ЮЛСКИ бебоци - тема 15 :)

• 18 914
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
Нели, докато говорите за вълка и той в кошарата влязъл Laughing, - току-що получих съобщение за преведено майчинство по декларация, подадена на 05.11.2009. Срокът е както за болничните мисля - максимум 14 дни, но НОИ винаги превежда по-рано от тези 14 дни по мои наблюдения

Джиджи, вадим сопите, дай направление кой е за бой. И да знаеш никой не мож' да ни уплаши, раждали сме ние, ейййй!

Честито да е на месечковците, много прибежки с припълзявания вече да има Laughing

Heart Eyes Днес си направих хубав деня, въпреки мрачувината вън, много ми е готтттт.....

# 286
  • Canada
Здравейте,
Тан, и нашата докторка каза абсолютно същото за коликите. Затова и наблегна на по-ранното захранавне още преди месец. На мен обаче тогава ми се видя много рано и затова изчаках. Радинке и Хриспа76, именно затова мисля да пробвам - разбира се че не с цел да му причиня още болка...
Честити месечинки на малчовците на Вики85 и РалП!!! РалП, ние гоним още 4-ия месец, а пък вие вече сте на цели 5!!! Hug Браво на вас, че сте се разходили до Рим - предполагам че е прекрасен град! Ще ти видя снимките после..
По повод съкращаването на списъка - и аз съм "за" и то отдавна, но не смеех да се обадя... Peace
За болничните - и на мен ми изплатиха, но аз постоянно си юркам счетито, а и то си е много съвестно. Ако днес й се обадя, утре ги е подала...

# 287
СМС получават само тези с ПИК или всички?

Дзимби - давам половината мляко половината картоф. Примерно 60-80 гр. картоф и 80-60 гр. мляко. Но днес например изяде 100 гр. пюре от морков и не искаше мляко.

# 288
Тани, благодаря за отговора!И аз така го правя, но още не сме стигнали такова количество пюре!
Относно  sms от НОИ, не мога да ти отговоря,защото аз имам ПИК, а един път ми пращат,а друг път не!

# 289
Хелоу ви на всички момиченца, момченца и мами  Hug!!!
Упс беба се събуди....и пак заспа Whistling
Днес пък нашия тати ми действа дразнещо, ама много...решил да работи от къщи и за това цял ден не мога да седна за 10 мин...по-добре да си ходи на работа Crossing Arms
Бяхме на вън, малко на разходка , но много студ е тука в планината ....викат ме и двете зверчета #Crazy
До скоро!!!

# 290
Честито на всички пораснали бебчета  Party Time Tada  ura  bigdance2 dazzler1
Мама Диди,дано бързичко да се оправяте.
И ние бяхме малко болнички тези дни та за това и само се разписах и пак изчезнах. Embarassed
Ще се постарая и аз да пратя снимчица за колажа.

# 291
  • София
Нели, докато говорите за вълка и той в кошарата влязъл Laughing, - току-що получих съобщение за преведено майчинство по декларация, подадена на 05.11.2009. Срокът е както за болничните мисля - максимум 14 дни, но НОИ винаги превежда по-рано от тези 14 дни по мои наблюдения

по-рано ама не чак толкова. При болничните при подаден такъв в средата на месеца, превеждаха към края. Питам, за да знам дали е така и при майчинството, но май него по-бързо го превеждат,като ви слушам
И пак казвам - не става въпрос кога сте попълнили вие декларацията, а кога е входящият номер от НОИ, защото при мен примерно се различават с повече от 1 месец.
СМС от НОИ - трябва да се абонираш в сайта им- или смс или по пощата, но обикновено идва след като съм получила парите при мен
Пощата имам в предвид е-мейл Mr. Green

Последна редакция: чт, 12 ное 2009, 16:41 от NellyR

# 292
  tiptoe имам въпросче към мамите ползващи препарата за миене на съдове Бочко. на шишето пише 2-3 мл. да се разтварят във 1 л. вода и така да се мият нещата, че даже и да киснат в него. Така ли процедирате или може направо на гъба и да мия или е твърде концентриран?   Wink

# 293
Добрютро от родопската земя Crazy
Днес излезнах в слънчево и топло време, хвана ме дъжд и се прибрах във виелица, всичко това за час и половина разходка Tired

Карелия - според мен е абсурдно да захранвате Нико при това му дередже, да не говорим, че дори не е установено защо плаче и се мъчи детето. Пробвайте да смените млякото с по-хубаво, а това че си е вдигнал милилитрите - не значи че не се задоволява с количеството мляко, трябва да не му стигат повече от 1100мл, на денонощие, за да се говори че млякото не го задоволява. решението, разбира се, го взимате вие.
Дзимби - радвам се да те видя на линия Hug
Мама Диди - аз съм пропуснала, че ст еболнички, пожелавам бързо оздравяване на Катето Hug
Относно редуциране на списъка от 1-ва страница - твърдо ЗА, поради простата причина, че 50% от списъка реално не съществува в темата, а и надали на някой му пука дали присъства в списъка или не, ако има желание да чете и пише, ще го прави дори да не е там, но за редовно четящите и правещите темата е неприятно първа страница да е толкова дълга.
Относно  Хамомила - ако някой дава - да споделя, че се консултирах с класически хомеопат. Дава се по 1 гранулка разтворена във вода, до отшумяване на симптомите, и се спира. Ако се върнат, дава се пак еднократно. дано съм ви била полезна.

Гледам днес сте на тема майчинство и НОИ, така че не съм актуална, нали не взимам нищо, но ви позелавам кой каквото има да взима - да си го вземе без нерви Hug

Честити месечинки на бебоците днес   bouquet Hug
Кой е болен, да оздравява, особено бебоците Praynig

# 294
Здравейте мами, честити месечинки на Ния, Криско, Анна-Глория и всички останали Simple Smile
Скорошно оздравяване на всички болни дечица Hug

Малко глупаво се получи, но чак по обяд прочетох, че ще са били днес от 11 снимките, дано наистина има и в неделя - Ели, ще ни съобщиш часа, ако го знаеш? Наистина бих искала да се включа. Идеята е супер - хем хубава снимка на бебето, хем да помогнем.
И като говорим за снимки - аз не знам защо проявявам такава дебилност в този мултиплай - миналия път направих албум, вместо да кача снимка в албума, а сега се опитах да си надпиша снимката, но излезе като коментар. Така о.к. ли е?
А за поръчката...аз общо взето чуя ли поръчка там съм Joy сега ще видя за какво става дума, де  и ще кажа дали и горе долу на каква стойност:)

Последна редакция: чт, 12 ное 2009, 18:23 от инкс

# 295
  • София
  tiptoe имам въпросче към мамите ползващи препарата за миене на съдове Бочко. на шишето пише 2-3 мл. да се разтварят във 1 л. вода и така да се мият нещата, че даже и да киснат в него. Така ли процедирате или може направо на гъба и да мия или е твърде концентриран?   Wink
днес съм активна, за да не ме изтрият от списъка Mr. Green
аз понеже не мога да бръкна с гъбата в шишето, направо капвам по малко и после с четката
а бибероните и капачките ги мия с гъба, ама без да разтварям предварително

# 296
  • Кърджали
Мислех днес да се оплача от дребничка, че от началото на седмицата е едно диво мрънкало. То никак не можех да го успокоя, дори и любимата и люлка не действа, нднес не беше спала от сутринта рано рано до обяд... Но вече май няма от какво да се оплача..С часове седи на активната гимнастика и си играе, лежи си, рита и бие играчките, позяпа малко ТВ /няма как, все там и е погледа/. И така почти успях да подредя хубаво в къщи/остана само хола, ама и аз съм човек и имам нужда от почивка /, че с таткото бяхме на път да се сдърпаме, че било разхвърлено. Вчера цял ден е правил по нещо и пак си остана сума работа за вършене тук.
Оф, и за чакам майчинството като топъл хляб... Че иначе яко ще закъсаме с парите...А и нещо мъжо намеква за проблеми в работата... Дори спомена, че може да остане и без работа...
Всички болнички да оздравяват.
Ние дне не успяхме да излезнем навън, че се правих на работлива...  Вече е късно, пък и  по едно време се опита и да вали, та навън дъжд щеше да ни хване. Дъждобран тая количка ще взема аз някой ден, ама кой ден ще е ...
За захранването съм пас ... Тая дума не давам да се споменава още в къщи..

# 297
Благодаря за пожеланията. Дано всички бебчета са здрави!

Въпрос (по скоро молба) към мамите прависти / адвокати - Можете ли да ми препоръчате адвокат по фирмено право в София? Ако да, моля пишете на лични данните да не оттегчаваме съфорумничките.

днес съм активна, за да не ме изтрият от списъка Mr. Green

Това ми хареса много. Нас пък изобщо ни няма на първа страница Simple Smile, а и с оглед на моето присъствие няма и да ни има Simple Smile

# 298
  • Видин
Ами аз с големи червени букви по-напред в темата приканих да ми се прати ЛС с данните, за да ви има в списъка,ама кой да чете  Rolling Eyes

# 299

Не го разтварям, а направо капвам малко върху биберона( аз май само за  това го ползвам този препарат) и мия Wink
Като каза Стеф, че се е консултирала с класически хомеопат и аз да кажа, че за даването на Калкареята направих същото Wink
А относно списъка, аз даже бих предложила да се махнат и "полезните" линкове. Първо не се четат изобщо, освен това някой ако го интересува нещо пита в темата или направо чичко Гугъл  Rolling Eyes Без да ми се сърди някой, ама и тази класация ми е абсурдна, бих се лишила и от нея  Rolling Eyes
Карелия, аз не виждам много връзка между коликите и захранването. Ще ми е интересно ако някой обясни. И аз лично бих започнала с каша, както всъщност направих с Йоан  Peace
Честити месечинки на всички бебоци!   bouquet
На болните, бързо оздравяване  Hug

п.п Вчера си купих от репа за вестници, диск с "Йога за бременни жени и майки". Но днес не стигнах до нея, че Елин е в акция  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт