ЯНУАРСКИ размисли и страсти - 25

• 29 506
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, момичета Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Зузи май наистина е по-добре вкъщи да си лежиш, но потърси ощеедно мнение, моята шийка само веднъж са я мерили с пръсти, винаги я измерва лекаря на ехограф и то през корема
Courage страхотни покупки, много са хубави, може ли от мадъркеър да се поръчва за България, аз се регистрирах, но реших да те попитам за всеки случай Peace
Времето е страхотно, използвайте го за разходки, а пък така минават и по-бързо дните Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 616
  • София
Tatitt - на тези комплекти и аз бях попаднала! Много се чудех дали ще може да се поръчва от там. Виждам ,че се продават и по отделно нещата, а точно такива обиколници си търся - чуднички са: http://www.beddingsets.com/Lambs-and-Ivy-SECRET-GARDEN-LAI1336.html

Courage - mothecare дрешките много ми харесаха! Тази първата особено! Добре, че една приятелка ми даде сега доста дрешки, та да се спра малко, че както бях тръгнала и щях да си дам парите само за първите  3 месеца на бебка:)

За излизането и виждането с приятели - ех! Покрай тази наша работа и без това по-рядко се виждаме вече от доста време, но пак си имаме доста приятели и не искам да си загубвам връзката с тях. Имала съм близки приятелки и когато родиха никак не намаляха вижданията ни (незнам как ставаше тогава това). Но като знам последните години как едвам намирахме време да се усмихнем - едва ли ще е голяма новост за мен липсата на време:) Така че паживиьом павидьом (идея нямам как се пише товаSimple Smile) Мисля, ако ни идват на гости - ще са добре дошли! Винаги мога да се изселя и да поспя с бебка в другата стая... (такива са предварителните планове). Но като се има предвид, че ще трябва и да домакинствам и да работя... ще видиме как ще е!

Чудех се, чудех се - да ви се оплача ли и аз от свекито Simple Smile Как ни каза, че ще ни даде пари за количка, а сега каза, че според нея количката трябвало да си я купим след като се роди бебето (а аз си правех сметка да я купуваме от магазин "От А до Я" където ще си вземем и креватчето и ще ни направят отстъпка така) но сега ще трябва да измислим друг начин за да ги вземем... щото няма и креватчето да го звимам след това Simple Smile

А за следродилната депресия - все се чудя - дали се дължи толкова на хормоните, колкото на стреса от новопоявилия се член на семейството? Защото при всяка новост има известна доза стрес докато се свикне с нея...

# 617
Здравейте момичета.
Виолка, честита почивка.
Зузи, наистина в къщи ще ти е по-спокойно да лежиш и ако не се налага някакви интервенции да ти правят в болницата у дома ще се чувстваш по-добре.
Courage, много са ти хубави покупките.
Mis-Demeanor, наистина е дразнещо положението на приятелката. Има такива хора, които само ни натоварват с отрицателни емоции. Една моя бивша колежка например всеки път като ми казва, че сигурно някакво огромно бебе ще родя, че ми бил много голям корема и че съм напълняла толкова понеже не ходя на работа. А една приятелка, дето има дете на три години от сега ми повтаря колко е важно да си създам режим на бебето, та да сме можели да излизаме заедно с децата. А досега при излизане винаги съм се съобразявала с нея и с нейното дете, защото е по-заета. Просто гледам да се срещам с хора, които ме зареждат положително.
Редче и моето бебе от снощи е по-активно, пак не са му особено силни движенията, но поне са доста по-начесто.
 Аз обаче се вкарах в едни филми - вчера си записах час за УЗ при един лекар, който е пенсионер от няколко години, но казват че е много добър. Та той ми каза, че някои размери на бебето не си отговарят на седмиците. В тази връзка знае ли някой какво значат TAD и APAD? Писал ми е, че TAD отговаря на 27-ма г.с., а APAD на 30г.с. Според него имало причина бебето да не се храни добре. Не е плацентата, писал ми е първа степен на зрялост, околоплодните води са в норма, пита ме кръвно имам ли - то ми е идеално. Гледах си предишните УЗ изследвания там такива показатели не пише. И изобщо възможно ли е главичката да си отговаря на 32-ра седмица, а този TAD на 27-ма?
Другата седмица на ЖК дано да ме гледат и на ехограф вече, но там май не е от най-добрите ехографа. Имах уговорка за 34-та седмица да ходя на 4Д, но ако не ме успокоят от ЖК май ще се обадя да си изместя за по-рано часа.
За следродилна депресия не знам дали ще получа, но предродилна определено нямам. Много добре се чувствам - в емоционално отношение имам в предвид от както съм бременна. Преди бях по-нервна, сега гледам по-спокойно на много дреболийки. Само от време на време ми става мъчно, че този период почти свърши, много бързо ми мина, а с бебчето никога няма да сме толкова близки, като сега като е вътре във мен. Разбира радвам се, че ще си го гушна, но просто толкова съм чакала да забременея, че искам да си изживея възможно най-пълно този период.
Стига толкова за сега, че стана много отегчително.

# 618
Сиси при кой лекар ходи, ако не е тайна, но според мен не се впрягай толкова, от апарат до апарат разлики колкото щеш, така че споко Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 619
При Попов ходих. Иначе е много внимателен, по много време преглежда, но всички предишни прегледи ми казваха, че бебето си върви в норма +/- 5дни най-много.

# 620
Така си и помиислих, той наистина е много добър лекар, но вече е на години, въобще на омаловажам способностите му, но според мен ходи си при лекаря дето си ходиш и при Петкова на 4Д и въобще не се вкарвай във филми, при колкото лекари отидеш всички различно ще ти кажат, това гаранция го твърдя, така че споко Сиси  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 621
Подозирам в дезертьор и Вивианка  Joy
Това как да го разбирам??????? Надявам се да е шега и все пак ми стана изключително неприятно.   Sad

Вчера си бях на нормалната консултация където ми пуснаха 45-дневния болничен. Малко ми е странно защо на vivianka1 са й сметнали 45 дена от 12-ти, а на мен от 18-ти, ако имаме 1 ден разминаване на термина, но това не е особено важно.
Честито за болничния!  Laughing 45-дневния болничен ми е от 12-ти, защото доктора ми води термина по менструация на 27.12, а аз съм си направила линийките по дата на зачеване - 01.01.2010, но наистина няколко дни едва ли са толкова от значение.

Последна редакция: пт, 20 ное 2009, 19:37 от vivianka1

# 622
Да, аз сега просто нямах търпение, като ме върнаха, че тази седмица няма да има консултации, а и при Петкова трябва да имаш поне една седмица предварително час - аз имам за 1.12. Но определено вече се поуспокоих и ще изчакам до другата седмица.

# 623
Courage и Емма е отгледана с "Даяна и Ники"  Mr. Green Пък техен щанд на Произведеното никога не съм срещала. Преди години имаха в базара под НДК - "Пасажа" (ако така му беше името), но се отказаха защото станаха скъпчии и решиха, че няма смисъл да плащат наем. Иначе, аз вече ги посетих ... Нещо не останах трогната, поне аз. Мъжът ми и той гледаше скептично. Другият месец вадя кашоните от каката и започвам преглед и сортиране по месеци - до 3, до 6, до 9 и т.н., за да ги намирам по-лесно след това ... Честити придобивки, много са сладурски  Wink

# 624
  • София
Добра вечер!

Аз не се удържах и като казах на майка ми за намалените движения и тя веднага ме изстреля на ехограф и запис на тонове. Слава Богу, всичко е ОК.

За дизертьорството, Вивианка не се впрягай.  Wink Нали и ти каза, че бебока върви по-голям. Това искат да кажат, че с теб няма да устискаме до януари месец. На мен днес ми показа термин по УЗИ - 23.12. Дано да устискам до тогава!  Crazy

Сиси, открих какво е TAD - transversal abdominal diameter - напречен коремен диаметър. А, APAD - anterior-posterior abdominal diameter - предно-заден коремен диаметър. Явно според този док. коремчето му е по-малко. Но аз съм напълно съгласна с Танчелина!  Hug

Courage, страхотно покупки!  Heart Eyes

Хубава вечер, момичета!  Hug

# 625
Red tree, и аз си мисля, че ще родим декември, но когато дойде, само да са живи и здрави, може и Коледни подаръчета да получим.  Laughing
Аз смятъм, че няма нищо неестествено в това да върви едно бебе по-голямо, аз самата леко се притеснявам, защото мисля да раждам нормално, но не мога да контролирам растежа му, а и по думите на доктора си е добре, не е прекълено голям и, както бях писала, казва, че ще стане около 3,400 след месец, което не е толкова много за момченце. Иначе бебока си върви големичък почти от самото начало, няма начин всички бебета да се родят с еднакви размери - едни ще са под 3 кг., други над 4кг., някъде от седми месец започват да се наблюдават различията.
Моя корем май започна леко да пада, а и продължават да си ме мъчат контракции и все се притеснявам, трябва да устискам поне до 37-ма седмица.  Confused

# 626
А декемврийки вече си имат 12 бебченца  Heart Eyes

# 627
  • София
Вивианка, пиеш ли някакъв магнезиев препарат? Какви са контракциите? Болезнени? Ако е така може би е по-добре да се обадиш на док. и да си почиваш повече. Не, че не ги знаеш тези неща, но аз да си кажа.  Mr. Green Нямам нищо против да имам коледен подарък, само дано не се случи тогава да съм в болница. Хич не ми се иска, но каквото сабя покаже!  Grinning
3,400 е съвсем нормално тегло за бебе. Спорд мен няма да имаш проблеми с нормалното раждане. Аз при всички случаи съм секцио и за 14.12. имам записан час за тестване за упойка.

# 628
Да ви се оплача, че много ме хвана яд - купила съм си дънков гащеризон на една пловдивска фирма, който иначе ме кефи щото ми прибира корема и е удобен, ноооо ..... не знам каква отвратителна долнокачествена боя са използвали, но ми боядисва дрехите и мен самата в синьо. Първо пробвах по съвет на майка ми да го изпера с малко оцет уж да отмие, обаче не и не, продължава да цапа. Първия път като се видях много се учудих и даже не съобразих от какво може да е, събличам се и гледам точно под дупето ми някакво синьо петно, викам си явно съм се праснала някъде без да разбера, после даже реших, че са ми излязли някакви сини стрии  Laughing, но после като си видях и колената сини, и гащите, се усетих ква е работата. Иде ми направо да ги убия. Тва си е престъпление да продават особено пък на бременни жени такива дрехи, откъде да знам тая боя какво съдържа?? Пък и не беше евтин, 60 и кусур лева... И честно казано за пръв път ми се случва да попадна на дънки, които боядисват, а аз съм човек, който кажи речи само дънки носи и почти никакви други дрехи не признава. Отврат!!! Сега ще врънкам майка ми да му пришива отдолу някаква подплата щото не ми се дават излишни пари за още дрехи за бременни за има - няма още 2 месеца или по-малко. Начи аман от печалбари!!!!

Ох наоплаках се ooooh! Но дано никой не попада повече на такива...

# 629
Red tree, контракциите ми не са болезнени, само втвърдяване на корема, но са още от края на шести месец. Още тогава доктора ми изписа магнерот, първо бях на 3х1, а сега съм на 2х1 и май са по-малко или си свикнах вече с тях. Питала съм доктора дали може да са опасни. Той ми е казал, че по принцип могат да доведат до скъсяване на шийката на матката и евентуално до разкритие, но да се надяваме в близките 3-4 седмици да не стане. Иначе ми е казал, че ако контракциите продължават много дълго време и не спират веднага да ходя на доктор. За сега не ми се е случвало обаче, само по няколко на ден и то през много голям интервал от време. Аз, доколкото чета темичката, доста момичета имат такива подготвителни контракции, при мен си бяха обаче от доста раничко, но какво да се прави. Cry

Общи условия

Активация на акаунт