ЯНУАРСКИ размисли и страсти - 25

• 29 506
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
  • Mediterraneo
Копнежче, не съм особено запозната, но според мен няма разлика във финансово отношение дали ще си болнични на общо основание или този 45 дни преди раждане  newsm78

# 256
Здравейте,може ли да добавите още няколко неща към името ми в календара,благодаря!
21.01.2010г. / Dimka / първа бременност / 27г. / момче / СБЛАГ "Селена" - Пловдив

# 257
Тарталета, май имаше някаква разлика в процентите... Ако не се лъжа, по време на 45-дневния болничен, обезщетението се равняваше на 90%, а не на 80%... Но наистина нямам представа.

dimka, пиши ЛС на january2010 с данните си.

# 258
  • София
Тарталета, май имаше някаква разлика в процентите... Ако не се лъжа, по време на 45-дневния болничен, обезщетението се равняваше на 90%, а не на 80%... Но наистина нямам представа.

И аз мисля, че е точно така  Peace Пък и сега като си гледам болничните от предишната бременност - на обикновените болнични които пише "общо заболяване" са ми изплащали по 26,50 лв. на ден, а тези на които пише бременност и майчинство по 32,50 на ден  newsm78 Сега в момента ми изплащат по 24 лв. на ден, ще видим от другия път живот и здраве като взема този за 45-те дни... Но то зависи и от доходите ти, които са били 6 месеца назад...

# 259
Здравейте, момичета Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Тая нощ не можах да спя, то не беше въртене, не беше чудо, станах и ми едно такова кофти, боли ме врата, от сутринта съм само на фрешове и плодове, излязохме малко на разходка, и сега мисля да вляза да се изкъпя, взех и един осцилококциум и след  часа ще взема пак, че ме е страх, не знам какво ми е, но ми е много скапано.Дай Боже да се оправя по-бързо Praynig
Ще ви чета само, не ми се пише, но утре да се надяваме, че ще съм в кондиция Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 260
Гледам,че имате чуденка за болничните.Болничните поради общо заболяване се изчисляват на база дохода 6 месеца назад и е 80%,а поради бременност и раждане базата е 12 месеца назад и е 90%. Hug

# 261
Ilindi4ka ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на патерици   bouquet Да си жива и здрава, много щастлива и обичана, а Януари да си гушнеш едно живо и здраво бебенце  Heart Eyes
violetblue много се радвам, че ще изписват малката- дано да е оздравяла вече и да не ви се случват повече такива неща  Praynig
Rosi79 благодаря ти за информацията- между другото и аз мисля да си взема Always, преди да забременея бях много доволна от тях и за сега мисля да ползвам същите  Peace
На болните пожелавам бързо оздравяване !
Аз днес излязох пак малко да се поразходя и ходих до майка ми, но определено си духаше студен вятър- дано почивните дни да поутихне и да е хубаво времето, че ще ни се стегнат душите вкъщи  Crazy
Исках да пиша и други неща, но забравих всичко  ooooh! ooooh!

# 262
Здравейте.Както винаги само редовно ви чета.Относно помощта ,ние живеем с мойте родители така че ще я имам.Майка ми по принцип не ми дава съвети,оставя ме сама да си решавам.Поинтересувах се как ни е гледала с брат ми и се оказа че жената си ни е гледала общо взето както и сега се практикува(с късно захранване,без наливане на сокчета и вода,явно се е водила по нас).Първите няколко дни снаха ми ще помага,а след това с таткото се надяваме да се справим сами.Почти всичко сме си купили,остава само козметиката,чаршафите и някои дреболии.

# 263
Хайде момичетата с термин 1.1. да се похвалят, че вече са излязли в майчинство.......vivianka1, Darlin`(МаМиНка ),HOLY - почерпете! Леле......от сега вече натам започват вече хвалбите на кой му е последен ден на работа, кой вече е по майчинство, ще има повече активност в темата....На вас започва ли да ви мирише на януари месец???????На мен - определено - да!

Хубав ден ви желая!  bouquet
Да, така е, аз от вчера вече съм в майчинство. Ще чакаме една по една всички да се похвалите с това, а после започваме да се изреждаме и с бебчетата  Laughing
Ето и почерпка за повода:

# 264
Гледам,че имате чуденка за болничните.Болничните поради общо заболяване се изчисляват на база дохода 6 месеца назад и е 80%,а поради бременност и раждане базата е 12 месеца назад и е 90%. Hug

Подкрепям 100%-ово  Peace  Точно така е!

Копнеж зависи какво търсиш.... Аз се потресох като ходих в така хвалената от мен ф-ма Даяна и Ники - бодитата само такива дето се закопчават отпред... Ританките са като панталончета и трябва задължително да се обува отделно чорап .... Сега от "Произведеното" си взех бодита с копченца на рамото, като на гърдите и гърбът са цели парчета, ританки с жилетки, ама такива цели ританки, дето няма нужда да слагам задължително чорапче ... Ох, не знам дали обяснявам хубаво ... Ей сега ще ходя да снимам, ще разточа и ще ъплоудна, за да покажа нагледно  Peace  Започнах от горе на долу, като си купих от една Сливенска и една Русенска фирми, които за съжаление нямат магазини тук....
Айде, бягам да снимам  Mr. Green

# 265
Вайълет радвам се , че вече сте добре, дано това да е последната ти негативна емоция Hug, я кажи как приемаш осциликокциума, аз сега ще го пия 3 пъи през 6 часа, а утре пк ли така да го продължа Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 266
Копнеж, Тарталета въпросът с болничните стои така - 45 дневния се изплаща като 90 процента от сумата, на която сте осигурявани 12 месеца назад (както майчинството), докато обикновенният болничен - 80 % от сумата, на която сте осигурявани, но на база 6 месеца назад.
Също така, ако 45-дневният болничен е издаден през декември, то самият месец декември няма да ви се включи в 12-те месеца, на базата на които ще ви изчислят майчинството, а ще ви вземат декември от 2008 г.  Аз точно поради тази причина накарах доктора да ми измести термина с около 15 дни по-късно и сега по документи ми се води 15 февруари, но за мен така е епо-изгодно, защото съм на нова работа и високи осигуровки от юни.  Peace
За да ви включат този декември - от 2009 г., трябва 45-дневния болничен да е издаден на 1-ви януари 2010 г.
За вас не знам как е по-изгодно, защото не знам на какви осигуровки сте.
Иначе аз накарах моя доктор направо да ми смени датата на ПМ.  Wink

Майчета от Пловдив, какво решавате за срещата?

# 267
.......
Little rabit,, момичета, аз предлагам последно да остане така - утре /събота/ - 14.11.09г. в детския център на Санкт Петербург, както говорихме по-рано, заради децата и пак заради тях да бъде от 12,00 часа. Какво ще кажете?  Давайте да решаваме, че няма време.

# 268
Aз ще дойда, когато и да е, ако е преди обед ще бъда с малкия, ако не, сама, за мен няма значение, аз съм там.

# 269
.......
Little rabit,, момичета, аз предлагам последно да остане така - утре /събота/ - 14.11.09г. в детския център на Санкт Петербург, както говорихме по-рано, заради децата и пак заради тях да бъде от 12,00 часа. Какво ще кажете?  Давайте да решаваме, че няма време.

ОК! Аз ще се обадя на Стефанийка, тя ми е оставила телефона си и на Mischievous, с нея се познаваме.  Peace

Остава Мяу, Гитадам, viktoria na neli и manuella да потвърдят! 

Общи условия

Активация на акаунт