Отговори
# 285
  • София
Момичета тук е купона
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=445567.msg13114986#msg13114986

loranholl  Mr. Green подкрепя те.Наистина е по-добре сериозно.Нека отмине грипната вълна,да са здрави бебковците и тогава.
Ох много ми е смешна тази тема(по-горе)

# 286
Честити месечинки мили деца! Бъдете здрави, много игриви и много обичливи!

Плами права си за лазенето...аз просто не мисля, че Рости някога ще пролази и имам идея да сложа матрака за игра в седнало положения или просто търкаляне.
Така или иначе днес направих страхотна покупка! Ходих до Баумакс и там видях килимчето мечта - само за 20 лева, с гумена основа, отгоре нарисуванео като град с улици, има и знаци и къщи - страхотно килимче 200/150 за игра. Трябва да го снимам и покажа, а който иска да дойде на гости - да заповяда да го види сам. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Говорите за бисквитки и биберони. Зайо не бързай да купуваш нови шишета и биберони. В началото, когато почнах да слагам бисквити и при мен се олива Рости. Аз ползвам точно биберони с чертички. За 3-4 пъти ядене свикна! Това което правех е, не бутах целия биберон в устата, давах му да захапе само началото и шишето беше под по-малък ъгъл. Сега даже и да дам по-погрешка на повече черти хапва без проблем - даже е много лесно, че нощем като се храним за 2-3 минути е готов. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Пробвайте още поне 2-3 пъти, надявам се, че ще успеете!

Аз днес имах най-вълуващия ден от както съм родила... Simple Smile
Оставих малкия на детегледачка - за първи ден. Тръгнах от къщи в 8, отидох на една служебна среща, която се наложи да напусна в 1, не защото малкия имаше нужда от мен или аз от него...а защото мъжът ми закъса и трябваше да ходя до Баумакс да купувам едни неща за къщата /.ние строим в момента/ и да ги нося на село /дето строим/. Така се прибрах в 6.30, уморена и щастлива от деня. Видях Рости и ми беше толкова миличък...толкова му се радвах...
Ех момичета, то било кеф понякога ей така да правиш нещо сам...Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: пт, 13 ное 2009, 22:36 от katrrinka

# 287
Здравейте! По въпроса за цикъла на мен още не ми е дошъл,вече започвам да се чудя Rolling Eyes Съседката е акушерка и каза,че било нормално,дължало се на някакви хормони,а и на мен корема не се прибира, ужас е,създавала се псевдо бременност и за това не можела съм да отслабна,а хората как се събират след 1 мес Cry

# 288
Ето ме и мен.
Не ме смятайте за подстрекателка, но и аз си мисля, че не се чете. Всеки влиза, казва си каквото има да каже, прочита отгоре, отгоре последните няколко поста и така. То няма и как де - ако седнеш да четеш задълбочено всички писания... Аз откога питах за коледни подаръци, никой не се включи. След няколко дни същия въпрос. Както и да е. Просто явно всеки има нужда от отдушник - да влезеш, да си напишеш какво ти е на главата и така.
За шишетата и бибероните и аз не разбирам. Нали целта на захранването е да се създават навици за ядене - вкусове, по-късно и дъвчене. Но... явно от бебе до бебе има разлика. Децата приемат нещата различно - аз например не мога да си помисля да давам пюрета с шише. То нямам и такова де. Всичко става мазало, купила съм 10 лигавника, завивам го с кърпа и така. ПОсле тегля една четка на пода и до другия път. Алекс посяга към лъжицата, като свършим с храненето му я оставям - мушка си я в устата, в носа, по главата... Изобщо, голям чистник е този мой син. Дадох му оризова каша - е, по-голяма гадост не бях опитвала. Понеже не мога да се цедя, му я правя с вода - ми то като лепило. Но детето си я хареса, след 2 дни пак му правих - каша, но разбърках с малко пюре от круши и банани. Всичко бе изядено.
Мадам Стасита, много обичам Коледа. Скоро ще почна и аз украсата. Имаме елха (изкуствена), че естествените струваха майка си и баща си, пък и бяха борчета, не елхи. Играчки - всяка година купуваме по няколко нови, имаме вече 2 кутии. Започвам да се оглеждам за подаръци на роднините (това ми е най-трудното упражнение, но тази година съм решила - развлечения. ПОдаръци от сорта - билети за специална кино-прожекция, със супер луксозни седалки - легла, където ти поднасят шампанско и разни такива, разни спа процедури и нощувка за родителите на мъжа ми във един планински хотел.) Те такива работи.
За ваксините - тук, преди да отидеш на ваксинация има един въпросник, който попълваш и ако някой от отговорите е да, тогава не е желателно да ходиш. Но тези въпроси са свързани със състоянието на детето, не със обкръжаващата ги обстановка. 4 месечната ваксина на Алекс съвпадна със свинския грип тук, но аз си ходих. Нищо не му стана. Но - имах си час за сестрата, отидохме, с никой не съм се срещала, просто влязохме в стаята и тя постави ваксината. Ако вероятно трябваше да седя в чакалня, пълна с болни хора, може би и аз щях да изчакам.
За килимчета и лазене - имаме дървени подове, Алекс си лази по тях, забива глава, ближи ги, има си такава  - активна гимнастика, обикновено го слагам там, но той си се придвижва. Килим специален не предвиждам да купувам - да си лази по подовете. Ако мога да изхвърля всички тези болклуци, дето се заринахме. Къщата ми вече е малка за всичките му играчки, одеалца и столчета.
За спането - през деня спи поне 3 пъти, като 1 от спането му е дъъъълго (поне 2 часа). През нощта - тази нощ мрънка малко, но аз му мушкам ц*цата в устата и парирам всеки шум.
Момичета, форум е това, не го вземайте толкова вътрешно. Като малките деца - аз вече няма да пиша... ПИшете, споделяйте и разтоварвайте, пък дали ви харесват или ви четат - на кой му пука.
А, момичета, да прочетете долното и да ми кажете - дали знаете на някой да му се е случвало нещо подобно. Много съм в чуденка какво става с мен. Значи:
Нали знаете, че имах положителни тестове за бременност. Първи положителен тест - на 18.10, като все още продължават да са ми положителни, но само от 1 марка, всички други ми дават отрицателни. МЦ съм нямала, но си спрях противозачатъчните на 24.09. На 6.11 ходих на ултразвук - нищо не се видя, на 11 ми правиха кръвен тест - ЧХГ - малко над 5.
Та съм в чуденка - явно ,не съм бременна, но какво се случва с мен, тук докторите не можеха да ми обяснят. Казаха ми - вероятно е имало бременност, но съм я загубила. Да де, но нито съм имала някакво течение, кървене, нищо. Та какво да мисля, вече на знам. Знаете ли за друг такъв случай и има ли нужда да се притеснявам от нещо.
Хайде, чао засега, отиваме на отворена градина в едно село, близо до нашето. После - биричка на плажа.

Последна редакция: сб, 14 ное 2009, 00:10 от Попара

# 289
Eхооо, нищо радикално не съм имала предвид. Поначало не ми е в стила...  Peace
Просто от доста време насам ми прави впечатление, че нашата навалица не стоим много адекватно тук, в доста ситуации. Имам куп въпроси и притеснения, ма пусто - само ние сме близнаци, малшанс... А в бебешката близнашка повечето мами са с бебоци, дето се учат на гърне, тръгват по ясли и т.н. и нещата далеч не се обсъждат толкова обстойно. Предполагам, че и те самите обсъждат проблемите на възрастта в съответните отчетни, където вероятно има и други близначета... Та заради тези неща съм се замисляла доста пъти и честно казано - на моменти ми е доста самотно. Понякога имам чувството, че си пиша сама на себе си. Ама няма как, така се случило.
А и понеже обикновено сядам много набързо или поне едно от бебетата ми е на ръце, затова денем особено съм по-телеграфна. Признавам, честичко се случва да чета постовете, без да гледам кой ги е писал. Съжалявам за което и никого не искам да обидя. И колкото и да се кефя или вълнувам за някои момичета тук, нямам време и сили да го изразявам. Сега съм се поотпуснала, ама девойките все пак отдавна спят, а аз преди малко се прибрах от Пирогов и съм по-спокойна (баща ми пострада, та се наложи аз да го закарам, че мъж ми беше пил една ракия).
Та затуй си мисля, че пасивно-четящата позиция по- би ми отивала. Не го приемайте толкова присърце.  Hug

Катринка, купихме все пак нови два биберона на Бебе Конфорт, чат-пат се получи с тях. Но определено ще пробвам това, което ти си описала. Предпочитам да си ползвам Авент-ите. Тия новите са със съвсем различна форма и бебките маса време се чудиха какво точно да ги правят. И не ядоха много, а бяха глааааднииии.

# 290
  • софия
Добро утро!
Поднасям ви закуската,заповядайте! Hug

Моето момче тази сутрин ме събуди в 4.50ч.Събуди се с рев.
Взех го при нас и започна една игра newsm32 около час.
И сега блажено спинка,а мама му вече крачи по домашните
задачи.Никога не съм си мислила,че ще мога да издържам
с 4-5часа сън на денонощие,но и това се случи.
По темата за коремите,моят се прибра много отдавна.
И спомен няма от това,че в него е живуркало 4кг.бебе. Peace
Колкото до коледното настроение,предишноте
години и мене от рано ме хващаше предколедната треска
и желание да украсявам.Но за тази година ми е някак тъжно.
Първа Коледа без мама smile3518Не ми се празнува.
Нахлуват ми спомените за предишните прекрасни Коледи,които тя
ни организираше и ми става още по-тежко. Cry
Извинете ме,че толко рано ви тормозя с моите си неща,но трябва да
споделя с някого,а вас ви чувствам близки.

Последна редакция: сб, 14 ное 2009, 07:05 от smehorana

# 291
Смехорана, съжалявам за тъгата която изпитваш, дано малкото човече ти донесе нови спомени за този прекрасен празник и миналите Коледи не ти носят тъга..   Hug

Моя корем се прибра бързо, но самата кожа от разтягането още е по увиснала... Скоро не съм спортувала.

Зайко е пич, ама вярно е сама в таз група от към "двойка лешник". Съжалявам, че не можем да помогнем с опит и съвети.

Катилиас - Моите два теста бяха отрицателни, на видозона нищо не се виждаше, но сега имам 8 годишен син. Дано не е нещо сериозно. Предполагам все още имаш хормонална промяна в организма и затова идват отклоненията в резултатите . Дано по-бързо се изяснят нещата.

Малачика и Мама Цвети, дайте инфо какво става с децата на вашите приятелки.  Praynig

Коледното настроение го им, но за Коледните подаръци не ми се мисли /затова не отговорих/... Тази пуста криза ни удари гадно...

Последна редакция: сб, 14 ное 2009, 07:48 от MINOLTICHKA

# 292
  • София
Добро утро,
в момента стягаме багажа за Плевен,но утре се прибираме.
katiilias, а варианта да си имала кухо яйце?Също така 6 месеца след раждане,може теста за бременност да ти даде фалшив положителен резултат поради по-високото количество хормони.Кате,ако се откажеш да пишеш от форума,взимам самолета за Австралия,дърпам ти ушите и после най-нахално ще ти постоя на гости.
Айде,няма да ги взимаме толкова навътре нещата
Бягам,че багажа мен ме чака
Хубав уЙкенд(както писаха в една друга тема) Joy

# 293
  • София
Добро утро, майчета! Hug
Благодаря за изисканата и вкусна закуска на Смехоранка ! И аз Божко го приспивам вече почти винаги  30-40 минути.
Много съжалявам, че страдаш от загубата на скъпата си майка и това е напълно нормално. Не знам как ще ти прозвучи, но винаги когато започвам да плача за баба си, си казвам.....че всъщност смъртта е само раздяла за нас....и преминаване в нов живот. Поне аз така вярвам. Малко се утешавам.
Катринка, честито ви ново одеалце! Такова планирам да си купим за излети на тревата през лятото! Peace
Мадам Стасита, приятно пътуване!
Аничка! Честита ви половин годинка! Желая ви радост и здраве!
Снощи Божко яде в 18 и после чак в 5 сутринта.....за първи път не яде нощем.....може би защото започнахме по 6 бр. лъжички да ядем от млякото....
Днес ще взема решение за захранването....ох........много ми е неясна тази работа newsm78
Хубав ден от нас!!!!!

# 294
Смехорана, много се натъжих след поста ти  Sad Прегръщам те силно. Сигурна съм, че събереш сили и ще успееш да внесеш топлината и уюта по празниците както майка ти е правила това за вас.  Hug  Hug  Hug

Аз подаръците съм ги измислила.
За Калин играчка, то е ясно, но само неговата не съм решила каква да е, но той е най-лесен, милия  Laughing
Батко му - куче Боби, който гледа CN знае какво е това куче  и лунен пясък Wink
Баща им - нещо за риболовното му хоби и игра за Плейстейшъна.
Моят баща - стойка за два велосипеда, която се монтира на багажника за колата. Те с Митко редовно ходят да карат колелета в нашият парк Кайлъка, но си няма стойка и е много сложно с организацията.
Майка ми  - парфюм и една тавичка, дето си я е харесала, керамична  Mr. Green
Свекърва ми - комплект спално бельо.

Стасита, много бързо ще преминете през Плевен. Дано по празниците дойдете за по-дълго и да се видим  Peace

Кати, не знам какво да ти кажа...ЧХГ-то ми се вижда ниско.  Thinking Ако знаеш кога е най-вероятно да се е получило, на кой ден от случката си прави ЧХГ?

# 295
Добро утро и от нас с Катеринка!  Hug
Зайко, знаех си, че не си имала това предвид! мога да ти кажа само, че винаги съм се възхищавала на майки с близнаци, някак ми е странно как се справят с две бебета едновременно и затова ти правя евала.  Peace Все пак малко те разбираме тези с две деца, от части де, защото знаем, как е да имаш две на главата и всяко да си има нуждите. Вярно, че за близнаци опит не можем да споделим, но се надявам искрено по някакъв начин да ти помагаме като споделяме и нашият опит с бебетийките.  Hug
Кати, аз също смятам, че това е форум и че не трябва да се засяга който ие да било от нщо написано, но понякога няма как.  Peace Иначе за теста ти, предполагам и аз че е някакво хормонално отклонение. Надявам се все пак скоро да ти покаже положителен и да е верен  Hug
Смехоранка, наистина съжалявам за това което изпитваш в такива моменти. Вярвам, че бебчо ще ти даде нови емоции и спомени  Hug
Стасита, приятно пътуване  Simple Smile
Мигле, пожелавам ти да вземеш най-правилното решение за твоето детенце  Peace
 Аз още нямам коледно настроение, но след няколко седмици и мен ще ме обземе. Дано до тогава мъжо намери някаква по доходоносна работа, че сега сме малко  Sick
корема ми се прибра, но все пак още като седна има кожи, които се подават. Предполагам, че с времето и това ще се оправи  Party

П.С. Браво Дикси, ти всичко си измислила и после само на пазар и готово  smile3501
Малката мрънка вече, отивам. Имах още нещо да пиша, ама после като се сетя Crazy
Чаооо Heart Eyes

# 296
Smehorana силна прегръдка от мен  Hug. Наистина е много гадно но както ти каза и Минолтичка по-добе гледай напред и си мисли за хубавите Коледи които ще имате с малкото човече.
Зайо твоите постове винаги са ми били интересни - защото имаш двойна радост. Аз тайничко се надявах да имам близначки, защото мъжа ми има братя близнаци и в моя род има. Ама май по добре че е само едно че с тази криза и разходите които имаме как щяхме да се справим не знам.
Катилиас аз съм от хората които четат всичко - ама буквално всичко - но за съжаление докато изчета всичко и после забравях какво на кого мога да отговоря.  Simple Smile А за кухо яйце аз знам че трябва да имаш доста силно кървене защото то си е пак спонтанен аборт. Възможно е наистина да си бременна - стискам ти палци за което.  fingerscrossed Имах една колежка която след няколко отрицателни теста накрая все пак се разбра че е бременна.
А за коледните подаръци аз писах, че на Ева смятам да е проходилка - надявам се дотогава да седи стабилно, че още не стои. Това го отдавам на това че сме си тежички - и мама и Ева  Laughing и затова не може да се закрепи милата. Иначе подарък май само на мъжа ми ще купувам тази година, че за съжаление за другите сигурно няма да имам парички.
Сиси ангелче скоро беше питала какви играчки купуваме - аз напоследък май повече гумени играчки, че все иска да си чеше венеца Ева. Сега вече имаме - 3 зайчета, едно мече, мечо Пух чесалка, 2 други чесалки и гумена книжка. Иначе другите ни играчки са плюшени без козина  Heart Eyes и много шаренки.
На всички болни дечица бързо оздравяване  Praynig
За корема моя още не се е прибрал - май е като в 4 месец някъде, пък и колко кг имам да свалям да не се оплаквам. Ама те повечето са ми отпреди бременността  Simple Smile
Идар - за секса много рядко имам желание, но мъжа ми си е особена порода и той често ми напомня  Heart Eyes

# 297
  • София
  Зайо, съжалявам че не се включвам и аз със съвети и помощ, но вече ми е далечно, а и начина по който ги гледах малките беше по-различен. Например те никога не са яли от биберон и затова не мога да се включа с помощ откъм там.
   Все пак пиши ако имаш въпросчета за друга част от ежедневието на близнаците. Аз нали си купих книгата на Карен Громада за кърмене и отглеждане на близнаци, но засега съм прочела само главите за кърменето. Ако споделиш кое друго повече те интересува ще прочета за някое съветче от там  Simple Smile
  Доколкото си спомням, в близнашката сподели че спят по цяла нощ и поне за това не ти трябват насоки и идеи. Сори но и аз нямам много време да чета всичко и обикновенно прочитам последните няколко поста

# 298
Пак се включвам за съвет  Blush
Да питам мамите, които сами приготвят пюретата на мъниците - дайте идея за зеленчукови пюренца. Вече съм изчерпана. Месните ги купувам, тъй като така или иначе ще купя месото от магазина и по ми е лесно да го купя. Ама зеленчуковите много ги харесва, когато аз и ги правя. Вече обаче нямам никакви идеи.  Sad Споделете и вашият опит  Praynig

# 299
  • гр.Стара Загора
Добро утро бъбривки!
Аз неведнъж съм ви казвала че чета дословно всичко написано,интересно ми всяко едно изказване  Peace
Зайчети наистина си сама в отбора но всяка като споделя опит можем и теб да подкрепяме и насочваме както и ти нас   Hug
Смехорана няма да се повтарям но подкрепям поста на другите момичета и знам че ще ти е трудно но сега малкото човече ще предизвика нови емоции и спомени за Коледната нощ  Hug
Кате не се впрягай толкова нали за това е форум всеки да изразява мнение по даден въпрос.На някой ще му допадне на друг не,ама така е навсякъде нали за това сме всички хора различни  Peace
Стасита прятен уикенд и на теб !
Дикси,пак ми скри шапката вече си готова с подаръците  smile3501
Аз пък да ви кажа че вчера ми се обадиха от работа и ме канят на Коледен банкет както и другите мами който сме в майчинство  newsm44 Много се зарадвах защото фирмата ни е много сплотена и не ни забравят,принципно тези мероприятия ги организират на морето или в планината с нощувки, но тъй като сме много хора и от цяла България вече от 2 години ни разделят по региони и тази година дори ще сме си тук в Стара Загора.Боби работи в същата фирма но техния банкет ще е на Карандила над Сливен.

Общи условия

Активация на акаунт