаджи за дечицата си, защото наистина е страхотен кеф. Simple Smile

Violet ,Tatitt аз междувременно разгледах сайта на Диана и Ники.. много от моделите са ми познати Simple Smile от преди 7 години. Този уикенд съм решила да извадя нещата на баткото, за да си направя равносметка , какво още трябва да се купи..

Само да кажа, че онзи ден се разходих и до Маркс и Спенсър в мола на Хемус, просто да се запозная с качеството на бебешките дрехи ( за възрастни, нещо не ме кефят) и да сравня цените спрямо тези в сайта..качеството е добро, цените силно завишени. Същото се отнася и за дрехите на Mothecare в мола на Стамболийски.

tanchelina , а и всички, които се интересуват, дрехите ги поръчах ,чрез посредник Simple Smile. За тези ,които не влизат в под форума "Пазаруване от чуждестранни сайтове " давам информация - от next , mothercare , marksandspencer, matalan , asda , adams, minimode и много други, за които не се сещам ..(а и не само детски неща) може да пазарувате, чрез посредници , ако нямате кредитна карта/виза електрон (като мен) или чрез транспортна компания ( ако сайтовете приемат български карти, защото някои не приемат). Повече информация, може да намерите в тази тема.

Виждам, че сте подхванали темата за едрите бебета Simple Smile . Синът ми се роди 4,5 кг и 54 см - 4 дена преди термина -планово секцио (големина на плода vs. тесен таз). Сега положението най-вероятно ще е подобно , по предварителни прогнози на моя лекар, не сме обсъждали още раждането и родилните домове , каза че е рано и ще го мислим следващият месец. Simple Smile  Така че, не се шашкайте, дори и по-едро де е ( както sugar lady вече е споменала) , няма никаква гаранция , че ще родите преди термина. Просто бъдете подготвени .. и толкова- всичко ще бъде наред!  Peace

Като казах родилен дом Barbie girl, аз ходих на ''обиколка" в МД през септември. Случва се следното: чакате в лобито, в определеният час идва "гида" Wink , ако сте малко акушерката ви развежда навсякъде , ако сте повече ви разделя на 2 групи - първата отива първо с нея в родилното , а втората се качва при другата акушерка на 12 ет (после се разменяте) . Хубаво е да не водите придружители с вас, предполагам на никоя от вас няма да и  е приятно в момента , в който ражда да и се надвесят 20 човека и да я зяпат.  Peace Татковци не помня имаше ли..май не. За сведение на раждалите там преди години , изключая 12 ет - другото си е същото..нищо не се е променило.  Twisted Evil

Много дълго се получи..извинете!  Blush
Желая лек ден на всички!

# 651
Zuzito85 искам да поясня, че никой не е говорил за преждевременно раждане нека се уточним  ooooh!
Просто мислех, че  мамите с термин в началото, ще бъдат горди да поведат хорото, когато му дойде времето ...
А аз не съм казвала, че карам безпроблемна бременност и не по-малко от теб тръпна в изминаване на остатъка от нея бъди сигурна.
А за чувствителността се вижда, че януарките се оказаха едни от най-податливите на това чувство......

# 652
Спокойно момичета, естествено, че мамите не са имали впредвид преждевременно раждане, а е и съвсем нормално и съм сигурна, че ще има бебчета през декември, даже и за себе си предполагам, но със сигурност ще родим, когато му дойде времето, ще стискаме кълки до 37седмица, няма как Peace
Я кажете рецепта за питка, хич ме няма в месенето, но смятам да спретна една погача, като е топла ще я хапнем, пък и вдлетена да е, и да не прибирате масата довечера, че Богородица да благослови домовете ни  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 653
Vivianka
  Недей така бе момиче, не съм искала да кажа лошо нещо  Grinning Под "дезертьор" аз и мамче Це (ако съм я разбрала правилно) имахме предвид майчета, които може да родят декември около празниците, какво лошо има...., но разбира се, че няма да напуснете нашата темичка, ако се случи на мен и аз ще си остана тук  bowuu Нали си пускаме положителни шеги, а аз ти пожелавам да родиш , когато най- много ти се иска  Peace Все пак на тази мисъл ме наведе по-ранния ти термин и по-големките размери на бебчето  ти. Ако се чувстваш засегната от това, извинявай  Hug
Никой не е казал , че има нещо неестествено в различната големина на бебчетата, даже е напълно нормално, аз предния път с каката бях така, вървеше по-едра и още края на май беше 3 кила по ехограф, а термина ми бешеначалото на юли, викаха че ще родя рано, но аз преносих и се роди над 4 кила, много хубаво и доносено бебе с пухкави гънки  Flutter
Всичко беше в тон на коя ще поведе хорото, но разбира се не преди 37 г.с., на всички пожелавам доносени и здрави бебебта   bouquet
sugar_lady, аз не съм разбрала правилно шегата, съвсем за друго нещо си помислих, свързах го със  случая на Фален, ако си спомняш, че тя беше заподозряна от доста момичета тук в измислени истории.
Ако знаех, че си го казала в смисъл, че ще родя през декември, въобще нямаше да ме притесни. То си е нормално, тези които сме в началото на месеца да е много вероятно да станем декемврийки, но ще си останем при вас после, защото сме свикнали да следим и пишем в тази тема.
Всичко е точно вече, няма проблем.  Peace Peace Peace

zuzito85, спокойно, вярвам, че ще си износим бебчетата и ще се родят, когато са готови за това. Ти си почивай много и всичко ще е наред.

Последна редакция: сб, 21 ное 2009, 17:53 от vivianka1

# 654
Когато използвах думата дезертьор я използвах с най-добри чувства и чувство за хумор. Никакво преждевременно раждане не съм искала да визирам или каквото и да било лошо нещо.......Просто е неизбежно да има родили от нас и през декември, и през февруари....Справка - другите теми! Аз лично напр. на декемврийките вече им изгубих спатиите.......

Нека има повече чувство за хумор в темата......Да не изкукуригваме накрая, или поне да се страем на финалната права да бъдем с повече усмивки, независимо от притесненията и грижите, които имаме! И без това в последно време съм станала само корем, а като си представя,че колкото повече идва януари - въобще ще се изключа за околния свят и наистина ще мисля само с корема си. Усещам се,че все повече и повече за мен наистина Светът е само за двама - аз и Бебо. Позитивизма и чувството за хумор вярвам,че ще ни помогне да преминем по-леко през този толкова труден, но и в същото време сладък момент, когато всички ние ще станем Мами!

И още повече само момичетата, които сте тук ще ме разберете най-правилно за какво говоря и какво ме вълнува........

Хубава вечер!

# 655
ей Мамо Це в теб ми беше надеждата да кажеш рецепта за питка, а ти ме отсвири, недей така Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 656
ей Мамо Це в теб ми беше надеждата да кажеш рецепта за питка, а ти ме отсвири, недей така Simple Smile Simple Smile Simple Smile

EmbarassedВъййййййййй, немой така с лошо....Я си повтори питането - не съм видяла нищо. На ЛС давам всичките рецепти дето ги имам....Казвай само с какво да помогна........

# 657
Привет бремеланки! Hug

Аз ве4е (леле 4-то ми из4езна някъде)трети ден пия АБ-ка и 4ак тази сутрин по4увствах разликата. Party От 3 дни не съм спала от болки и ходя като зомби на работа. Crazy Стискайте ми палци да и оправят зъб4ето в сряда  и да спирам тези лекарства, 4е ме е страх за беб4о. Sad

За раждането, и мен запо4на да ме е страх..ами то не останало. След една седмица влизам в 9-тия. Rolling Eyes
Но ни предстоят коледни банкети от службата на мен и мъжа ми, после изпит на 17 Дек, та дано да е след това. Hug

Децата ве4е нямат търпение и все ме питат кога идва бебето. Grinning А аз имам да ходя една седмица на работа и след това трябва да накупя малко дрехи, туй-онуй, 4е само легло имаме засега. Wink

tanchelina , благодаря за пожеланията. Hug Дано вси4ки сме живи и здрави и полу4им най-страхотните Коледни подаръци тази година! Hug

Цунки на вси4ки и до скоро!

# 658
Привет, дами! Не съм влизала напоследък, моля за извинение! Hug

Честит празник на всички! Много обич и топло семейно огнище ви пожелавам!  bouquet

Цоцоланче,
хумор ли ти липсва, ето ти:
Днес съпруга ми ме гледа замислено и пита - "защо ареолите на бременните жени потъмняват толкова?". Докато формулирам правилния отговор, той се сепва - "Ами да, за да може бебето да ги вижда и да се ориентира къде е храната! Нали  на бебетата всичко им е мъгляво в началото..." - мъдро заключава той.  hahaha Joy Добре се посмях, признавам.  Laughing

Холи,
дано по-скоро се възстановиш, че е много неприятно.  Tired
Courage,
много хубави неща си взела, поздравления за добрите попадения! Peace

Последна редакция: сб, 21 ное 2009, 21:15 от _Hope_

# 659
Честит празник! Бъдете здрави вие и семействата ви!

eola, тия котки с листата са страшна композиция!

Smiling_Sisi, ама че сладур! Ох и аз вече съм много любопитна да го видя бебето, хем хич не бързам  Mr. Green

Дани77, я си отпусни душата и се радвай, у вас явно е благоприятна мъжка среда. Каквото бог дал, сигурно следващото ще е момиче, ако не, поне със сигурност ще се радваш на няколко внучки някой ден Wink

Виждам ,че купувате страхотни неща  по интернет. Courage, страхотни покупки и аз съм взела като твоето гащиризонче със стоножката от Елпите. Аз все не смея, че какъвто съм крък, каквото и да съм поръчвала по каталог, все е неуспешно  Confused В тази връзка някой поръчвал  ли е от http://www.dbn.bg/?

zuzito85 и мен ме естрах от предянуарско раждане  Embarassed

Аз да се оплача, че свекърва ми, с която иначе се разбирам отлично, като заговори за покупките за бебето става много властна. Това щяла да СИ МУ купи, онова щяла..., така щяла да си го къпе и повива!!! Направо ми настръхна косата как се готви да се разпорежда. Не ми хареса покупките за изписването, щяла да купува готов комплект  Twisted Evil  Аз по принцип съм кротка, ама като яхна метлата .... Много мразя безразборно количествено натрупване на излишни неща, още повече, че вкъщи мястото е кът. Направо не знам как да я спра, а не искам да я обидя, тя е много добронамерена, просто не е майка ми  Joy Както ми липсваха майчински чувства изведнъж така ме натисна ревността към нероденото бебече  Embarassed Явно с много още непознати емоции ще се боря  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт