ЯНУАРСКИ размисли и страсти - 25

• 29 506
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
А напрегнатостта и болките в гърдите не идват ли от задръжката на кърма, а не от хиперлактация?  newsm78 С цедене или хранене на бебето проблема се отстранява  Wink

Аз май хиперлактацията донякъде си я докарах и от редовното доизцеждане след кърмене.  Peace

# 706
Добро утро мацки  Hug И аз не съм писала от сто години, но ви чета. Всички в къщи сме болни, аз и мъжът ми кашляме, а Ицко поддържа една висока температура, без никакви други екстри, но за сега "уж" се оправяме. Кашлицата не ми попречи и в събота и неделя бях в Хисаря на Тийм билдинг от работата. Много ми хареса, голямо разпускане и разнообразие.
little rabit, ще чакам да споделиш, дали дават в Селена помпи. Искам да инвестирам в хубава помпа, но се опасявам да не се случи като първия път и само да си дам парите на вятъра.
Ох, само аз ли съм луда и съм решила да обличам детето си с човешки дрешки на изписването. Всички ми се смеят, че дрешките ще са като на закачалка  newsm78 Ще видим, до януари може и други акъли да ми дойдат, но за сега съм купила джинсов гащиризон и блузка, под които ще сложа памучни ританки и боди, а отгоре космонавт. Ще купя и шапка в тон и маратонки  Laughing това вече като го споделя някъде и падат от смях.
Я, споделете хълцат ли бебечовците? С Ицко си спомням, че го усещах, когато хълца, а сега не съм усетила. Усещам от време на време нещо като пулсиране и не знам какво е това  Rolling Eyes

# 707
Здравейте банда от 101 години не съм писала, но няма нищо ново. Честито на именниците днес и прекрасна седмица.

Иначе покупките са ви страхотни, браво.

Иве,аз ли съм опростявам или ти се бъркаш нещо... newsm78 Какъв ден е днес?Рових се в православните календари ,но като гледам няма празник днес  newsm78

# 708
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Привет и от мен, дружчици  Laughing

В събота изтръчках до Илиенци и да се похваля - имам си вече две нощнички за кърмачки! Доволна съм! Купих си и един панталон за бременни, ама не мога да разбера, защо така ги правят тук...... Онези, които си купих от Ларедут например, отзад са по-високи на кръста, а отпред доста изрязани, за да е удобно. А този...... ми просто много плитък с ластична платка, ама........ отзад като седнеш и се смъква.... Абе....... ама няма за кога да поръчвам още бременни дрехи....

За всички заинтересовани - ходих и до Даяна и Ники. Но няма никак избор от бодита за най-малките - до 3 месеца. Има само чисто бели с дълъг ръкав и един два вида с къс. Но на мен ми се струва, че засега повече дълги ще ни трябват. А и аз предпочитам такива, които се отварят отпред, а не з копченца отзад. Че като е толкова малко мишлето и толкова неопитна майка му  Tired.... Иначе гащеризончета има сладки, много. Аз се въздържах и купих само едно  Whistling Решила съм като изляза в майчинство да изпера и подредя всичко, което имам до момента и тогава да продължавам пак, че....... то това моето стана мания вече. А и да ми дойдат поръчките от Некст и Маркс&Спенсър!

За кърменето - и аз много държа да си кърмя детето..... И напълно подкрепям думите на Smiling_Sisi . Може би, защото след цялото четене и обучаване - станах луда фенка на Бу и ХедраHeart Eyes Така че, макар да не става само с четене - аз мисля, че колкото повече четем - толкова повече ще можем и да си помогнем сами. А и винаги има отзивчиви мами - да помагат. Засега не съм си купувала помпа - ще взема от приятелка. Макар да съм принципно съгласна, че няма да ми е МНОГО нужна, все пак в началото смятам че ще се наложи - докато се отрегулират нещата.

И за изписването да кажа – аз мисля да облека боди с дълго ръкавче, едно гащеризонче тъничко и единия тоалет, който чакам от Некст. И аз имам от тези Ларедут –космонавтчета, които сте показали – та мисля  с него да се изписваме! Но имаме и одеалце де.......... Ще преценя.....
Относно размерите – аз не поръчвам нищо NB. Та то е за 45 см. Повечето бебета се раждат 50 см. Така че купувам всичко 1-3 месеца или 56- 60 см. Дори и да са малко мънички в началото......... едва ли ще е голям проблем!

Уф, спирам, че се улях пак! Поздрави и усмихната седмица на всички!

П.С - Днес Е Свети Александър Невски  Flutter

# 709
Tatitt за колко пари си намери нощничките?  Rolling Eyes

# 710
Villy бебка много често хълца чак някой път почвам да се плаша но нали казват че било хубаво защото така се подготвяли за дишането след като се родят.

# 711
  • Ловеч
Здравейте момичета,
и аз да ви се похваля днес си поръчахме легълцето на бебето
и му купихме и количка,ще кача снимки когато ги вземем.
Макар че всички баби ни казваха че не било хубао да се купува на бебето предварително,ние вече започнахме с покупките.

# 712
Це, аз в болницата без помпа за 4 дни щях да си докарам мастит, та да видиш как майка ми като линейка дойде с помпата.... А пък от липса на кърма не мога да се оплача с Емма  Blush Тя наддаваше строго по 1 кг на месец. Когато се случи един месец да е качила само 600 гр и доки вика "Еее, най-после нормално наддаване", на следващият си беше сложила 1500 гр  Laughing  И понеже е алергича, цялостното й захранване започна с няколко месеца по-късно... Когато я отбих около 8-9 месеца след това не можах да пресъхна  Crazy

# 713
Tatitt как пазаруваш от марк и спенсър и от некста с тази фирма Азабър ли беше забравих как точно се казваше?

# 714
zuzito85 Маркс&Спенсър доставят до БГ  Peace  Като в момента имат предколедно намаление на доставките и до БГ доставката е само 5 паунда, независимо от количеството и стойността на поръчката. Аз само чакам парите към 05.12. и атакувам сайта и за бебчето и за каката  Twisted Evil   Аааа, важно е да кажа, че имам и крудитна карта и акаунт в PayPal, така че мога да си позволя сама да си пазарувам от чуждестранните сайтове  Peace

# 715
Днес имен ден имат Александър и Александра.
Който има именници, да са му живи и здрави!

Изчетох менията ви за кърмене, стерилизиране, хиперлактация и т.н. Помпа категорично смятам да взема предварително, като няма да залагам на скъп модел. Пък ще опитам колкото се може да отложа ползването й. Идеята за термокана е чудесна, тъй като горещата вода все пак не е с такава висока Т, както врялата. Ще се възползвам от нея.
Не знам, може и да не съм права, но някои от крайните мнения за кърменето ме притесняват. Необходимо ли е такова насаждане на чувство за вина, ако наистина не можеш да се справиш?  Нямам личен опит с кърменето, но заради проблемно забременяване, години наред слушах изречения как не правим всичко възможно за това. И бяхме виновни. След като забременях възникнаха въпроси нужни ли са толкова прегледи и изследвания, болничен от самото начало – и отново бяхме виновни. Е, поне като казах, че ще раждам секцио, никой не посмя да попита защо. Ще направя каквото е по силите ми да мога да кърмя, но не изключвам и варианта АМ.
То винаги ще има нещо, с което не можеш да се справиш по актуалния общоприет начин, но ако не пречиш на другите, какъв е проблема?
Не е ли важно децата /кърмени или не/ да се научат и на толерантност, а как ще го направим, ако ние не сме такива?
Ако на някой съм досадила, съжалявам.

А днес е поредния прекрасен ден за разходка и обиколка по бебешките магазините.
Хубав ден на всички!

# 716
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Tatitt за колко пари си намери нощничките?  Rolling Eyes
По 16 лева бяха нощничките. От тези на Венета Сикрет. Като на Росито. Много сладки с едни бебоци отпред. Сложих ги за пране но като са готови ще ги снимам!

Зузито - Виолетблу вече ти е обяснила за Маркс и Спенсър. За Некст, аз се включих в поръчки на приятели, но не си спомням с коя от всички фирми поръчваха. Мисля че беше Алмус. Но може да видиш в темите за пазаруване от чуждестранни сайтове, отизивите за всички.  Peace  bouquet

Villy бебка много често хълца чак някой път почвам да се плаша но нали казват че било хубаво защото така се подготвяли за дишането след като се родят.
А как разбирате, че хълца  Embarassed Blush?

Ани Такова - азз съм съгласна, че изобщо не трябва да се превръща в идея фикс кърменето. Още повече, че това е още една пречка! Ако много го мислиш.... Исках да кажа само, че не може да чакаме да стане от само-себе си. И че трябва да положим усилия, за да се справим.

Аз вече купих една дрешка - да се запиша и за днес де - да не остана назад!  Laughing

# 717
Здравейте момичета,
Аз само да ви пиша, че влизам в болница за задържане за няколко дни. Почти не ме е болял корема, само ми се втвърдява малко, но аз съм си така от четвъртия месец, но лекарката засече за 5 минути 3 контракции на ехографа. Обаче каза, че главичката на бебвнцето е много ниско за тези седмици. На мен ми се стори, че се е смъкнало преди една-две седмици и киселините ми намаляха и сякаш ми олекна, но реших, че си въобразявам и съм изперкала от много четене по интернет. Хубавото е, че иначе си отговаря точно на седмиците и сърдечната му дейност е добра.
Чао засега и стискайте палци да стигна поне до 37-ма седмица.

# 718
Сиси стискаме, стискаме   bouquet

aniTakova на определена възраст различни неща са най-важните неща, на един етап това е да го научиш на бъде толерантен, на друг етап е доброто възпитани и т.н. на едно новородено най-доброто което можеш да му дадеш за грижите, ласките, обичта и кърмата  Wink Това е моето мнение, крайно или не, аз така смятам и ще направя всичко възможно за да кърмя детето си, стига само да не съм от тези 2% майки които действително нямат кърма.

# 719
Момичета, утре се заформя софийска среща след посещението във Вита, който иска да заповяда, някъде към 15ч. ще е, мястото все още е неизвестно, някъде там наблизо може би Simple Smile Давайте идеи в другата тема в "Календар на събитията"  Peace
Сори че е през работно време, но няма как  Confused

Общи условия

Активация на акаунт