Отговори
# 555
  • Sofia
 И ние сме в отбора на никнещите зъби. Вече имаме два отдолу и чакаме следващите. Не опипвам нищо по венеца обаче. Ама е киселяяяяк. Както го похвалих, че две нощи почти не ме буди и си спи в кревата, тази нощ направи рекорд- 4 пъти яде ooooh! през един час.

ЗА фонтанелата - нашата е доста голяма, макар че напоследък не съм я опипвала, тъй като таткото го къпе и гледам да не му пипам главата. Преди като имаше малко коса, там мястото вибрираше и се виждаше. Давам по 2 капки вигантол, макар че ми е мъгла точно колко трябва да са големи тези капки и колко попадат в устата му.

Памперсът трудно го сменяме, обикновено му е най-интересно какво има на стената и се опитва да се изправи върху главата си. Другият проблем е, че щом е гол се хваща за пишката си. Почва едно лудо мачкане, баща му скача да го дърпау че щял да се "повреди", настава голям смях Mr. Green

# 556
  • София
Здравейте и от нас с Яна! За съжаление рядко успявам да се включвам, но поне успявам да ви изчитам макар и с известно закъснение.
Аз също се моля за болните дечица, дай Боже да се възстановят без никакви последствия!
Иначе ние сме добре като цяло, от три дена захраних Яна с картофено пюре, което смесвам с кърма, за сега й харесва. Продължаваме да се кърмим, но аз все имам чувството, че кърмата ми постепенно намалява, в петък сме на консултация и ще разберем колко сме пораснали. Нощно време се будим поне 2 пъти, а в най-лошите случаи на всеки 40 минути...Забелязах, че особено нощем Яна има много газове, явно това става, защото не я оригвам след вечерното сукане тъй като тя така заспива. Но откакто й давам Еспумизан и Био Гайа, положението е по-добро. Зъбки все още си нямаме, но лигаването е голямо. Ние също сме от "партията на неакащите бебета", рекордът ни беше 5 дена без аки. Пробвах с масажи и термометър, но не помогна. Накрая взех Био Гайа и това ни спаси, от тогава давам по 5 капки всеки ден и положението се нормализира - акаме поне през ден, два  Simple Smile
Ами това е от нас, ще се радвам да се видим със софийските мами и бебчета на Коледното парти, желая ви приятна вечер и спокойна нощ!  Hug

# 557
Честити месечинки на празнуващите днес!
 Praynig PraynigЗа болните дечица!
Памперса си го сменяме съвсем нормално, но за това пък като трябва да й обличам яке и става кошмар!
Фонтанелата почти ни се е затворила ама тя си беше малка и в началото.
Мама Роси, твойто свеки поне е купила нещо на мойта адашка!Мойта нема кой да я утрепа #2gunfireКакто си дели синовете, по същия начин си дели и внуците.На Рая е купила едно гумено слонче и панталон с блузка, които са й лекинко малки #Cussing outЗа Алекс вече не се и сеща, ама тя пък да не би да й е внучка #Cussing outОт друга страна съм много доволна, че нито се обаждат, нито идват, нито ми натрапват ненужни подаръци Mr. Green

# 558
Памперсът трудно го сменяме, обикновено му е най-интересно какво има на стената и се опитва да се изправи върху главата си. Другият проблем е, че щом е гол се хваща за пишката си. Почва едно лудо мачкане, баща му скача да го дърпау че щял да се "повреди", настава голям смях Mr. Green
Хаха, това все едно аз съм го писала. И нашия се хваща за пишката и започва да я дърпа, мачка...полудявам като го видя.
Ох, все забравям да пиша на Рони.к и Минолтичка, относно виенето на свят, проверете си хемоглобина момичета.
Моето свеки пък се къса да купува дрехи за малкия и след като подари 30-я чифт чорапи и то размер за първолак и казах, че не отглеждам стоножка, не че се впечатли, де.Идва веднъж на 2 седмици прави му клипче, снима го и си тръгва. И да се ядосвам няма да я променя.

# 559
Хаха, това все едно аз съм го писала. И нашия се хваща за пишката и започва да я дърпа, мачка...полудявам като го видя.
Ох, все забравям да пиша на Рони.к и Минолтичка, относно виенето на свят, проверете си хемоглобина момичета.

И моя, и моя! Но мъжо казва: "Ще спре като го заболи."  Mr. Green А за памперса, на моменти просто се отказвам да го гоня. Стига с голо дупе средата на леглото и се хили доволно  Crazy

Аз съм с нисък по принцип. Казват , че било наследствено, затова и Борис е с нисък хемоглобин Sad

ЧЕСТИТА 7 МЕСЕЧИНКА НА ЕВИ!

Лелееее, моя човек направо си съдра гърлото днес! До сега рева и едва, едва заспа.  #Crazy

Последна редакция: ср, 18 ное 2009, 21:50 от MINOLTICHKA

# 560
  • гр.Стара Загора
MINOLTICHKA ,не си сама сестро и Евита днес ме подлуди не спря да придава фасони и номера отказва да яде ,все е крива заспа преди 30 мин с 300 зора абе незнам зъби ли е кво ли е ама ми иде да се   #2gunfire
Хич не ги искам тези зъби да й излизат на 10 години  Mr. Green

# 561
  • Пловдив
Здравейте и от мен! Все се заканвам , че ще пиша и все само със заканата си оставам. Но моето зверче не ме оставя до 00 да отида без него , камо ли да докосна клавиатурата. Започва едно тропане по копчетата , налучква някакви комбинации на клавишите , дето и баща му ги е забравил. А бе , хакерче голямо е.
Много тъжно ми става като чета за болничките деца. Дано всички да се възстановят по-бързо. Искам да изпишем тази тема вече , че я напълнихме само откъм черна хроника. Дано в новата има само новини , които предизвикват в нас усмивки , не сълзи.
Много теми сте засегнали , но не се сещам какво щях да пиша. Аз чета всичко по ред на номерата , като хиена съм - нищо не пропускам. Но по много от въпросите не съм компетентна и не мога да се включа с отговор. Затова пък чета какво са отговорили другите и се стремя да го запомня , ако ми се наложи и на мен.
Сега например мога да се включа в болната ми в момента тема - крустичките. Съвсем наскоро и на Велизар се появиха. Когато всички други се изчистиха , ние се обзаведохме с тях. Той отгоре обаче има много дълга коса , а крустите са точно върху фунтанелата. Като го намажа с олио и става едно залепване на косата , после с 300 зора я измивам от олиото. Затова сега търся фризьор,който да се наеме да го подстриже , та по-лесно да го изчистя.
Иначе ние си продължаваме с нощното хранене по поне 3 пъти на нощ , през деня спи по 3-4 пъти по 30мин и аз съм мнооооого изморена вече. Искам да спя , да спя ... поне 3 часа без прекъсване. Но , не ... С другите мами в махалата стигнахме до извода , че момичетата спят повече от момчетата. При нас доказателство е практиката. Но дали наистина е така и има ли някаква статистика в това отношение , не знам. Така се успокоявам , че с второто ще спим повече.
И така май отговорих и по темата за секса - при нас е много,много рядко. И то навсякъде другаде , но не и в леглото. Аз съм скапана , милото и той изморен и ... така секса е много келяв.
Отивам да взема душ и да изместя детето в кошарата и ще се хоризонтирам вече.
Лека нощ на всички и спинкащи бебоци желая!

# 562
  • София
Честита месечинка на Еви!!!Здрава, весела , игрива! Heart Eyes  bouquet Heart Eyes
Вайза, много ми стана смешно със стоножката, hahaha Joy голема работа са свеки, майки, баби.Шоу да става, само да не им обръщаме внимание.
Свекърва ми повече дава парички и ние купуваме каквото искаме за Любомир, е няколко пъти купи някакви дрешки, ама несполучливи опити бяха, - малки, много големи/има една тениска за първи клас, ама нали е от Охрид :mrgreen/, гадни цветове
За дърпането на п.....а и Любомир го прави понякога Blush Joy, а и се бие с ръка по корема.
Лека вечер! Hug
Роси, радвам се че всичко е завършило с добър край.Вярвайте! Hug

# 563
Така като чета май май е нормално в тази възраст децата да ни пробват на акъл. По голямата част от майчетата се оплакваме от едно и също и все се чудим зъби ли е или нещо друго. Катерина е така от няколко дена и няма миг спокойствие. Сама за минута не стои, само мрънка нещо и много трудно заспива  :arms: Това ще е някаква криза на възрастта да знаете. Naughty А колко още кризи ни чакат, чак ми е мъка  Tired

За свекитата да кажа - моята е страшно нещо. Нито се сеща за децата, нито подаръци им купува (или поне много ама много рядко), ама иначе акъл обича да дава. най лошото е че винаги се караме с мъжо, ако нещо кажа по накриво  Sad, та затова гледам да си мълча и той сам да им се ядосва. Ама поне не ми е къщата  Peace

мама Мира - аз не мисля, че има такава връзка с пола и съня. Имам две момичета и двете са коренно различни в това, а и в доста отношения. Peace

# 564
 Praynig за всички бебета и техните родители. Не само тези които в момента имат проблеми, а за всички Praynig Нека Гспод ги пази ние не можем Praynig Praynig Praynig
Памперси - за момента нямам проблем. Моето гардже още е мирно и не се върти Mr. Green
Фонтанелата - почти му се е затворила. Аз вигантола честичко го пропускам Embarassed но и така си му е добре Crossing Arms
попара - около 1филийка хляб, 10-20гр сирене (не обезсолено), лъжичка масло и чай до нужната гъстота. Пробвай да смениш чай ако не я ще. Борис в началото я отказа, но я правех само с лайка. Сега съм смесила лайка, липа и маточина (за успокоение на нервата Mr. Green) и си изяжда ушите даже hahaha
Крусти - не е имал почти. Много малко когато се роди
Зайо защо не пробваш да намалиш броя на храненията? Ако са повечко де Wink
Лято не се ядосвай Hug Борката има такъв режим, че винаги когато е слънчево навън той спи блаженно в къщи. А за лошото време - по добре да го извеждаш за по 30мин всеки ден, без значение какво е времето, отколкото за 5часа само когато е хубаво.
Столче за кола - купих онзи ден (от продавалника) такова за 9-18кг. В края на месеца ще ходим в провинцията и ще оставя бебешкия там, че вече му е малък. Но новото ще го монтирам обратно на движението зад шофера, защото ме е страх при евентуална рязка спирачка да не направи камшичен удар с глава ooooh!
 Hug Лека нащ  bouquet

# 565
  • Кьолн
Здравейте майчета! Приемате ли още едно бебче във вашите редици? Казва се Гошко и е роден на 5 май. По- голямата ми дъщеричка е на 1г и 9месеца. Имаме си и голяма кака.На 15години.

# 566
Роси, честита месечинка на сладката ЕВИ!!!
Няма по-хубаво от това, че племенницата ти е напълно здрава!  Hug
Дано и за нашата Мануелка има подобно щастие!!! За нея и за родителите й, които са просто съсипани!  Praynig Praynig Praynig

# 567
  • Елин Пелин
Хайде и аз да се разпиша по темите докато някой не е изревал още  Mr. Green
Честита месечинка на Еви!!!   party041
Болничките дано се оправят, много мъка има по света , но ей на Анджелина вече има шанс да се оправи, надявам се всеки, който има нужда да има и късмета да се оправи! Моля се за всички болни да оздравеят! Praynig Praynig Praynig
по темите каъдето мога и аз да се изкажа :
Крусти си имаме, но и на Ели и на батко и няма да ги махам. При Ясен сам се изчисти и при нея надявам се, иначе с тая коса просто невъзможно ми се вижда и голяма мъка и за мен и за нея. Е, вярно че по бавно ще стане, но ще стане  Wink
за Памперсите - голяма е мъка и борба, но се гоним по леглото докато го залепя криво ляво, после го донамествам.
попара още не съм правила, а и не мисля да правя( поне за сега).
 От днес мога да се похваля, че вече сме захранени. Ели изяде първите си лъжички пюре от картоф и много и хареса.
За столчетата за кола още ни е рано мисля. на баткото го сменихме като почна да му се подава главата извън коша за кола. Когато дойде време за смяна ще вземем този на Ясен за Елена, а на Ясен ще вземем от тези дето са само седалка. Той е на 4г и 1 мес. но е 15кг и поне още година няма да стигне до 18кг.
за фонтанелата смятам че нашта бавно и славно си се затваря. попне усещам че е понамаляла.капки давам чат-пат като се сетя, че нали е рано сутрин пък тогава ми е ужас -баткото готвя за детската, Елена реве че е гладна, баща им и той ми се бута в краката #Cussing out и гледам да и запуша устата колкото мога по бързо и за капки време не остава  ooooh!
 и Елена през ноща не се уригва и има доста газове които с рев изкарва. и тя като повечето е в накакъв кисел период (дано скоро мине)
 За зъби още и намек няма, току виж изкочили изведнъж.
mozila добре дошла!  55 браво за смелостта да имаш трето бебче! и на мен ми се ще ама нашто тати ни дава! Naughty
 Хайде малката ревна и батко и се размърда. Почва се отново  Mr. Green #Crazy
 Целувки момичета и дано повече положителни неща се случват занапред!   bouquet  bouquet  bouquet

# 568
Мариямного тъжно,дано има добър изход и Бог да пази бебенцето Praynig
памперсите и за нас не са проблем и си кротува,но като почна да го обличам през главата и ръчичките реве като настъпан и баща му все ми прави забележка,ама не идва да се пребори с него,а пък яке да облечем пуска сълзите и се дере и извива ooooh!
свекървата ми не живее при нас ,но за това пък си имаме млад клонинг - сестрата на мъжа ми и тя създава проблеми,мъка ми е да живеем заедно,но за сега няма накъде, а свекито и тя все ми носи разни дрешки дето още не сме ги обличали и само се обажда на мъжа ми да се жалва от моята майка та накрая двамата се караме помежду си, кофти ситуация, дано не стана такава досада някой ден #Cussing out
столчето ние още сме с кошницата и на малкия си му харесва, малко го мързенка да седи и все гледа да полегне и да си заспи особено в колата
крусти не сме имали, роди си много чист и почти отгледан двумесечен бебок 4,100 54 см и така си му бе хубаво в корема,че не даваше грам признаци да излиза Grinning
бубката не си я дърпа все още ама на сестра ми момченцето сега е на 3г и то доста време си ходи с ръката в гащите голямо разгащване да си я намери и да си играе с нея, било нормално за момченцата и хич не подлежи на обяснение, как не я откъсва не знам,голямо дърпане Laughing

# 569
Здравейте! Hug Искам да се похваля, че след няколко безумни мрънкащи и крещящи дни, днес ни излезе ПЪРВОТО зъбче  newsm47
Дано другите да излязат по-лесно, че не ми се мисли... smile3518
Честита месечинка на Евитка и голямо гуш Hug от нас с Жанетка! Heart Eyes

Роси, изобщо не ни натоваряваш с тази история, напротив, мисля че е изключително ВАЖНО да се разказват ТАКИВА истории и да се знае, че ВИНАГИ има надежда!!! Peace
Maria-Chiara - ще се моля за малката душичка, ДАНО всичко приключи УСПЕШНО!!! Praynig
За памперсите- и ние сме от отбора на шугите и сменянето на памперсите си е абсолютно предизвикателство! При нас, обаче има и "бонуси", като я сложа на повивалника започва едно безумно ритане точно по операцията от секциото ми с някакъв бесен ентусиазъм! УжасТ!!! #Cussing out
За фонтанелката като че ли и ние си я имаме. При нас продължава  потенето на главичката при ядене, като "примерен" хипохондрик аз открих почти всички симптоми за скрит рахит, които наскоро някоя мама беше публкувала....знае ли някой в изследванията, които им правят 6 месец дали ги има и тези показатели? newsm78
mozila - Добре си дошла! welcome
Желая ви спокойна нощ и сладки спящи бебоци! Crazy

Последна редакция: ср, 18 ное 2009, 23:51 от Kazablanka

Общи условия

Активация на акаунт