Хайде заедно да направим КОЛЕДНИТЕ ПОСТИ

• 19 208
  • 407
  •   1
Отговори
# 330
  • под дъгата
Мммм,благодаря за кафенцето  Simple Smile Ето тук има рецепта за постни шоколадови квадрати  http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1672.msg51719.html

# 331
buba_lina, благодаря ти за бързия отговор Hug
Леле, този сладкиш е голямо изкушение, както и всичко останало по тези форуми  food002 На 24-ти имам имен ден, ще се развихря, благодаря за хубавите форуми, там има много идеи Hug

# 332
jedira виждам че buba_lina ти е дала рецептата за шоколадовите квадрати  Peace наистина си заслужава да се опитат.
Иначе буба благодаря ти за линка, обстойно ще се прегледа в нас, като се прибера от работа.
Иначе менюто днес е плодове кафе и прясно зеле на фурна + праз /много го обичам праза/, и ако не ме домързи ще си забъркам квадратите сега като се прибера за десерт, ако ли не някой друг ден.
Приятна петъчна и изпълнена с емоции вечер ви пожелавам мили постещи дами.
И само да напомня за статистиката, днес избутахме половината пости, днес ни е 20 ден  Wink

# 333
Ето ме и мен уж малко по-здрава.Апетита ми го няма , а с него и 1 кг.Направо щях да падна като се качих случайно на кантара.Ще се опитвам да го задържа.
Та днес до 14 часа бях на фреш и чай.Като си дойде мъжо - да му правя компания ,малко ориз със зеле.А сега ще накълцам една марулка с дматки и маслини и съм готова за лягане Grinning
Приятен уикенд и... не остана.Наближава Grinning

# 334
Вярно ли сме презполовили постите!!!
Времето бързо се търкаля ...
Аз също правих квадратите, но моите станаха много содени. Може би у нас не обичаме дъха на сода. Мисля си, ако сложа бакпулвер дали няма да бъде по-добре, но не знам какво количество би заменило количеството сода. Ще мисля другия път.
А може би, ако заливката е повече, отколкото е в рецептата също ефектът ще е по-добър и няма да се усеща содата.

# 335
  • под дъгата
jedira виждам че buba_lina ти е дала рецептата за шоколадовите квадрати  Peace наистина си заслужава да се опитат.
Иначе буба благодаря ти за линка, обстойно ще се прегледа в нас, като се прибера от работа.
Ели,там има доста интерени нещица-за пости и след пости ... Laughing

Последна редакция: сб, 05 дек 2009, 14:01 от buba_lina

# 336
   ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ИМЕНИЦИТЕ И ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ!  :newsm4: Днес е ден за риба ирибни деликатеси.Е, ще се поотпуснем малко!Хайде, малко остана!Наздраве и нека Свети Николай да ни пази всички и да ни дава сили и кураж!  bouquet

# 337
Здравейте! ЧЕСТИТ ИМЕН НА ДЕН на именниците. smile3525
Честито и на нас - пак е време за рибка...
Имайте всички приятно време днес.
Раздавайте любов ...  newsm51

# 338
  • под дъгата
Привет и от мен Simple Smile Честит празник  bouquet На именниците - честито, smile3525 !Да им е живо и здраво името!
Весел празник!  ura

# 339
Здравейте постещи дами Hug постите почти свършват айде малко остана Crazy на мен обаче много ми се е преяло руло #Cussing out ще видим как ще се залъгвам Whistling Лек и усмихнат ден Hug

# 340
Еййййййй,да не приядохте с риба ,та няма никой newsm78
Днес ще карам на вода,че снощи попрекалих.
Лека и спорна седмица  bouquet

# 341
Здравейте!
Отдавна не съм се включвала. Да ви кажа какво постно меню спретннахме у дома за 1-вия ройден ден на малката Хриси. Всичко си имаше и не се усещаше, че са пости. Салатите няма да ги коментирам, там за постещите има голямо разнообразие. Основното беше кюфтета от филе от толстолоб. Ако не ги бях правила аз нямаше да повярвам, че това не е кюфте от месо. Стана супер, махнахме колкото кости бяха останали във филето, смляхме го на машинката за мелене на домати, сложихме  лук и подправки, без яйце и ги изпържихме. Станаха супер Имахме си и постна торта, която бях изтеглила от форумите и малко я дообогатих  по мой вкус. Всички гости искаха рецептата за тортата. Ей сега ще ви дам рецептата и за нея.
Бисквитена торта / постна/   

•   540 г обикновени бисквити / 2  големи двойни пакета “Житен дар”-те са постни или 4 малки пакета/
•   300 г маргарин
•   250 г пудра захар
•   50 г какао на прах
•   250 г орехови ядки
•   150 мл сок от компот
•   1 с.л. ром
•   стафиди около 100 грама      

Бисквитите се начупват в голяма купа на парченца с размер около 1х1 см. Маргарина  се смесва с какаото, захарта и рома /крема стои леко като пресечен, това не е проблем/. Бърка се, докато се получи гладък крем. Начупените бисквити се поръсват със сока от компота, добавят се нарязаните на едро орехови ядки и стафиди, и се разбърква добре. Добавя се и масления крем. Сместа отново се разбърква внимателно и се изсипва в тортена форма. Тортата се украсява по желание и се оставя в хладилник за няколко часа. Преди консумация е добре да се остави за 10-15 минути на стайна температура.
Аз направих доза и половина за да стане по-голяма тортата. На 2/3 от сместа имаше какао, а на останалата 1/3 не сложих какао, а банан. Сложих половината от какаовата смес на дъното на формата, отгоре бялата смес с банана, най-отгоре пак кафява смес и хубаво притиснах.  Незнам как се качват снимки тук, но ако успея да кача, ще ви покажа колко страхотно изглежда тортата.
Та това е просто исках да споделя, че и по време на пости се правят вкусни неща  chef

# 342
Опитах се , но не мога да кача снимка Embarassed, ако ми помогнете как става ще ви покажа прословутата торта

# 343
katelinka, и как го направихте този номер с почистването от кости на толстолоба newsm78 Това направо вече ми е фикс идея, защото заради тези малки, гадни костички, дъщеря ми изпуска такива вкусни риби като толстолоб, шаран, щука, кая, карагьоз... Мързи го детето да си чисти костите и освен сом, калкан, пастърва и последно скумрия, други не признава Whistling

# 344
В обикновените бисквити пише, че може да съдържат следи от мляко. Аз не ги употребявам.

В четвъртък имаме с мъжо годишнина от сватбата.. та смятам да забъркам една мини шоколадова тортичка по рецепта на квадратите Simple Smile

Аз съм болна нещо.. Всичко ме боли (гърло, уши, зъб, температура 39, и херпес за капак) .. че и ми дойде.. и просто съм  ooooh! Да не говорим, че за последните 2 дни ми се събират 1500 км по пътищата и просто съм  #Crazy  Tired

Общи условия

Активация на акаунт