Отговори
# 135
  • София
  Кремче радвам се че и на вас ви е допаднала ябълката в тензух. В интерес на истината в чужбина продават специални неща които мязат на биберон в който се слага плодчето, а накрая има пластмасова халка за която да се държи от бебето  Simple Smile
  За чувалчето да от тук - http://svoboda.my.contact.bg/bulhome.html
  Пиши ми на ЛС за да ти дам направо координатите на мамата която ги праща ако искаш да я разпиташ и да ти изпрати каквото желаеш. Може по куриер, аз използвах свекървата която е от Добрич. За съжаление само там имат фирмен магазин. Имам чувалчето и много сладки пантофки за бебка и каките. Сега ще си поръчам и пантофки за мен и такава постелка за пода. Реално те ги изнасят в чужбина повечето, точно тези на сайта с марката Кайзер са си тяхни. Ето тук може да видиш снимки на чувалчето и пантофите. В момента го имат само в тъмносиньо, но мамата сподели, че ако имат  готов материал може и в други цветове да се поръча. Струва 84 лв от фирмата. Аз замалко да си го поръчам от майтойса за 120 лв  Simple Smile

# 136
Момичета, вашите бебоци връщат ли още? При нас Сияна от най-новородено не повръща, за сметка на Дария, която редовно се клепа. С малко, не си спомням да е имало фонтани, но все пак... и продължава и до ден днешен. Особено след сутрешното мляко или ако сме на 5-кратно хранене, тогава четвъртото е мляко и после плодово пюре. Винаги преди баня е оклепана и качествено омирисана. Мисля си, че и постоянното й въртене от гръб по корем помага. Ама все пак, доколко е нормално това и дали все пак не е признак за някакъв проблем?  newsm78 Иначе е спокойна, не ми прави впечатление да има някакви проблеми със стомахчето, от рода на колики. И ака по 3-4 пъти на ден, няма разстройство...

# 137
Извинете ме, но по повод темата за смешните неща, които сме казвали, която ни пусна Ralichkou, ще ви разкажа наша семейна история - абе за жълти книжки бяхме с моя мъж когато се местихме от Бургас във Варна - смяна на жилище, работа, детска градина и т.н.
Та значи прибирахме се от някъде с колата и моя мъж остана да сваля някакъв багаж, а аз се качих у нас. По едно време той ми звъни и ми казва - пак си загубих телефона, не мога да го намеря. При което, аз убедена, че съм го видяла в колата му казвам да провери в жабката, той казва - няма го там, аз казвам - ами под седялката, той - няма го, аз - на задните седялки провери, видях го някъде, а той -  ooooh!, ти разбираш ли аз от къде ти звъня Joy
Айла, много благодаря, добруджанка съм и мисля да се възползвам Simple Smile

# 138
Добре де, аз само споделих моето виждане за тази попара. Нали е форум, да споделяме. Всеки сам си определя, какво да дава на детето си. Хляб - да, сирене - да, може би по-късно. Но тази комбинация просто ми се  струва убийствена. Просто ми беше много интересно, как педиатри препоръчват такова нещо. Има си насоки от световната здравна организация, какво да се дава на децата, съобразено с възрастта им, и там, повярвайте - няма да намерите попара. И моята комшийка ми разправя, как давала на детето си да смучи кокалчета от кокошка, много облекчавали зъбоникненето, но никой лекар няма да ти препоръча такова нещо. Както и да е - пак казвам, мое мнение и всеки да си гледа детето както сметне за добре.
За пазенето - и аз съм на това мнение. Нищо не стерелизирам, просто го измивам с вода и препарат(нормален, не нещо специално за бебета). Вода - не преварявам, давам му направо от чешмата (то колко ли и вода му давам - с лъжичката). Гол и бос е през почти цялото време. Моето дете не знае що е туй терлици и елечета. Навън е през по-голямата част от деня (сега почна да става топло тук, преди това температурите се движиха от порядъка на 8-13 градуса). Ближе си пода, играчките понякога ги премивам, така, че не съм някаква откачалница, дето за всичко трепери. Но... за попарата такова ми е мнението. Хляб скоро мисля да започна да му давам. И без това баба му и дядо му си имат пекарна, правят хляб, така, че ще съм сигурна какво има в него. Не бял хляб обаче.
Сигурно съм яла попара, то затова гъзът ми е такъв. Щото обичам всичко хлебно и сладко  Simple Smile
QWERTYASD, дано всичко да е наред с твоето момченце, стискал палци, да се похвалиш с добри новини.
Кайрен, върна стари спомени в главата ми с тези снимки. Ех, как обичам Турция. Памуккале - голяма красота, и как всички хора си оставят обувките на входа, тогава много странно ми се стори.
Aila, тук агнешките кожи ги ползват за всичко, казват, били много добър изолатор - и от топло, и от студено. И ние имаме в количката нещо като подложка - слага се под гърба, има специални дупки и коланите за сигурност минават през нея. Но каква е идеята на тази - просто детето да си седи на нея ли? Това, което не ми харесва на мен е прането - после отнема 100 години, докато изсъхне. Не мога да я пусна в сушилнята. И аз днес видях от тези неща, за поставянето на плодовете (пише, че може да се постави и парченце от пиле вътре). Купих 1 да пробвам. За това говоря

И тук препоъчват топенето на пелените в специален препарат, който има много, ма много белина.
zaiobaio - за връщането - Алекс никога не е повръщал на фонтан, но много често връща мляко - по малко, но си излиза - понякога така, както като го е пил - беличко, течно. Понякога - едно такова, като сирене, и с подобен мирис. Понякога го прави веднъж на ден, понякога - след всяко хранене, има и дни, в които нищо не връща. Според мен няма от какво да се притесняваш.
Сега ако ви кажа за нашата вода, сигурно ще ме сметнете за луда. Но тук това си е широка практика. Всички къщи, които са извън 2-3 км. радиус от средно голям град, така се водоснабдяват. Водата ни се събира от покрива - като вали дъжд, чрез специални тръби се отвежда до 2 големи контейнера (единият съдържа 26 000 литра вода). В контейнерите има някаква специална филтрираща система - с въглени и т.н И всъщност, това е водата, която ползваме в цялата къща - за пиене, за миене, за пране. Колко сме еко  Grinning
Хайде, поздрави. Чудя се, дали да почна да правя закуска сутрин, нали така и така съм най-рано станала, заради часовата разлика.

# 139
Деси, страхотни снимки, просто съм очарована от местата, които сте посетили. Hug
Аркси, сори за случката. При нас като е малък град такива неща се намират като че ли по успешно. но в град като София не знам. Надявам се все пак да откриете чантата.  Praynig
Айла, килимчето е страшно сладко.  Peace Аз обаче и да взема нещо подобно просто няма да има никаква полза от него. Тя на едно място не стои  Crossing Arms
Диана - не знам какво да ти кажа и аз за този запек. С каката съм имала проблеми, но в доста ранна възраст ( от 10 ден до 3-4 месец) , но след като въведох пюретата нещата се нормализираха горе долу. Иначе и аз Дуфалак съм давала. Но пък знам, че има и други препарати. Консултирай се с лекар задължително. Между другото ( с риск някой да ми се кара) пробва ли с термометърче в дупето, понякога помага, или сапунче, мушкато. За това се сещам сега  newsm78
Ради, много ми хареса това, което каза - Децата не трябва да се гледат под похлупак. даже днес по новите казаха, че преди да се даде ябълка например на детето, трябва да се търкулне на земята. Това определено е и моят начин да си гледам децата. Естествено не трябва да се прекалява де ...
Малко се олях ooooh! Извинете ме  Praynig
Лека и спокойна нощ на бебчета и майчици  Hug

П.С. Зайо, все едно ми говориш за Катерина. Абсолютно по същия начин и по същото време ( като хранения ) го прави и тя. Не е на фонтан, но пък все е мокра и вече дори вмирисана ooooh!. Доки каза, че това леко полеко ще се оправя, защото бебето започвало да се изправя. Дано да е права. Все пак не смятам, че това е нещо, за което да се тревожим излишно, щом детето е добре и е спокойно Peace

# 140
Кайрен страхотно място сте посетили и благородно ти завиждам за почивката и следобедния сън/най-вече/ Wink Винаги когато реша да полегна и тоя фъстък усеща ли какво се събужда. Crossing ArmsМОЛЯ ВИ  помагайте-нашия запек продължава ooooh! днес трети ден давам Дуфалак,но ефект никакъв,направо си ака гребки милата. Weary Утре вече ще звъня на доктор щотоооооооооо..Възможно ли е да е от зъбите запека,уж с разстройство  newsm78 Почти се виждат зъбките.И сливи давах,круши утре ще дам спанак,че  #Crazyлека вечер мили мами и дано спинкат бебоците  Peace

Диана не знам дали сте на кърма...но ако сте на адапте и ако няма твоя лекар нищо против ти препоръчвам да пробваш Лактана Био.
Когато ние минахме на АМ, почнах с Аптамил и малкия почна да ака един път, понякога и на два дена...сигурна съм, че ако бях почнала захранване с него щяхме да стигнем до запек.
С Лактаната преминахме на акане като при малко кърмаче. Сега с храненето, а ние доста моркови папаме + през ден по цял банан ака по 3 пъти на ден и акото му е като преди когато беше само на кърма. /сутрин и следобяд е рядко, по обяд понякога е по-твърдо, но нормално от пюретата.../
Това мога да кажа от личен опит...не разбирам нищо от разхлабващи и затова друго не мога да кажа.

# 141
katilias,не се засягай.Никой не е искал да те обиди.Да,това е форум за споделяне на мнение,каквото е твоето,моето и на всички други.Никой не го налага  Peace
Разбира се,че всеки ще си гледа детето,както смята за най-добре. Peace
А за дупето......може да си ги мерим.... Wink
Много интересно водоснабдяване имате.....измислили са го хората...
А за закуската-ще опитам от "манджите" ти,само ако са с кафенце  Grinning  Wink
Хайде лека нощ майчета,сладки и спокойни сънища .

# 142
  • София
  katilias не схванах въпроса. Едното е само кожа, която да я сложиш на земята например да си играе върху нея. Другото си е чувалче за количката. Има си дупки за коланите и цип с който се закопчава горната част.
  За пелените както казах ги пера с прах който е без фосфати и тн, но покрай ЕБХ - то ползвам много малко пелени и те са най-много веднъж напишкани само. Така че изобщо не ги кисна в нищо и нямам проблеми с изпиране, миризми или нещо подобно.
  Да точно за това устройство говорех, но тензуха върши същата работа  Simple Smile
  За попарата не съм им давала, защото аз не ям такова нещо. Хлебопекарна имам, така че Елито вече е яла хляб и съм въвела глутена. Това го правя за моето дете и със сигурност ако консултирам някой не бих го препоръчала  Peace Все пак обаче не схванах защо смяташ че хляб и сирене не си подхождат? Уж чета колкото мога за здравословно хранене, чак разделно не, но не съм попадала на това да не се яде хляб и сирене. За плодовете преди ядене е ясно.

# 143
Кати, определено в насоките, дадени от СЗО не пише нищо за попара (и ние тук чат-пат попрочитаме това-онова). Но то не е, защото е вредна, а просто, защото тази комбинация се смята за чисто българска (или поне балканска) храна. А педиатрите тук не са идиоти и в голямата си част са изключително наясно както със здравословното хранене, така и с потребностите и възможностите на децата във всяка възраст. СЗО дават препоръки, но те се адаптират в съответните страни, според техните култури, без разбира се да противоречат на медицинските изисквания. То е все едно да обявим за пълни безумци средиземноморците, при които рибата е една от първите храни, с които се захранва, а пък ние я даваме чак след като сме въвели месото... Извини ме за това включване, нищо лично!  Peace  Hug

# 144
  • София
Дребният май изяде част от хартиена кърпичка.  Crazy Бях му подложила под главичката, че беше връщал (това и като коментар по Зайовото питане), отивам след малко - той я докопал, дъвкал, дърпал... ooooh! Сега съм хвърлена в размисъл какво може да му стане.
Аркси, много неприятно! Дали си запомнила някакъв номер, на кола, на шофьор?

# 145
Лято, не се притеснявай нищо няма да му стане. Захранил се е с малко целулоза  Laughing

Тя тази попара стана историческа, ама те СЗО и за баница не са чували, пък на мен комбинацията от продукти ми е една и съща и за двете неща. Та след годинката и баница ако иска ще му давам.
Кати, не се ядосвай, даже забавна се получи дискусията  Hug Нали затова сме тук, да коментираме вижданията си по въпросите за отглеждане на децата. Всеки има какво да научи без значение кое подред дете отглежда  Grinning

# 146
Аз пак с попарата.
Дикси, баницата е друго. И след 1 година - да. До 1 година смятам Алекс да яде всичко, да не готвя за него и за нас. Ма таз попара  Laughing
Момичета, не го вземайте лично де, то тук препоръчват и боровинки, и разни такива малини и ягоди - няма проблем. Пък знам какво ще ми кажете - че са алергени. Просто ми стана смешно, как всичко се пречупва под призмата на традициите в храненето на дадена страна. Моят скоро ще ръфа телешки пържоли, няма как - тук това е истината Grinning
Лято, най-много да се запече. Нали е целулоза, не се притеснявай. Само гледай да не грабне и тубичка с лепило, че тогава стана лошо.
Заспивайте.

# 147
Лека нощ, момичета! Кати, слънчев и усмихнат ден на вас!!!  Hug

# 148
ей таз попара стана историческа!!!! Simple Smile

Моля ви, ако някой случайно още не е видял темата за Анджи и има възможност да прати някое левче от сърце!  Hug

Прегръщам ви всички и целувки за малките съкровища!  Heart Eyes

# 149
Ама верно историческа стана тая попара :ooooh:5 страници само нея обсъждате!На който му харесва да я дава, на който-не, ок!
Кати, че си яла, яла си, само дето не помниш или така казваш!

Общи условия

Активация на акаунт