Хайде заедно да направим КОЛЕДНИТЕ ПОСТИ

• 19 001
  • 407
  •   1
Отговори
# 210
gergan75 благодаря, наистина си бе без да искам, но си продължавам  Peace
И аз подкрепям разделното, и аз с него отслабнах и си поддържам теглото  Peace

# 211
Сега малко се притеснявам с тези пости, защото хляба се появява по-често на трапезата, макар че гледам да го съвместявам правилно.  Laughing
Хлябът просто трябва да бъде забравена храна!!! Единствено сутрин, за тези които не са по мюслито или плодовете, някакъв сандвич с филийка хляб и то черен, но не от тия измислените и боядисани наши, а примерно ръжени сухари или нещо подобно Peace Аз лично увеличих количеството зеленчуци и така се справих с моя проблем - солетите. Към 14.30 - 15 ч. на работа, вместо 2 пакетчета солети, си нося настъргани моркови или цвекло, или някаква комбинация, нещо, което изисква много дъвчене.
 Е, не на всеки работата позволява, но лично аз мога да си дъвча пред компютъра колкото искам, т.к. не работя с хора, вярно работя в голям офис - 10 човека сме в стаята, но не ми пука щом няма външни Peace

# 212
ДОБРО УТРО   bouquet
Днес май ще има рибка за част от нас. Аз съм от тях. Смятам да уважа празника.
Веси, аз закусвам само плод към 10,30 часа.
До тук в постите хляб ям само като се храня с хляб. Солети не съм яла, макар че в шкавчето имам приготвени две пакетчета, но да си призная от шкафчето ми свършиха обикновените вафли и "Наполеонката"  Embarassed Мисля, че един ден на обяд ядох гевреци /много ги обичам/ с бульон и вчера си намазах филийчиците със соевата майонеза. Понякога просто имам нужда да си хапна хляб. Май много прегрешения, а ... Иначе съм пооранжевяла вече от моркови... Това ми е основната салата. Купувам някакви краставици, които са ужасни, а домата не се яде с това което ядем сега. Трудна е работата със салатите сега.
Мюслито, като го ям го ям с кисело мляко и сега не мога да намеря вариант. Ти как го използваш. Мисля, че само с вода няма да ми допадне, а купешките сокове, толкова време не съм ги използвала, че при последната грешка да го направя ми излезнаха такива киселини, а аз нямам проблеми с тях.
Упс... много писах.
Успешен ден!!!

# 213
на мен мюслито ми харесва със соево мляко на прах с дъх на ванилия или шоколад.то това е и единственият соев продукт,който харесвам..само кремвириште не съм пробвала,но като че ли не ми се и иска...

# 214
хлиоп и аз във вашата темичка  Rolling Eyes

# 215
Аз вече закусих със сушени плодове и ядки.Хляб не ям от 3 год.Разбира се има малки изключения,но то е най-много 1-2 в месеца.
Иначе и аз днес ще съм на риба.Сутринта бях в Метро и си заредих хладилника с риба.За салатките използвам хайвер от треска.Един такъв розов - пак от Метро го купувам.
Иначе на салатите слагам - ядки и овесени трици или пшеничен зародиш. А за салатки си хапвам - маруля,зеле,моркови,цвекло,туршийки.
Момичета, това което казах за грейпфурта и цитросовите плодове е от книгата за разделното хранене /просто там го пише това, че те дразнят стомаха/, аз също нямам за щастие стомашни проблеми, но се придържам към този съвет за да ги избегна и за в бъдеще. И просто споделих с вас, не го налагам на никого като канон.
Vessit и аз там съм го чела и се опитвам да го спазвам,може би защото имат киселинка повечко.
Също в Метро има едни италиански гевречета -постни.
От една седмица се опитвам да дъвча храната до "безкрай" - незнам кака де се изразя.И се чувствам като че ли по -заситена,а и стомахчето ще е по-добре.
Ааа да се похваля - имам 1кг долу.Мисля ,че е от отпадането на сладкото.
За мюслито - ползвайте компот разбит с пасатора.Ако имате и домашни още по-добре.
Хайде стига,че да има място и за другите.

# 216
Moмичета, рибата не е ли за утре? Rolling Eyes
П.С. Върнах се назад и вече си отговорих на въпроса.  Laughing
Да споделя много любима моя салата, макар че е възможно да сте коментирали.
Настъргана ряпа и моркови на едро ренде, разбъркани и подправени със зехтин (олио), оцет и сол.

Последна редакция: сб, 21 ное 2009, 15:11 от Calathea

# 217
благодаря момичета че ме потсетихте за рибата.бях забравила незнам дали щте успея да си приготвя риба но със сигурност ще хапна няколко филиики с хаивер че го мисле от понеделник Laughing

# 218
  • под дъгата
Здравейте момичета!Хайде и аз да се включа в темичката ви и да постим заедно:)
Герганче,благодаря ти,че напомни днес за рибката-бях я забравила.
Съгласна съм с теб,че няма в момента избор на зелена салата и ти препоръчвам да опиташ червеното цвекло,ряпата,броколите в комбинация с морковите,за да не пооранжевееш съвсем  Simple Smile newsm51

# 219
  • Plovdiv, Bulgaria
Добро утро на всички, аз също продължавам да спазвам стриктно поста, но за съжаление събота и неделя се отдавам на преяждане.Вчера си направих палачинки само от брашно, вода, сол, захар и сода, станаха много вкусни, за обяд елда със зелева салата, а вечерята беше зеленчукова супа плюс 2 филийки хляб без брашно. Днес менюто ще е същото, но без палачинките.
Приятен ден на всички.

# 220
Добро утро постещи девойки, днес е прекрасен ден слънчев, дано не е последния за тази година  Peace
Отчитам вчера успешен постен ден, вечерта не ми се ядеше нищо готвено, а нещо сладичко и си купих постните бисквитки с овесени ядки и си ги послепих с домашно сладко от сливи и да не ви кажа как се облизвах снощи  Simple Smile
Днес ще импровизирам, имам домати консерва, спанак печени чушки та нещо такова ще е, а утре ще е ориз със спанак  Peace
Хубав и приятен неделен ден Ви пожелавам  Simple Smile

# 221
Привет! Да споделя. Днес съм на фреш от портокал за закуска, а за обяд зеленчуков гювеч (мммм) с две филиики хляб. Хубав ден на всички.   bouquet

# 222
  • под дъгата
Привет постещи дами! След снощната рибка с картофена салатка днес не мога и да си помисля за ядене.За сега си оставам на чашата топла вода и горчиво кафе  Simple Smile
Хубав ден на всички   bouquet

# 223
Какво слънце е изгряло насред КОЛЕДНИТЕ ПОСТИ!!! Точно се прибирам от разходка и се подкрепих с втората ябълка за деня, но ще се захващам да правя зеленета салатка. Семейството ще са на сърми, които не стават за мен, а аз ще бъда на лещичка. Не се сърдя никак.
Буба Лина, хубаво нещо си е рибката. Татко ни я наприва на скаричка, ммм. Те ядоха с паржени картофки, но аз не мога да ги смесвам, та я замезвах с зелева салатка с морковче, да даже и карфиолче й сложихме. На Никул ден пак.

# 224
Снощи излязох с приятеки по женски. Та в кръчмето хапнах риба на скара и жътварска салата.
Днес не се чувствам добре, с грип съм (според дежурната лекарка в поликлиниката) и поддържам слаба температура. Съответно нямам апетит.  Confused
До тук чай, кафе, минерална вода и картофена салата.
Ще ида да си легна, физически се чувствам зле.

Общи условия

Активация на акаунт