Отговори
# 405
Ели, стиснати палци!!!  Hug Hug Hug

Фелинка,  добре си се завърнала НАЙ-ПОСЛЕ   Heart Eyes!

Дидочка, радвам се, че и ти най-после се включи!

# 406
Добро утро, заповядайте на кафенце Simple Smile

# 407
Привет от мен, ей ни на, сега се върнахме от града. Ходихме уж за малко, че къщата беше пълна с майстори, оправяха разни малки дефекти, които са се появили за 3 месечното ползване на къщата. Та не ми се седеше вътре, че и боядисваха, ужас. И запалих колата и хайдеее, до града. И сега съм със 150 долара назад  Laughing Алекс пак намаза. Вие се разправяхте за проходилка, но моя мъж не искаше и да чуе за такова нещо по дървените ни подове и какво му купих - едно такова, на въжета, подскачащо. Че фотьолчето вече му е малко, няколко пъти го забелязвам, че аха - аха, да се преобърне. Дано да му хареса и да си подскача в него. Че го забелязвам, все на крака иска да стои.
За подаръците - споделих. На Алекс сме му купили играчка. На свекърите ми - ще им купим един кратък уикенд в един страхотен хотел - закуска, разни масажи, глупости. За нашите в България - изпращам пари на сестра ми, и тя им купува - на мама и тате, и за нея. Че от тук, колет до България 2 кг струва 70 долара, и все проблеми ми правят на митниците. Предният път се наложи да плати мама мито в размер на 100 лв, нищо, че бях изрично написала - ПОДАРЪЦИ. За други - тази година няма. С мъжа ми си разменяме символични подаръци - някакви шоколади, книги, ей такива неща. Отделно пека сладки и правя като мънички кутийки за роднините и приятелите. Тук си разменят разни сладка, бисквитки, все такива, дебелеещи му работи.
Мислим да направим снимка с коледна тематика - аз, Флориан и Алекс пред елхата, с червени шапки, и тук продават едни новогодишни картички - рамки - мушкаш снимката и воала - страхотна коледна изненада.
Фелинка, добре си дошла. На мен Ксандър ми прилича на Алекс, не знам защо, още от мъничко бебенце.
***Val4eto***,  правилно са ти обяснили - включвам си фурната на 80 градуса, с;агам празните бурканчета и капачки в нея. Оставям ги да се загреят, и тогава ги вадя, наливам в тях топлото пюре и ги затварям. Един вид се стерелизират. Ползвам ги 3 дни, че ми писна да правя пюре всеки ден. Щом аз се справям, че съм с две леви ръце, няма страшно. Не съм се изгаряла до сега.
Чао от мен

# 408
  • София
Здравейте и от мен,
Теменужка тъкмо заспа и аз успях да вляза за малко, след следващото хапване излизаме на разходка.
Исках да ви попитам вие какви столчета за хранене използвате,че мисля да купувам и се чудя-дали да е ниско или високо,ако е високо дали е достатъчно стабилно,да не е прекалено скъпо(да има някакъв баланс цена-качество) и т.н.
Аз вече купих играчка на Нуши за коледа и ще и я дам тогава-понеже тя има 1 мечо пух и много му се радва та и взех другарче-тигърчо.
И още нещо да питам- от къде можем да си изтеглим снимките от колажчето за да си направим картички  Simple Smile

# 409
Ами пак добро утро, че докато сервирам кафето и дребния закрещя. Направо ми кънти в главата, ужас накакъв. Може би защото от вторник съм болна и все не мога да се оправя, гнус  Tired

Не съм чела назад, този път реших да пиша първо, щото имам въпрос.
Като гледам повечето сте захранили, че и отдавна, та кажете си мнението.

Значи  мин. понеделник смачках един картоф, тържествено разположихме дребния в столчето за колата, баща му все фотото и - аиде,ще захранваме официално. Да ама дребния още на първият опит избута лъжичката с езиче. После пое нещо, направи мег аотвратена физиономия и изплю. На другия ден - същата работа. После не съм пробвала, щото се разболях и не ми се разправяше.

Сега баща му ме убеждава, да пробваме с морков. То той основно напира да захранвам, щото педиатърката искаше още преди месец да започна, защото расте бързо и запасите от желязо щели да се изчерпят (тя по принцип е за късно захранване). И мен това ме притеснява, само че малкия нито седи, нито се обръща (само от корем на гръб), вярно бута всичко в устата, ама на храната не обръща особено внимание.

И аз сега се чудя, да чакам ли още, или да пробвам пак картофа, или морков  newsm78. Иначе си расте момчето повече от добре, суче както е преди, не е зачестил (само на кърма е).

А не е малък, след две седмици ще направи 6 месеца - като чета вашите бебоци какви постижения имат... Нашия Врясъл явно влага всички усилия в развитие на гласните струни - не че реве, просто говори мнооого на висок глас Tired

Връщам се да почета какво сте писали и ще се радвам на споделено мнение или опит по моя въпрос  Heart Eyes

# 410
Добро утро и от нас!
Тази нощ проби още едно зъбче  Crazy
Беше тежко, но вече сме със заешка усмивка!

Ели, много време е болно това детенце  Sad
Защо не пишеш до доктор Нивеа бейби, знам ли. Обясни и какъв ви е случая, може да ви насочи към някой лекар. Много сте далече, иначе бих поразпитала за детски лекари в София.

# 411
Tlliata според мен педиатъра ти има наблюдения и знае най-добре. Щом е за късното захранване, но препоръчва захранване "сега" значи има защо! Ако имаш съмнения потърси друго мнение на педиатър! На мен също ми препоръчаха да почна рано заради нисък хемоглобин. Моя не хареса картофа, но комбинация картоф с морков и по интересна /относително де/ От Картофа яде 2 лъжици, а картофа с моркова 5/10, зависи от настроението. Simple Smile) Само морков, да кажем яде доволно! На други комбинации настава голям рев и недоволство. Разреждам с кърма за по вкусно  Rolling Eyes По някога дабавям малко масло. Иначе пробвах един ден малко домашно кисело мляко, голямо мляскане падна, щеше да изяде лъжицата  Joy .

Последна редакция: пн, 16 ное 2009, 10:29 от MINOLTICHKA

# 412
Добро утро!
Тилианка благодарим за кефнцето Heart Eyes
Честити зъбчета на Рая и Мира! Я ги виж ти, в едни ден им избили. Да са им белички и здравички и тези и другите дето ще излязат  Grinning
Фелина, радвам се че снощи разведри така обстановката.  Hug
Кати, хубава придобивка сте му взели на Алекс, ама се чудя с това нещо може ли да се движи newsm78. А иначе нещо не си ме разбрала, някой друг пита как се слагат бурканите във фурната и прочие (ама не се сещам кой). Аз не правя пюре за няколко дни, поне засега де, гледам всеки ден да е различно. Предполагам, че като ми писне всеки ден да готвя и това ще почна  Peace
Все си мисля за Гого на Ели, дано да се оправи човечето, че много му се събра на милото, а и на нея.
Щях да пиша снощи, ама много бях уморена. Аз съм капала кърма в очето, когато е било гурелясало, и да ви кажа е помагало. това поне съм сигурна, че няма и да навреди. А иначе и аз съм на мнение, че за такива неща се питат и слушат само докторите  Peace
Краси, аз използвам столчето на кака й, на Бертони е, и е доста удобно, поне за мен!  Wink

Катерина малко кашля, но сега ще пие едно сиропче и се надявам да спре Praynig
Отивам да варя яйце, до скоро  Hug

П.С Лианка, честито зъбче и на вас! Тилианка, пробвай с по рядко пюренце, и с времето го сгъстяай, може по да му допадне. Аз слагам малсо и сиренце малко, ти можеш да пробваш и с адапте или кърма вътре, за да му напомя вкуса на млякото.  Peace Успех  Hug

# 413
  • СТАНДАРТНО.
 Добро утро и от нас!
 Честито на всички бебчета със зъбчета  tooth. Да са здрави, бели и бебетата да са засмени Simple Smile
 Ели  Hug Hug Hug Hug Hug, дано се оправи Гого бързо!
 Nevinna, другия път като идвате към Силистра, пиши предварително, да си спретнем една срещичка, ако желаеш  Party
 Дани няма зъбчета, още се кърмим. Вчера му дадох една-две "микродози"  сварен на пара картоф - хареса му. Но с педиатърката си говорихме за захранване след шестия месец.
 Хайде да ви почерпя, че днес съпружието има Рожден Ден! Става на цееели 41  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Хубав и спокоен ден!  Hug

# 414
Честито чубче на Бабка на Лианка.

Късметче да ти е живо и здраво съпружието.   nbirthday

# 415
Късметче, да ти е жив и здрав мъжо, да те слуша много!   bouquet

# 416
  • Русе
Късметче, да ти е живо и здраво миУто   newsm67

Такааа... Не е добре детето. Следобед сме на снимка и пълни изследвания и според тях ще решаваме какво ще се прави. Ако са по-добри от колкото очакваме пак ще е на АБ но у дома, ако ли пък са зле ще ни приберат. Нещо което въобще не желая. Кои знае какво още ще хванем там. Вече имаме записан час в Токуда при др. Кандерова. Нищо не знам за нея и с търсачката нищо не излиза. Ако някои има инфо за нея, моля да пише  Praynig Пуснала съм питанка и темата за болницата.
За очето изписа капки. То беше ясно.
Сори че не пиша нищо жизнерадостно но в момента ми иде да се гръмна а не да се смея  Sad smile3515

# 417
Добро утро и от мен!

Вчера не успях да се включа че ходохме на гости на бабите и така цял ден си откарахме... Simple Smile  
Гледам тука зъбчета никнат ...да са белички и здравички  Grinning
късметчето да ти е жив и здрав мъжа и много да те слуша !! Laughing
Гого на Ели да се оправя че много лошо толкова време човечето да е болно... Praynig
За очичките - Александър два пъти са му сълзяли очичките и съм му капвала само кърма и след 3-4 дни са се оправяли , и със преварена водичка ги миех доста често -по 10-15 пъти на ден...
tiliata аз като почнах да захранвам Александър със зеленчуково(купено - картоф+морков) беше същата работа че даже му се и повдигаше чак!!! Реших да изчакам една седмица и след това му направих домашно пюре от картоф и морков и си хапна с голямо удоволствие!! Оттогава си му ги правя аз като само зеленчуците които не мога да намеря ги добавям от купени !!  Grinning
krasi_kh нашето столче е Чиполино Гранд Комфорт (не е мн скъпо) и аз съм доволна засега! Високо е и е стабилно мога да му регулирам и височината и позициите на гръбчето! Сега го използвам в най- изправено положение и най- високо !!
Аз да се похваля че откакто му давам успокояващ чай Лека нощ спи много добре...обаче до нас ... Mr. Green Миналата вечер го оставих в леглото му като заспа и в 3 часа като започна едно мрънкане  blahblah и докато не го взех при нас не млъкна малкия звяр....
Сега отивам да му правя пюрето че след малко ще наддаде вой  hahaha

п.п. Ели дано всичко да е наред с бебо !!! Дано не се налага да влизате в боница...

# 418
  • София
Късметче, да ти е живо и здраво миУто   newsm67

Такааа... Не е добре детето. Следобед сме на снимка и пълни изследвания и според тях ще решаваме какво ще се прави. Ако са по-добри от колкото очакваме пак ще е на АБ но у дома, ако ли пък са зле ще ни приберат. Нещо което въобще не желая. Кои знае какво още ще хванем там. Вече имаме записан час в Токуда при др. Кандерова. Нищо не знам за нея и с търсачката нищо не излиза. Ако някои има инфо за нея, моля да пише  Praynig Пуснала съм питанка и темата за болницата.
За очето изписа капки. То беше ясно.
Сори че не пиша нищо жизнерадостно но в момента ми иде да се гръмна а не да се смея  Sad smile3515

Весела Кендерова работи в детско отделение на Токуда в екипа на доц.Маруся Лилова,преди Токуда работеше в пета градска.Взаимоотношения лекар-пациент не съм имала,но знам от нейни колеги,както се казва, е "многообещаващ" млад специалист.Взима присърце пациентите си(не знам дали това е хубаво или лошо).Но като цяло педиатрията в Токуда е добър избор.
Ели стискам палци,и казвай ако имаш нужда от нещо.

# 419
Сори че не пиша нищо жизнерадостно но в момента ми иде да се гръмна а не да се смея  Sad smile3515

Напълно те разбирам. Бъди силна, малкото и голямото имат нужда от теб.  Hug Hug Hug Нещата ще се наредят. Всички сме с теб! Пиши ако имате нужда от нещо.

Общи условия

Активация на акаунт