Хайде заедно да направим КОЛЕДНИТЕ ПОСТИ

• 19 206
  • 407
  •   1
Отговори
# 345
Костите на толстолоба се почистват по-лесно, когато рибата е по-голяма, защото те са по едри. Ами най-лесно се чистят като купя филе и го нарежа на парчета около 10 на 10 сантиметра. След това просто се зареждам с търпение и опипвайки филето издърпвам костите. Това е друг начин няма. Някои казват, че за рибни кюфтета мелят и костите. Да аз съм опитвала, но не е хубаво на вкус. Не ми допада. А относно това, че в обикновенит бисквити пише, че може да има следи от мляко, аз не го приемам като проблем. Това са някакви миниатюрни трошички, които са останали по поточната линия при правенето на бисквити от друг вид в който се съдържа мляко.  Но това си е въпрос на лично схващане и избор.

Последна редакция: пн, 07 дек 2009, 22:46 от katelinka

# 346
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК на студентите. Радвайте се, тези години са прекрасни. newsm10
А ние... останалите да си спомним с усмивка, колко хубаво беше ... smile3525

# 347
  • под дъгата
Честит празник на всички бивши,настоящи и бъдещи студенти! smile3525 dance Tada Страхотни години са това,изживейте ги на мах.Запазете студентския дух винаги жив!

# 348
честит и от мен!
върхове от успехи и море от емоции ви желая на всички бивши,настоящи и бъдещи студенти!

# 349
АААААААА, не се изпуска празник!
Аз вече се почерпих с една чебата.Това ми беше закуската за днес.На обед грахче,довечера шаранчето от никулден със салатка.
Весел празник на всички и умната / ако не русата / Mr. Green

# 350
  bigdance2 Студентски живот -ах сладък живот!!!!!!!!!!Честито на всички ,и на мене си -тази година ми е първа и наистина няма по-прекрасен миг от живота!!!!!!! Пожелавам заверен семестър и взети изпити -остана ми само един в събота  ooooh!

# 351
Мисля днес да си забъркам от любимия ми постен кекс, че откакто почнаха постите не съм яла сладко. Забърква се смес от 2.5 ч. брашно, 1 бакпулвер, 1 ч. захар и 3/4 ч. олио. Добавяте по желание 1-2 лъжици какао, ванилия, ядки и сушени плодове и печете. Да ви е сладко!

# 352
 moresmileЕ-ХЕЙ!ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ, ОСОБЕНО НА СТУДЕНТИТЕ!Успешно покоряване на сесиите!Наслаждавайте се и се забавлявайте! newsm51

# 353
Забравих да кажа, че и аз правих кекс в събота и стана.
Бананов кекс с мед

2 ч.чаши брашно
1 – ½ ч.лъжица бакпулвер
¾ ч.лъжица сода
1 ч.чаша пиориран банан/2 средни/
¼ ч.чаша захар
1/3 ч.чаша мед
¼ ч.лъжица индийско орехче
¼ ч.чаша прясно мляко/за да е постен замених с вода в която разтворих растителна сметана.
Ядки по желание

Смесваме брашното с бакпулвера, солта, захарта,  индийско орехче, смесваме добре. В отделна купа смесваме меда, млякото и банана. Прибавяме сухите съставки постепенно докато се смесят/прибавяме ядките, разбъркваме с лъжица/. Изливаме сместа в на маслена коксова форма и печем 45-50 мин или докато не забодем клечка в него и не я изкараме суха. Охладете 10 мин. и извадете от формата.

Аз го наръсих с пудра захар. Взех тази рецепта от един линк, който Буба Лина беше пуснала...   chef

# 354
Здравейте момичета, тук съм не съм се отказала смело го давам  Peace Страхотни рецептички сте дали за последните два постни сладкиша, на 100% ще трябва скоро да ги забъркам.
При мен всичко наред, чакаме си коледни добавки, то кой ли не ги очаква де. Забърках си постния зеленчуков гювеч в глинен съд, добавих му и спанак и стана перфектен, днес го доизядох и за утре още нямам намислено, но ми се е прияло нещо сладичко от събота сутринта не съм хапвала сладко, а това за мен е много.
Лека и спокойна вечер, а и да не забравя честит празник на всички студенти и такива които още живеят с миговете от студенството си, каквато съм аз.

# 355
AАз малко прегреших-опитах едни картофени кюфтенца а в тях нали има сирене Rolling Eyes

# 356
Ети, има, има и май не само сиренце ...

# 357
  • под дъгата
Хеййй,привет  Hug Къде сте се покрили всички?Да се похваля-вчера лунувах и съм -1,5 кг  newsm68 Тази вечер на печени картофки със салатка.Но съм решила през почивните дни да врътна нещо сладичко за душата  cook

# 358
Аз май ще взема да си докарам някоя бела на главата. Основно цял ден съм на плодове и вечер наваксвам с хапването. Но преди 2 дни така ме боля корема от неяденето или основно набиване на ябълки - чай, чай - ябълки и тук-там кафе.  Confused на такова място работя, че в близост няма откъде да се вземе нещо за хапване, не остава вечер вкъщи да дойде ред да си приготвя нещо.
Обаче тази вечер се позадържахме повече вкъщи и направих бисквитена торта. Сега отлежава, а сутринта ще я дегустирам  Crazy
buba_lina, навремето и аз лунувах и се чувствах чудесно, но скоро не съм го правила, нещо силите не ми достигат и не издържам съвсем гладна да стоя. Поздравления за постигнатия ти резултат  Hug

# 359
Момичета, ще ме извините че ви изоставих, но започнах лудо да пълнея и се ужасих. Предполагам, че при мен проблемът е всъщност от решаване на един доста дълъг житейски проблем.... моето мишле почина малко преди постите след няколко годишна борба с рака....но не искам да напълнявам и се върнах пак към белтъчната храна. С вас съм и ви стискам палци Peace

Общи условия

Активация на акаунт