ЯНУАРСКИ размисли и страсти - 25

• 29 506
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, бъдещи Януарски мами!  Grinning Аз си ви наглеждам от време на време и с носталгия и усмивка на лице си спомням и нашите бременни моменти.. Как се вълнувахме от същите неща, от които и вие сега..  Heart Eyes Беше много приятно, наслаждавайте се на последните няколко седмици и спете колкото можете повече Wink. Сега пък е още по-приятно, само сънят липсва Simple Smile Не искам да ви досаждам, просто наминах да ви кажа "здрасти" и да пожелая да устискате, малко остава още  Heart Eyes И.. леки раждания!!!  Grinning  Hug

# 631
Минавам само да ви кажа "Добро утро" или "лека нощ"(за такива като мен, който сега лягат)
Чувствам се добре.Бебчо рита със все сила,честно има нещо под ребрата да ме сритва. Simple Smile До скоро казвах колко бавно ми минава времето и как искам да родя,но за се мислих след поста на sisi1974 и как ще ми липсва коремчето и ритниците.Моментите в който преди да заспя чакам някой от вътре да ми пожелае лека нощ с движение. Simple Smile Остана малко.Пазете се момичета и си почивайте.Желая ви здраве и здрави и красиви бебоци. Simple Smile

# 632
  • София
Добро утро!   bouquet

Всички си поспиват до късно днес, а? Аз се събудих в 6.20 и към 73.0 станах. Замесих тесто за мекици, но стана малко твърдо и не знам що за закуска ще излезе.  newsm78

Днес няма мъгла, но пък сланата е много. На Пипо му замръзнаха лапите докато се разхождахме. На мен нали ми е все топло ми беше добре, въпреки че си обух маратонките на бос крак. Такива чудатости не съм правила никога!  Crazy

Вивианка, мисля, че тези неболезнени контаркции са нормални в края на 8ми месец. Може би трябва да започнеш магнерота пак 3х1, но питай док. за всеки случай. Моят корем е учудващо спокоен почти през цялото време, но аз имам по 2-3 болезнени контракции на ден. Даже краката ми изтръпват. Не е много приятно...

Smiling_Sisi, благодаря за пожеланията! Много ми харесва аватара ти!

Хубав ден на всички!  Hug

# 633
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Добро утро маминки!

Как сте днес?
Наспах се аз и съм много пъргавка! Ще ходя по магазинки  Flutter. А довечера сме на гости  Laughing

Кураж, ти сега връщаш ли си го  Mr. Green? Добре че и аз чакам едно пакетче от Next  Crazy

Между другото, Маркс и Спенсър имат Коледно намаление - само 5 паунда международна доставка. А цените на бебешките им неща, са доста добри.

Wicky - за съжаление могат да се поръчват само през Ломбард, което доста оскъпява нещата  Confused

Сиси, и според мен няма повод за притеснения. Лекарката която ме следи на частно е експерт пренатална диагностика. Т.е. аз все едно винаги ходя на ФМ. Тя ми мери всички показатели и винаги някой отговарят на една седмица, други на друга. Според нея, това е напълно нормално, защото децата нямат еднаква структура. Ние например имаме малко дълъг бедър за седмиците си......  Laughing

А декемврийки вече си имат 12 бебченца  Heart Eyes
Божеее, не ми се вярва, но и при нас сравнително скоро ще започнат добрите новини!  Crazy Сравнително....

Момичета, на мен „Даяна и Ники” са ми съседи. Но последния път като ходих, нещо най-бебешките неща бяха доста изчерпани. Ако остане време ще мина и днес и яе докладвам как са нещата!

# 634
Добро утро!  Hug

Хайде, има фреш за всички:

Да ви споделя една мъдрост, която ми изпратиха наскоро:

ТВОИТЕ ДЕЦА

Твоите деца не са твои деца!

Те са синове и дъщери

на копнежа към живот за себе си.

Те идват чрез тебе, но не от тебе

и макар че са при тебе, не ти принадлежат.

Ти можеш да ги дариш с твоята любов,

но не и с твоите мисли,

тъй като те имат собствени мисли.

Ти можеш да дадеш дом на тяхното тяло.

но не и на тяхната душа,

тъй като тяхната душа живее

в дома на утрешния ден,

който ти не можеш да посетиш

дори и в своите сънища.

Ти можеш да опиташ да бъдеш равен на тях,

но не се опитвай да правиш тях равни на себе си,

тъй като животът не върви назад,

нито остава в миналото.

Ти си лъкът, от който твоите деца

се изстрелват като живи стрели.

Остави лъка в ръцете на Стрелеца -

нека носи радост.

P.S. Изпратиха ми я като индийска мъдрост, но после проверих в интернет, че авторът й е Халил Джубран.

Hug

Последна редакция: сб, 21 ное 2009, 10:52 от sunrise7

# 635
  • София
Сънрайз, Hugстрахотна е тази индийска мъдрост! Наистина е много мъдро написаното в нея!

# 636
Преди малко ви пуснах една интересна мъдрост, но се оказа, че не е индийска, а е откъс от "Пророкът" на ливанския поет и философ Халил Джубран, живял в Щатите в началото на ХХ век.

(Абе, знаех си, че днес може да се объркам в нещо, има такава тенденция за днешния ден при мене, нали си правя наблюдения по китайската астрология, та ето, че сбърках и написах, че е "индийска мъдрост").  Wink

Smiling_Sisi, радвам се, че наминаваш при нас. Благодаря ти за подкрепата!  

eola, талантлив фотограф си ти! Снимките ти ми доставиха истинска наслада - композицията, израженията на котките, есенните листа, всичко...  

Цоци, мерси за хубавата песен - "Светът е за двама"!

obi4anka, стискам ти палци. Мисля, че всичко с бебетата ще е наред! Нали казват, че момченцата наедрявали повече...

simba2001, хубаво си я пробвала тази китайска круша от Билла. Знам я, тя е напълно безвкусна, но пък е доста сочна. В китайското хранолечение я използват за създаване на телесни течности, предпазване и лечение на болно гърло, кашлица и грип.  Simple Smile

Tatitt, Копнеж, браво за сънищата ви! И аз миналата седмица сънувах, че раждам. Беше леко раждане при някакви странни обстоятелства. В съня си погледнах, че часът показваше 6:30 сутринта.  Party

Катинче, съжалявам, че няма да мога да дойда на отворените врати в болница "Вита". Точно по това време имам записан час за ЖК. Те пък как можаха точно тогава да преместят часа на отворени врати! Здраве да е... После нали ще пишете как е минало и ще споделите информация за Вита?

Прекрасен уикенд на всички! Hug

# 637
  • София
Добро утро и от мене Simple Smile Бързам да кажа, че сега се обадих в Майчин дом относно отворените врати на 24-ти. Казаха, че ще се състоят. В 14 ч. на главния вход, колкото бременни се съберат, идва акушерка да ги посрещне  newsm78 казаха, че било без записване, ама как така...  newsm78 ако се съберат 50 примерно  newsm78 не знам... аз 99% ще ида да видя за какво става дума Simple Smile Ако има и някоя друга мама желаеща, да свирка  Mr. Green

Иначе аз от няколко дни съм с някакви болезнени контракции, особено снощи, какво ми става не знам... Пия магнетор и но-шпа... Сега съм добре де, затискам леглото, ама в това хубаво време откачам вътре  #Cussing out

# 638
Eхо добро утро и от мен   bouquet
Аз напоследък нещо ме хвана шубето с това седалищно разположено бебенце. Иксма да си родя нормално, а виждам как с всеки изминал ден шанса да се обърне намалява....  Confused Пробвах с упражения, с фенерче, с музика с какво ли не... ми не става и не става, знам че трябва постоянство, но особенно след упраженията не се чувствам добре  no Съжалявам че ви занимавам с мойте неща събота сутрин, ама нямам на кого да се оплача и да получа разбиране  hug

# 639
Здравейте и от мен!
Герганче, има достатъчно време да се обърне, не го мисли толкова много и ще стане. Има случаи да се обърне дори в деня на раждането. Обикновено като намалява мястото на бебето се обръща, защото явно тази позиция му е по-удобна в стеснената му среда. Моя бебко се обърна още към края на шести месец и за сега така си стои, но често като много се раздвижи се притеснявам да не се завърти седалищно. Доктора уж ми казва, че е малко вероятно, но все пак и това не е изключено до самия край. Според мен, ако не се чувстваш добре след упражненията е по-добре да не ги правиш, природата си знае своето, няма страшно.  Grinning Hug Grinning

# 640
Vivianka
  Недей така бе момиче, не съм искала да кажа лошо нещо  Grinning Под "дезертьор" аз и мамче Це (ако съм я разбрала правилно) имахме предвид майчета, които може да родят декември около празниците, какво лошо има...., но разбира се, че няма да напуснете нашата темичка, ако се случи на мен и аз ще си остана тук  bowuu Нали си пускаме положителни шеги, а аз ти пожелавам да родиш , когато най- много ти се иска  Peace Все пак на тази мисъл ме наведе по-ранния ти термин и по-големките размери на бебчето  ти. Ако се чувстваш засегната от това, извинявай  Hug
Никой не е казал , че има нещо неестествено в различната големина на бебчетата, даже е напълно нормално, аз предния път с каката бях така, вървеше по-едра и още края на май беше 3 кила по ехограф, а термина ми бешеначалото на юли, викаха че ще родя рано, но аз преносих и се роди над 4 кила, много хубаво и доносено бебе с пухкави гънки  Flutter
Всичко беше в тон на коя ще поведе хорото, но разбира се не преди 37 г.с., на всички пожелавам доносени и здрави бебебта   bouquet

Последна редакция: сб, 21 ное 2009, 11:53 от sugar_lady

# 641
Герганчето, и аз имам същия проблем. Допреди две седмици бебето си беше разположено както трябва, но изведнъж реши, че му е по-добре да си седне на дупето. И аз намерих упражнения, купих и силно фенерче, но не ми остава време да ги правя тия упражнения. Не мога да смогна със служебната работа. И сега за уикенда съм си взела "домашно", защото няма как да успея иначе. Ти поне правиш упражненията. А аз освен че се притеснявам за това седалищно разположение, в добавка имам и угризенията, че нищо не правя по въпроса. Очертава се да ходя на работа до Коледа при термин 12 януари... Май ще разчитам основно на добрата воля на бебето.

Иве, благодаря за споделения опит с махането на памперса. Иска ми се по Коледните празници нашата кака да мине вече на памучно бельо, стига с тия памперси. Не се виждам януари с две бебета, на които трябва да им се сменят памперсите. Също ми направиха впечатление размишленията ти за мечтите на децата - че трябва да им оставяме място да мечтаят, да не им даваме нещата наготово, преди да са си помечтали за тях. Напълно съм съгласна с това.

Sunrise, благодаря за Халил Джубран!

На всички майчета с тревоги - да минават бързо неприятностите и всичко да бъде наред с бебчетата и с тях самите!

# 642
Хуанита Банана то и аз не ги правя чак през два часа както пише да се правят, това би означавало да съм постоянно в нас  Rolling Eyes А и вече не ги правя защото както казах не се чувствам никак добре от тях. Сега съм решила да пробвам и с плуване да видим пък там какво ще стане  newsm78
Иначе и моя бебчо си беше добре до към 28г.с. , тогава реши да си седне на дупето  Grinning

# 643
Здравейте,
днес е ден на християнското семейство ,на всички ви желая много любов и топлина в душите и домовете ви!
Прочетох, че на този ден се яде питка и се пие червено вино, а масата не се прибира /като на Бъдни вечер/, за да дойде Богородица през нощта да си хапне и да благослови семейството!
Да кажа за първа страничка, моля  stork-boy Всички се мръщят и казват "пак ли момче", нали ги имам вече два броя, само таткото е много доволен /той пак искаше момче/. Аз се наревах 2-3 дена и сега вече се примирих. Само да е живо и здраво, другото няма значение, макар че толково много исках момиче, ама съдба...... Здраве да е!
Хебав ден на всички!

# 644
Sugar lady  и аз честно да ти кажа хич не ми прозвуча добре защото казвате скоро но момичетата които са заплашени от преждевременно раждане  да знаеш още по притеснени започват да се чувстват.На тези на които им е лека бременността спокоини че няма да са те но проблемните всеки ден се молят да изкарат поне до началото на 9-я и вярваите ми малко им трябва да се разстроят.Съжалявам ако прозвуча сякаш се кара напротив не желая да се карам с никого просто исках да ви кажа че понякога не знаем как се чувстват другите.Дано всички си ги износим до край и да са ни живи и здрави.Хубав ден от мен

Общи условия

Активация на акаунт