Хайде заедно да направим КОЛЕДНИТЕ ПОСТИ

• 19 014
  • 407
  •   1
Отговори
# 45
Какво мислите за морските дарове newsm78

# 46
Какво мислите за морските дарове newsm78

Някъде бях чела, че морските дарове се приемат за постна храна, тъй като са безгръбначни.

vessit, моята информация е, че и преди Рождественския пост се прави тримерене.
Всеки си решава за себе си. Аз ще пробвам.

# 47
да,и аз разбрах,че мекотелите,меда и хайвера се водят постни.

# 48
Ако може линк Praynig
Решик утре по заговезни да започна с протеиновия ден от 90 дневната диета Peace
 Дано да имам сили

Последна редакция: пт, 13 ное 2009, 18:21 от Sejana

# 49
vessit, моята информация е, че и преди Рождественския пост се прави тримерене.
Всеки си решава за себе си. Аз ще пробвам.
Моля те, спешно се консултирай в някоя църква, а не си мъчи напразно организма сега. Наистина тримиренето е само при Великденските Simple Smile

А относно морските дарове и охлювите, даже и свещенниците спорят. Единствено категорично медът е приет за постен продукт Peace

# 50
Радвам се, че ще имам морална подкрепа във ваше лице.

# 51
Моля те, спешно се консултирай в някоя църква, а не си мъчи напразно организма сега. Наистина тримиренето е само при Великденските Simple Smile

Благодаря ти за загрижеността. Ще попитам. Simple Smile)

А за захарта какво ще кажете? Според мен не е разрешана при пост....

# 52
Хей, станали сме много!!!
Относно момичетата с 90 - дневната диета. Миналата година по това време бях на нея и не спазих постите, заради белтъчния ден. Не мога да свикна със соевите заместители на месото, но харесвам майонезите и растителните кашкавали!!!
Свалих 13 кг. с диетата и от май месец не съм качила нито килограм, напротив свалих 2, но се старая да се храня разделно, за да не кача свалените с толкова труд килограми.
С това исках да кажа на тези, които са на 90 - дневната и ще постят, че съм изцяло с тях, а на мен ще ми се наложи да ям разделно и да постя. Мисля, че ще се справя и така няма да прибягвам непрестанно към хляба, който спомага в пости на някой хора да качат килограма, вместо да свалят.
Аз тази вечер съм си на постен ден, защото е петък. Това също използвам, за да поддържам свалените килограми, защото най-лесно е да се храниш разделно с месо, но не бива... Ще хапна зелена салатка с пържени картофки. Даже картофките има риск да ги изгоря -   chef, защото стоя тук.

# 53
А за захарта какво ще кажете? Според мен не е разрешана при пост....
Може! Поне според инфото, което намерих в нета.
Даже някъде се препоръчваха някакъв вид меденки, когато много ти се прияде сладко, че не съдържали мляко и яйца.
И да, медът наистина е позволен.  Grinning

# 54
Nicolette, няма проблем да ядеш захар по време на пости, та нали се прави от растителни продукти - тръстика или цвекло Peace Друг е въпросът, че не се вързва с желанието за отслабване, но честно казано не разбрах дали ти ще постиш с тая цел. Така че - разрешено е, иначе решението си е твое Peace
А относно тримиренето, не се шегувам, наистина си е сериозно изпитание за организма. Ще е добре като решиш да го правиш, да не са ти много натоварени дните, нито с умствена, нито с физическа работа. Просто споделям моя опит, без да го налагам на никого.

# 55
  • там където се случват чудеса и мечтите се сбъдват
Здравейте,аз също спазвам постие от 2 години насам,и относно в кои дни се яде риба винаги съм гледала православния си календар,там пише в еди кой си ден се разрешава риба.

# 56
danina76, ами кажи моля те кои дни ще бъдат по време на тези пости, че си купих такова календарче за 2010 г., но за тая година нямам и не знам дали са същите дните Praynig

# 57
същите са дните.за коледните не се менят,за разлика от великденските..

# 58
Аз до сега, като съм правила коледните пости съм яла риба само на Въведения Богородично - 21.11. и на Никулден - 06.12. Мисля, че това са традиционните дни. Даже в последните години се появи Въведение Богородично - Деня на християнското семейство.
Захарта няма спор, че се употребява в постите. Медът също.

# 59
същите са дните.за коледните не се менят,за разлика от великденските..
В календарчето за 2010 г. са дадени: 21.11 - Въведение Богодично, 25.11 - отдание на Въведение Богородично, 30.11 - Андреев ден, и после през декември : 4, 5, 6/ако е храмов празник/, 9, 11, 12, 18 и 19. Моля, ако някой има възможност да потвърди за тази година!

Общи условия

Активация на акаунт