Хайде заедно да направим КОЛЕДНИТЕ ПОСТИ

• 19 002
  • 407
  •   1
Отговори
# 225
момичета,взех си пшенично кюфте,соево кюфте,вегетарианско кюфте и крема соево сирене с копър.очарована съм!

# 226
  • Испания и Стара Загора
Здравейте всички постещи,
и аз реших тази година да направя Коледните пости.До сега съм правила само Великденските(вече 12 години).За това искам да ви попитам кога е разрешено риба.Според календара ,който аз имам,риба може на 25.11. и на 6.12(Никулден). Peace

# 227
Ето по дни какво кога се яде Simple Smile

http://img412.imageshack.us/img412/5571/kalendar4e.jpg
http://img256.imageshack.us/img256/3599/kalendar4e2large.jpg

От вчера до 20ти всеки ден без сряда и петък може да се хапва рибка  Peace

# 228
Аз ядох риба вчера и ще ям на Никул ден.
Преди години ядях само на Никул ден, мисля че от 2-3 години навлезе и деня на Християнското семейство, т.е. 21.11.2009 г. - вчера. За 25.11.2009 г. чух, но сигурно няма да се включа. Ще ми се да го карам по-традиционно.
Сега правя Постните шоколадови квадрати, за които толкова много съм чела.
Мъжо се намръщи, че пак ще е постен сладкиш, дано да го опровергая...  Confused

# 229
и аз се обърках с тези рибни дни.в църквата вчера пак питах и ми казаха за рибни дни-21.11 и 6.12.
явно си остава въпрос на собствено решение..

# 230
  • Испания и Стара Загора
За вчера не знаех,че може риба.
http://www.pravoslavieto.com/1/calendar.htm#11

# 231
  • под дъгата
Аз също знам,че 21.11 и 6.12 са рибните дни през коледните пости.Тази година се породиха съмнения в мен за 21.11,защото в някои календари го пише,в други не. Според мен е въпрос на лично решение. В крайна сметка уважих празника вчера и си хапнах рибка,сега чакам Никулден.
Тази вечер ще си хапна кисело зеленце с ориз,ама се чудя дали да си врътна и една салатка от цвекло и моркови... newsm78

# 232
Нещо не направих както трябва с тези шоколадови квадрати. Къде сбърках. Питам по-опитните. Начупи ми се. Дали защото нямах хартия за печене и ме мързеше да изляза, та импровизирах или нещо друго в технологията съм объркала. След малко ще го опитам поне на вкус  Embarassed

# 233
Какво намаза тавата отдоло като нямаше хартия? Днес ги правих,намазах тавата с олио и я поръсих с брашно,нямаше проблем.

# 234
същите са дните.за коледните не се менят,за разлика от великденските..
В календарчето за 2010 г. са дадени: 21.11 - Въведение Богодично, 25.11 - отдание на Въведение Богородично, 30.11 - Андреев ден, и после през декември : 4, 5, 6/ако е храмов празник/, 9, 11, 12, 18 и 19.
Относно рибата, пак си самоцитирам поста за тези, които не са чели цялата тема. Това е преписано от моето църковно календарче за 2010 г. и който иска по-облекчен пост да не се притеснява, че ще сгреши Peace

# 235
здравейте и от мен. днес сам на салата моркови и кивита.малко се поовлякох последните дни с картофите и ориза и реших днес само плодове е зеленчуци. а някои може ли да ми кайе дали сладкарсската сметана на хопла може да се ползва, че да си направя една плодова салата

# 236
  • под дъгата
Гери,според мен проблема не е в хартията Simple Smile  Peace Не искам да те обезокуражавам-напротив-сигурна съм,че вторият опит ще е успешен.   bouquet
Вили,не съм опитвала,но мисля че можеш да ползваш Хопла за плодова салата Simple Smile

# 237
Ето ме и мен.След снощната риба,днес едва дишам Simple Smile Докато се рових в един шкаф си намерих една страница от вестник с рецепти само за зелеви.Та снощи за рибката си приготвих / малко поизмених рецептата,защото нямах всичко налично  и ще ви я споделя изпитана по мой начин /.
Задуших карфиол и броколи.В купата за салата нарязох на ситно кис.краставички и изсипах вече задушените зеленчуци.В чашка забърках зехтин и чесън и ги прибавих към останалото.След хубаво смесване.....не питайте. И за "разделните" тук мами е много подходящо за рибката.
Днес до обед само вода и яб.сок фреш.На обед си хапнах спанак с ориз,но в късния следобед не устоях на тиквеника.Майка го прави разкошен.За вечеря варена тиква с орехи.
Но сега ми изниква един проблем и искам да го споделя с вас.Мъжът ми утре има Р.Д и днес му направих торта от моркови / ако не знаете ,няма да разберете ,въобще не се усещат/ и ми се иска да опитам един залък дали съм се справила и този път.Знам ,че отговорите ви ще са - това е твой избор,но аз на принципа "споделен грях половин грях "...Ще ми разрешите ли Praynig
Вики вдигна темп. и утре ще се гледаме в къщи,та деня ми че започне с юфка - ако тя има апетит и направя за нея.Иначе отново фреш и плодове.
Вили - днес като правих тортата и ползвах такава сметана само че на спрей и специално я зачетох.Пише че има - млечен крем 54%,обезмаслено мляко.Предполагам ,че и тази в кутията ще е със същия състав.Просто прочети.
Лека  и успешна седмица на всички.

# 238
Вяра, разрешавам ти да ми кажеш, че съм лоша, няма да се разсърдя. От Коледа нататък всякакви торти ще можем да ядем.
Трябва да споделиш каква е тази торта от моркови, но я не я опитвай ...  Embarassed   
Аз гледам да не правя компромиси и си позволявам да не се сърдя на себе си само като допусна грешка от незнание и по невнимание. Много чета съдържанието на всичко, много питам кой с какво е сготвил манджата!!!
Това е моето мнение, не го налагам.

# 239
  • под дъгата
Вяра,единствено когато постя имам силата да не се изкушавам-не знам как става Simple Smile Не се поддавай на изкушението  Simple Smile Можеш!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт