Хайде заедно да направим КОЛЕДНИТЕ ПОСТИ

• 19 032
  • 407
  •   1
Отговори
# 270
Днес съм на ашуре и вода.Канех се на една риба,но добре се сетих че е сряда.То човек като си стои в къщи и загубва представа за времето. Confused А то как си лети - вече си е отишла една десетдневка.Докато се завъртим и ей на постите свършили Grinning

# 271
Здравейте, аз също се опитвам да спазвам постите, засега с храната се справям успешно, само че духовната част не ми се получава толкова добре Blush. За закуска си правих мекички, а сега мисля да си сготвя лятна манджа с морковчета, много обичам. Наистина така неусетно като че ли минаха 10 дни, остават ни още 30. Лек и ползотворен пост на всички  Hug

# 272
  • Испания и Стара Загора
и при мен постите вървят добре.Днес съм на риба Peace

# 273
  bouquet И аз постя ,с вас съм Hug Досега съм свалила 2кг newsm78

# 274
Като трябва да се отчета какво ям-май първите дни наблягам на ориза,днес леща вчера картофки,а хляб-ям само пълнозърнст черен и задължително вечер някаква салатка.В момента съм в сесия и такъв глад ме гони........... Blush

# 275
Днес съм на ашуре и вода.Канех се на една риба,но добре се сетих че е сряда.То човек като си стои в къщи и загубва представа за времето. Confused А то как си лети - вече си е отишла една десетдневка.Докато се завъртим и ей на постите свършили Grinning
И аз точех зъбки за рибка днес, но като ти прочетох поста тъкмо преди да отида на обяд тъкмо навреме ми дойде и ме спаси да не сгреша   bouquet Аз по принцип извън периодите на пости, срядата и петъка си ги карам нормално с храната, не постя, та и днес просто нямаше да се усетя. Та да разкажа какво ядох  Joy в нашия стол го бяха кръстили зеленчукова мусака, съдържанието беше следното : спанак, стъргани тиквички, стъргани моркови, грах, царевица, домати,разкашкани картофи, ориз и за подправка  Shocked копър. Познайте какво е това newsm78 остатъците от салатите и постните ястия от вчера, леко запечени с резенче домат за украса отгоре, даже заливка не си бяха направили труда да направят, че да прилича на мусака, да не говорим че киселееше понеже те подправят леко салатите  #2gunfire

# 276
За утре съм накиснала нахут.На обед ще си хапна рибката ,ако още става за ядене,а за вечеря - задушени броколи,карфиол,морковче и картофки подправени със зехтинче и чесън.Ооо забравих и кис.краставички за киселинка.
Лека нощ и до утре Stop

# 277
Здравейте момичета Hug днеска изкарах лунен ден Party утре мисля да си направя едни соево-нахутни кюфтета да видим какво ще става,ще пиша като ги опитам  chef ВяраВики твоя нахут къде ще го слагаш Hug
п.с Ели липсваш Hug

# 278
  • под дъгата
Здравейте момичета. Simple Smile Днес минах през диетичния магазин и понапазарих разни соеви нещица.Пробутали са ми една майонеза декорирана с  коричка от мухъл!Кутията не е прозрачна и  няма как да се види,срока на годност не е изтекъл...Много се ядосах-по скоро обидих и за малко да яхна метлата,но реших да мина утре и да бъда добра и възпитана  Peace А тази вечер си правих соеви кюфтета(без нахут).Станаха прекрасни!Със зелена салатка...мммм eat Пробвала съм и преди,не все нещо не се получаваше и ставаха на каша.Рецептата е оттук http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1147.
Лека нощ и сладки сънища Simple Smile

# 279
ДОБРО УТРО  bouquet
Слънцето тук пак се е осмяло, все едно че съм във Великденски пости.
Пожелавам лек ден.
БУБА ЛИНА, ще пробвам на всяка цена кюфтетата   chef

# 280
Добро утро. Аз закусих с ябълки и чай за обяд имам малко боб, а за вечеря ще си хапна салатка. Лек постен ден.  bouquet

# 281
 Peace Добро утро  от мен ,абе виждам че си хапвате рибка , аз досега не си позволявах ,защото мисля че не е позволено newsm78 Но ако е позволено и караме на риба и салатки осен че ще постим и доста ще свалим  Hug За закуска кафе и сега мисля какво да хапна-май една филийка черен хляб с маргарин и една мандаринка,а после един чай Приятен ден и чакам просетление за рибата  newsm78

# 282
Добро утро HugДнес съм като нова Heart Eyes
Вчера успях с лунуването ,продължавам с постенето а и това хубаво време -идва ми да литна Joy
Да споделя какво открих в Била.Турска халва " Pismaniye Koska".Само да знаете каква вкусотия.Много е сладка и трябва да се внимава Crazy
Успешен ден  bouquet

# 283
  • под дъгата
Добро утро Simple Smile Sejana, тази халва е божествена!Направо ти се стапя в устата.Не знаех,че пишмание се продава и в БГ,ще бягам до Била.
eti_88 -рибата по време на пости се яде в определени дни,които можеш да видиш във православен календар.Тук доста коментирахме за рибните дни-виж назад или тук http://www.pravoslavieto.com/1/calendar.htm Аз на един великденски пост си хапвах риба по време на целия пост.Въпрос на личен избор  Peace
Хубав и усмихнат ден постещи дами 
 "... Душата облечи във светлина.
И вярвай! Силата е в тебе.
Магията, да сбъдваш доброта!" 
bouquet

# 284
Усмивки от Филибето Grinning
Валентинче,нахута го готвя като бобеца - в гърненце.Вечер го накисвам ,а на другия ден го мушкам във фурната на 150 гр. и така докато стане на масло....Слагам разни зеленчуци и познай..
Тази халва освен в Турция разбира се Laughing е има в Мега Марина и Сани/ за Пловдив /.Ама че сте...как ме подсетихте и само ще се изкушавам.А бях решила на тези пости да се мъча да отказвам сладкото.
Отивам да видя нахута и довечера ще докладвам Stop
Много слънце в душите и сърцата  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт