Отговори
# 330
loranholl - какво ти пука, дали някой те отразява. Нали си си го казала и ти е олекнало. Знам, че понякога е хубаво да прочетеш нещо, което да те успокои, или да те насочи в правилната насока, но... Или понякога просто, след като прочета, че 5-6 човека са писали по въпроса и моето виждане се припокрива с другите, защо да пиша? В този ред на мисли ***Val4eto*** - аз пюретата ги правя по следния начин - зеленчуци, каквито имам (моркови, картофи, сладък картоф, броколи, или моркови, картофи, сладък картоф, тиквички или моркови, сладък картоф, пъщърнак, спанак ги сварявам на пара, после ги слагам в блендера, с малко вода ги пасирам и после ги слагам в бурканчета, които съм сложила във фурната на около 80 градуса. Пълня бурканчетата, обръщам ги с капачката надолу и така имам за поне 3-4 дни. Като цяло, гледам да сложа някой сладък зеленчук и някой, който си мисля, че сам няма да го яде - напр. морков, сладък картов май слагам винаги, ако нямам сладък картоф - тиква и гледам да пробутвам между тях спанак, броколу, тиквичка.
Момичета, изобщо не се усетих, че в България кризата е ударила яко. Извинявайте, ако съм накарала някой да се чувства гадно с въпросите за Коледата и подаръците. Но знайте, че винаги ще дойдат и добри дни. В началото, като се преместихме с мъжа ми тук, толкова нямахме, че сме вървяли с километри пешачката, защото 2.50 долара за автобус ни изглеждаха някакъв невероятен лукс. Все още си спомняме, как си купихме печен картоф (нали ги знаете - тези, дето ги пълнят със салта, шунки) за 9 долара и това изглеждаше като страхотен лукс.. Или как мъкнахме 2 километра торби по 20 кг всяка от магазина, защото бяхме изпуснали рейса, пък такси - абсурд даже и да си помислим... Пък ето, нещата се наредиха, е, не сме богати... но има  Grinning Мен по Коледа ми става малко мъчно за мама и тате, за сестра ми и хубавите български традиции за Бъдни вечер, но гледам да не се впрягам много - това, е което имам, и по-добре да му се наслаждавам, отколкото да си пълня главата с мрачни мисли.
Да похваля моя мъж - вчера направи напоителна система. Купи милион тръби, прекара ги от 1то езеро, дето майка му и баща му имат в двора (което е може би на 750 м. от нас), бе направо супер  Laughing Ние тук сме с наша си вода (заете - казах ви, събираме я от покрива и я ползваме за всичко - миене, къпане, пране и пиене) и имаме 2 * 26 000 water tanks, но като започнахме да поливаме всеки ден, за нула време започнаха да се изпразват. Затова трябваше някакво по-радикално решение, а езеро не искахме да правим - 1во - много пари, в момента не можем да си го позволим; 2ро - трябва да се обезопаси, ако се направи, иначе все ще умирам от страх, Алекс като почне да тича по двора. Та Флориан успя да прекара тръбите и водата да има достатъчно налягане, за да може да се полива нормано - с маркуч.
За да ви разсея, да забравите лошите неща - пускам ви снимки от РАЯ. Някои от вас вече ги гледаха може би във Фейса, но за другите. Нали ви казах, че ходихме на гости на едни наши приятели вчера. Тези наши приятели са странна двойка -той е австралиец, тя е швеицарка, женени са от може би 45 години, не знам точно на колко години са (поне на 65 са според мен), но са много, много готини старчета. Имаме странно приятелство с тях, нищо, че децата са им по-големи от мен и мъжа ми. Никога не са имали телевизор в къщата (не защото не могат да си го позволят, а защото не искат). 3те им деца са нормални хора - момичето е графичен дизайнер, синовете - единия лекар, другия - занимава се с landscape architecture. Искам да кажа, че и без телевизор, са пораснали нормални хора. Жената има 3-4 стана и тъче страхотни неща, освен това, когато не тъче, плете  Laughing Плете непрекъснато и винаги, когато ръжете са и празни. В колата до мъжа си, след като сме се наяли, когато излизаме някъде - бе пълни откачалки.
Част 1ва
Част 2ра
Нямаше плаж и биричка, ходихме на кафе и тортичка след това, че времето изглеждаше малко лошо в началото, пък после стана хубаво, но плановете вече бяха променени.
Лек ден от мен

# 331
катилиас красиво е Simple Smile минолитичка не знам дали е добре,че пиша по ноколко пъти,но само нощем имам време и гледам кой ще отговори нещо,ако пречи ще гледам да пиша по-дълго наведнъж Simple Smile Peace

# 332
Е ама много хубаво по австралийско да му се не види...........
Така ме влече на там..ама както казваш Кате, много ще ми липсват мама и тати, а и всичките ни приятели...
Няма такава зеленина...........

# 333
Добро утро мили майчета и бебчета!
Ето закуска и кафенце от мен  Grinning

Да ви е сладко Hug

Така, редактирам се, че да допълня поста си. Преди малко не можах, тъй като имах да сменям ужасно наср*но дупе Mr. Green.
Кати, там май наистина е Рай! Страхотни снимки, а малкия е страшно сладък. Та за пюретата, аз по същия начин горе долу ги правя, само дето не затварям в бурканчета, а правя всеки ден Wink Значи от написаното от всички ви май пащърнак не съм давала, но се надявам скоро и това да открия на нашия пазар. Благодаря за идеите  Hug
Сиси - ангелче - дано бързо малчо да се оздравява, че е мъка така  Hug
И аз също понякога питам нещо, ама никой не отговаря. Не се сърдя, въпреки че ми се иска да получа отговор, ама знам, че всички си имаме грижи и проблеми в къщи  Peace

Последна редакция: нд, 15 ное 2009, 08:16 от ***Val4eto***

# 334
  • София
Добро утро и от нас!
Валче! Благодаря за вкусната закуска...умирам от глад ...добре ще ми се отрази. И аз като Идар нещо взех да свалям повечко.
Лиленце! Започнахме с оризова на Нестле - Ориз и рожкови, безмлечна, за най-малката възраст - етап 1!
Така че мога да похваля моето момченце, че днес в чест на това, че и ние станахме на половин годинка се захранихме!
Божко изключително добре се справи с лъжичката и много му хареса кашата!
Целувки на всички от нас! И ето скромна почерпчица -

# 335
Честити месечинки на Лилия на taniab,Евгения на CrazyDeina , Божин на  Мигла! да са живи здрави и много щастливи деца!

# 336
Katilias, не вярвам да си натъжила някого, може ли Коледа да бъде мрачен ден за нас, след като всички вече си имаме по едно прекрасно бебче, на което да се радваме, и с което да споделим за първи път празника? Аз /може да ме упрекнете в ненавременна романтика/ май истински осъзнах смисъла и значението на Рождество в онази прекрасна майска сутрин, когато сама си спретнах едно такова. Simple Smile Оттогава насам за мен всеки божи ден е било Коледа, независимо колко памперса е трябвало да сменя и с колко рев и будуване съм била възнаградена. Simple Smile Когато човек не се замисля за истинските богатства, или има апетит за още и още - аз казвам, че всичко е наред с този човек, живее му се значи.Simple Smile)) А има и друго: знаеш, че в тази държава сме минали през какво ли не, кризата е поредно стъпало, което ще изкачим, но в никакъв случай не е прецедентен проблем - за добро или зло. В резултат се е породила хубавата българска поговорка, че знаете какво "знае две и двеста".  Whistling
Така че мисля, че няма кризата да ни мине - а ние нея ще минем! Simple Smile
Та, добро ви утро от нас с Ванката и полубудния му татко, мацките.
Днес цял ден ще се решават листовки, че утре е денят Хикс. А пък вчера кормувах за първи път из квартала - майко мила.  Joy
Доскоро, и умната.
P.S.Лоранхолче, аз да кажа за себе си: рядко съм компетентна по каквото и да било, повдигнато като въпрос тук. Не само от теб, не мисли, че те маргинализирам, а говоря изобщо. Тук съм, за да се уча от вас и вашия опит, и нямам самочувствие, че спокойно мога да давам съвети по всички въпроси. Вероятно повечето от мацките се водят от същите задръжки, а не че не ни пука или не ни е интересно коя какво е написала.

Последна редакция: нд, 15 ное 2009, 09:21 от miika

# 337
  • софия
Добро утро! Hug
Честито на днешните ни месечинки!Нека
да растат много весели и засмяни!

Валче,благодаря за закуската. Hug
Кате,браво на мъжа ти. smile3501,щом е
успял сам да се справи.Страхотни снимки,голяма красота! newsm09

Иначе за четенето и аз се старая всичко да чета,но не винаги успявам,признавам си. Embarassed

# 338
  • София
Честити  на месечинките и от мен  bouquet
Катилиас, пусни снимки на езерото, когато имаш време. Hug
Аз  много дълги постове не мога да чета. Ники все нещо охка, пъшка, ръкомаха и все гледам по-набързо да изчета. Е има изключения де - Дендри и Сиска си ги чета с удоволствие.
Момичета давайте идеи кой какво ще подарява за Коледа. Примерно една приятелка подарявала всяка година календари със снимки на децата, снимки в рамки и все неща от този сорт. Давайте идеи и вие та да изплагиатствам Mr. Green

# 339
Katilias браво на мъжа ти - я виж какъв сръчко си имаш. А пък за странните ви приятели - винаги е хубаво да контактуваш с по-различни хора - има с какво да те обогатят Peace Не разбрах пюретата пълни ли слагаш бурканчетата във фурната?? Нещо не го разбрах - че да имаш за няколко дни / аз все се чудя как да ги запазя, че да не правя всеки ден/.
QWERTYASD
Ние миналата година подбрахме снимки от компа на родителите ми, на моето семейство, на сестра ми и щерка й - занесахме ги в едно студио и ни направиха колаж в рамка / голям колкото картина/ - наще много се зарадваха. Сега обаче съм в пълна чуденка за подаръците.

Ники е много крив - избива му второто зъбче и само плаче и хленчи горкото.

# 340
без да искам обиждам някой яхам коня smile3540 и моля за мир wflag

минолитичка не знам дали е добре,че пиша по няколко пъти,но само нощем имам време и гледам кой ще отговори нещо,ако пречи ще гледам да пиша по-дълго наведнъж Simple Smile Peace

Не мисля че аз трябва да определям кой, колко и кога да пише.

А по повод публикацията на Дидо4ка  Naughty

Виждам, че не съм липсвала на никого.
Все пак да се разпиша, не че някои много ще го интересува това.

Цитат на: Rosita_ в 17 Септември 2009, 21:46:57 :Момичета някой питаше за Дидочка да ви я изкажа изоставила ни е   Вече е в отчетната априлска темичка дори е на първа страничка Да не сме я обидили с нещо че така се премести там

Цитат на: kazablanka_v в 17 Септември 2009, 22:56:57
Роситка, едва ли е обидена Дидочка, от време на време се виждаме с нея, за съжаление обаче от доста време вече не сме се виждали  , ама знам, че излиза и с Варненските априлки

Цитат на: eli_dechkin в 17 Септември 2009, 22:36:17
Ми и аз реално съм априлка ама на, никога не съм писала там. Може наистина да се е обидила или пък да й идват много две отчетни...

Много  е тъпо когато някой влизат само за да си излеят настроението, било то добро или лошо и изчезват,  а след това са обидени от липсата на внимание. Само, че то не е било така...
Аз също чета всичко, защото за много неща сте ми полезни. Избягвам да пиша или го правя рядко, защото ми отговарят не повече от 10 едни и същи хора. Става ми доста тъпо, когато питам нещо и никой не ме отрази, а в същото време 5 странници изписани за месечинки, придобивки и тем подобни...
И съм сигурна, че не съм само аз, дето се чувства така, все пак сме 142 майки (+–) ама карай здраве да е!

Peace

# 341
Добро утро и от мен!
Искам да ви почерпя за половината годинка на Ева! Кой каквото му душа желае (че така и не се научих как се качват снимки  Embarassed) - кой афтершок, кой Бейлис, кой тортичка, кой каша  Laughing
 Честита половин годинка на Лилия на Таняб и на Божко на Мигла! Да са ви много здравия усмихнати и послушни дечицата!  Hug
Кате честита напоителна система! Имаш явно оправен мъж  Simple Smile За натъжаването няма такова нещо - ще се посвием тази година, но важното е да сме здрави, а другото все се оправя някак си!
Минолтичка как мина одита?
Мийка стискам палци утре за изпита!
Мерси за идеята за снимките - и аз мога да подаря на родителите ми така рамка с снимка на Ева, която е като куб, че те и без това рядко я виждат.
Аз още на мъжа ми се чудя какво да взема, че той както няма и хобита е труден - пък не върви всяка година пуловери да му вземам  Simple Smile, че той ако аз не му взема мноого рядко се сеща да си купи дреха.

# 342
Минолтичка как мина одита?

Не мина добре, но не по-моя вина. Колегите не са ми дали документи изпратени от сертификационната фирма с промени в стандарта. Това не е добре за шефа, но  мен това вече не ме касае. Каквото се искаше от мен го направих.

Честито на всикчки пораснали дечица! Живи, здрави и щастливи да са!

# 343
Съгласна съм с Минолтичка. Laughing Ама как ги е намерила тез цитати...
Дидочка, ми права е мама Минолта -  ти ни изневеряваш, на два стана ореш Laughing пък после ни набедяваш, че сме те забравили. Ама няма такова нещо, ние все умници сме се събрали и нищо не забравяме. Wink

Момичета, не се сърдете и не приемайте нещата на сериозно, ако някой ви пропусне поста или не може да отговори на зададения въпрос. И аз съм питала... и мен не са ме отразявали Mr. Green ама какво пък, да не се е свършил света? Неволята учи - поравям се малко по други места, чичо Гошо (гугъла) винаги е насреща... Laughing и нещата си идват на място. И аз си признах, че не чета всичко преди време, но съгласете се - 10 страници с месечинки, честитки и пампита, ги минаваш малко на верев, няма как. Wink Като ти дойде до твойто дете и твойте питанки, винаги е най-важно, знам...но нали всяка от нас си има дечицата, ежедневието, проблемите... та не винаги успяваме да вникнем адекватно в проблемите на другите. Ето аз сега не чета за захранването и не мога да отговоря съответно, ама като ми дойде до главата (малее, съвсем скоро) ще има да се връщам и да ви четаааа... ще ми се увеличат диоптрите. Laughing
За това само за първата месечинка на Рада почерпих виртуално и после се отказах, че ми стана неудобно Blush по 3 страници с честитки. Нали сте ми сладурки и се чувствате длъжни да честитите... и темата ми е дежа-вю няколко страници.

QWERTYASD мерси - поласкана съм Hug, ама не се тормози с тез мойте излияния, бре жена. Laughing
 И накрая да добавя - аз като всички не съм идеална. Не съм толкова скромна колкото ми се иска, но... хора сме и егото ни върви ръка за ръка с нас. Признавам си, че се радвам, когато ме забелязвате Flutter или четете постовете ми, въпреки, че ако пък не ги четете или не ми отговорите няма да се обиждам, я. Аааа ма ха! Laughing
За подаръците ще кажа в другият пост, че този стана дълъг... Blush

# 344
  • гр.Стара Загора
Минолтичка и Дендри  newsm10
Дидочка нахлува излее си нещата и изчезва после  blahblah Не се обиждай мацко но е така  smihesorry
katilias ,прекрасни сте цялото ви семейство и много е хубаво местенцето където си живеете  Peace
Честити половин годинки на малките мишлета,да са живи и здрави !!!
miika,поста ти е много зареждащ и съм напълно съгласна с теб-след като си имаме тези прекрасни същества нямаме право да сме тъжни ,напротив една усмивка на Евелин ме зарежда така както нищо друго неможе  Heart Eyes
Аз също съм била в позицията на питащ но никой не ми отговаря но мисля че сме достатъчно ангажирани и не всеки може да даде адекватен отговор в дадена ситуация,особенно ако питанката е за нещо което не ти се е случвало  Peace
Тук се опитва да грейне слънчице ,ще бягам да си оправя косицата и после на разходка  с пуканката  Popcorn

Общи условия

Активация на акаунт