Хайде заедно да направим КОЛЕДНИТЕ ПОСТИ

• 19 205
  • 407
  •   1
Отговори
# 360
Веси, нали знаеш, че и ние сме с теб, независимо дали постиш или не ...  smile3525

# 361
  • под дъгата
Момичеатааа,честит първи сняг   newsm44 Nature Snowman

# 362
Буба Лина, не си честна!!!
Тук няма!!!

# 363
Не е честно и тук няма Sad
Довечера сме на кръчма и ще падне едно ядене на салати...
Но не остана и там е проблема,нали знаете колкото идва края толкова става по-гадно.Но ние сме железни и ще удължим.
Приятен уикенд и дано дойде и при нас снега Wink

# 364
 Веси, страшно много съжалявам!Както казва Герган75 :ние сме с теб!Кураж,Мила! Praynig

# 365
  • под дъгата
Веси- Hug Дерзай!  love001

# 366
къде се изгубихте момичетаа newsm78 кой какво хапва,бързо на отчет Hug аз днеска хапнах много не все пак режимно Embarassed 3 портакала,2 ябълки, булгур със зеленчуци,локумени вафли  и филийки със сладко Hug Сигурно сте на топличко cold лека и усмихната newsm76

# 367
Да се отчета, защото Валентичне се опитва да ни събуди и ни е време ...
Сутринта круша
На обяд ориз със зеленчуци и морковена салата /вече оранжевея, но се харесвам/
Сега се готвя да нападна постната си бисквитена торта!!!

# 368
Айде, и аз редовна, от 14 ти утре - без месо, без млеко, без яйца, без малко, без секс до 25-ти. Малко затваряне в себе си, никакво лошо и повече доброта.    bouquet  И последните дни на водичка.

# 369
  • под дъгата
Здравейте  Hug Бърз отчет и от мен-да се хваля,да се оплаквам ли не знам  Embarassed Вчера соеви кубчета със зеленчуци,печена тиква и щрудел.Днес пълнени чушки със соева кайма и ориз и шоколадовите квадрати правих ммммммммм-НЕВЕРОЯТНИИИ!Преядох два дни  #2gunfire Стоенете на топло се оказва противопоказно за мен-студ,студ,ама да идва понеделник,че само около печката се въртя и се чудя какво да забъркам!
smile3524 Лека вечер и успешна нова седмица Hug

# 370
Казвам ДОБРО УТРО и бягам да стъргам морковите за днес!!!
Пожелавам ви успешна седмица, изпълнена с мир и любов!!!
  bouquet

# 371
Добро и от мен Heart Eyes
Аз направо незнам какво да кажа.Вече няколко дни не мога да се свъртя да сготвя нещо и карам на хляб и салата.Снощи сложиш една треска в тавата,ама тя стана като чироз и изобщо не я ядох и пак само салата.
Днес до обед на зеленчуци,на обед една чебата,а за довечера вече ще се вихря в кухнята.Купила съм спанак и ще му хвърля малко ориз.А другата ще е булгур със зеленчуци.
Герган - я сподели за тая постна торта,че на мен ми е трудно без сладичкото.

# 372
Здравейте мили постещи дами в този гаден мрачно - дъждовен ден. Отдавна не съм се разписвала, но съм си стриктна в постите. И нали аз водя  нещо като статистиката тук, та да уведомя само, че сме на последната постеща права, вчера загърбихме 30-я постен ден  Simple Smile
И аз да се присъединя към Вярчето и да помоля gergan75 за рецептата за тортичката  Peace

# 373
  Здравейте,Дами!Оня ден бях на "празен "ден.Кой обичаше праз?Елинор,май ти беше!?Страхотни снимки!   bouquetА ето и рецептите-аз гледам да се приготвят бързо,да не са калорични и най-важно да е вкусно и естествено -постно Laughing- нарязах 1 връзка праз.Една част направих със зелена салата, краставица, маслини и малко чесън,сол,оцет и олио на вкус.Друга част направих заедно със соеви кубчета(накиснати), 1 морков, 1 чаша маслини без костилки, 1 домат или доматен сос, 1/2 к. чаша олио(зехтин), чубрица, кимион,ч.пипер, целина,магданоз и сол на вкус,чесън и около 400 мл. вода-всичко в йенски съд или глинен гювеч във фурната!И останалата част направих плънка -задуших с тофу,джоджан,коприва на прах(може и без нея,копувам я от магазините "Здраве за всеки") сол и 1/2 к. чаша олио или зехтин, взех кори за баница,наредих половината пакет,кто между тях поливах с малко олио или маргарин,а може и заедно,сложих готовата плънка,отгоре останалата част кори,по същия начин,нарязах я на квадрати,полях я с растителна мазнина (гледайте да не стане много мазна) и печете.Накрая опекох тиква.Днес накиснах 200гр. соеви кубчета заедно с 1с. лъжица чубрица,1 к. лужичка комион и сол в 1л. вода за 5-10 мин.,добавих 1/2 к.чаша олио(зехтин) и задуших докато водата изври,добавих 1 стък праз нарязан и след 1-2 мин. го свалих от котлона, добавих 1 с. л. червен пипер и черен пипер на вкус!И готово!Прекрасен ден на всички и хубави емоции! newsm51

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 15:01 от mariyanavi

# 374
Здравейте!!! Наработих се.
Ето бисквитената торта, която направих.   chef
Продукти:
2,3,4 пакета постни бисквити, в зависимост от съда, в който ще правите тортата.
1 маргарин от големите. Аз използвам "Томи", че попаднах скоро на не постен маргарин.
Пудра захар на вкус (около половин пакет ), аз сложих малко повече, но стана прекалено сладка.
2 ванилии
1 плодове нишесте
Безалкохолно за топене на бисквитите.
100 грама стафиди
плодово нишесте
Маргарина се смесва така както е в твърдо състояние с пудрата захар, слага се ванилията и се разбърква добре. Като се стопли маргарина, сместа заприличва на пресякана, но това да не ви притеснява, въпреки, че мен лично много ме притесни първоначално. Взема се съдът, в който ще е тортата. Топим бисквитите в това в което ще ги топите, защото може и някакъв сок или компот, като внимавайте да не се размекнат съвсем. Редим 1 ред бисквити, мажем с маргарина и нахвърляме по шепа стафиди , пак ред натопени бисквити топени,мажем с маргарин и т.н.докато свършат бисквитите. Завърших с ред бисквити и отгоре сложих нишестения крем, като го направих, както е описано на самата опаковка. Когато престои няколко часа става по сочна. Става лесно и е интересна на вкус. 

Общи условия

Активация на акаунт