Отговори
# 570
  • Елин Пелин
Kazablanka за изследванията не знам но Ясен и сега се поти доста преди сън и като беше бебе и като ядеше или плачеше, но рахит няма  Naughty ако има нещо те лекарите ще ви кажат.  yes
хайде лека нощ от мен!  Sleeping smile3524и спокойна  Praynig  Peace

# 571
Росита да ти е жива и здрава вече 7 месечната Евелин

Зайо,аз имах същия проблем с Ая преди около месец.Просто отказваше да яде(не беше захранена още).Не искаше да погледне шишето или ядеше по 40-50мл.Бях се видяла в чудо.Единственият начин да я нахраня беше докато спи, но този период отмина за около седмица.Дано и при вас е само за дни.
В тази връзка да питам Plami как е малкия храни ли се вече в будно състояние и той и как се справя с пюренцата.

Фонтанелата ни е доста голяма,но тези дни сме на консултация и ще го обсъдя с лекарката,защото имам чувството че изобщо не е намаляла.
Памперси сменям лесно защото малката се обърна по корем едва преди 1-2 седмици и още не се врътка много.
За столче за кола още не съм мислила ама и аз рядко я извеждам с колата.
И за секса да кажа,че съм във фаза–много ми се е.. ама повече ми се спи Simple Smile

Сигурно верно са в мрънкащ период бебоците като чета.И Аглая не остава по назад а няма изгледи за зъби.Но пък все права иска да стои,като я сложа да седне-мрънка,да легне-пак мрънка.Само права,ръце не ми останаха а  в проходилката не иска.

Последна редакция: чт, 19 ное 2009, 00:43 от filimonka

# 572
...... Така се успокоявам , че с второто ще спим повече.

Да, и аз така си виках  Mr. Green
Успокоявай се, успокоявай се.

# 573
  • софия
Добро утро!
Закуската е от мен тази сутрин.Хайде да хапнем и да запретваме ръкави.

# 574
Добро утро! Simple Smile

# 575
Добро и от нас! Весел и усмихнат ден!

# 576
 Добро утро момичета!
Нали се научих да слагам картинка, та ми е кеф поне едно кафенце да ви поднеса, за след закуската  Laughing. Благодаря ти  Смехоракнке за прекрасната закусчица  Hug

Да се похваля, че днес направих "друга" попара, различна от вчерашната и малката си хапна, остана малко, но все пак и е за първи път. Дано да я обикне, че това е лесно после, поне закуската не мислиш Mr. Green А иначе нощес се буди два пъти, нещо я дразни, ама не знам какво  newsm78
Казабланка - най - добре се консултирай с доктор, който да ти разсея съмненията  Hug
mozila - добре дошла след нас. Браво за трите дечица  Hug
Отивам да готвя, че няма време  ooooh!

# 577
  • Елин Пелин
добро утро и от нас с Елена!   food010
благодарим за кафето и закуската, а сега хайде по задачи  wash hang 1dishes  food002 ooooh!
при нас е едно мъгливоооо дано се покаже слънчице  че вкъщи не се издържа с таз киселица  Mr. Green
 Весел и усмихнат ден желая!  Sunglasses

# 578
Добро утро и от нас  Hug. Благодаря за кафенцето и закуската  Sunglasses
Първо по обсъжданите теми, защото иначе ще забравя  Crazy
Крусти имаме мъничко, аз ги чопля от време на време  Whistling, а пък и в банята сресвам с четка косичката и те падат постепенно.
Фунтанелата не се е затворила още, но пък и не е много голяма.
С памперсите нямаме проблем, защото на малката мързелана и тежи дупето и не се обръща много често  Laughing
Май това беше  newsm78
Искам да пожелая на всички болни бебчовци скорошно оздравяване  Praynig Praynig Praynig
Сега и да ви се оплача  Sad, прочетох поста на Стаси преди няколко дни за капките Макси трол и направо побеснях  #Cussing out. но то аз съм си за бой "ВИНАГИ ИСКАЙ И ВТОРО МНЕНИЕ!!!". Когато бяхме на консултация и ваксина малката имаше хрема, но не течащи сополи, а просто вечерно време усещах, че и се запушва носа и док ни даде точно тези капки, аз уж прочетох листовката , но явно ми е убегнало, че са антибиотични и не се препоръчват при малки бебета. Давах ги 2-3 дни и хремата спря и свеки и боцна ваксината, за моя радост нямаше никаква реакция  Simple Smile. Обаче мъника е пак с хрема и за капак на всичко вчера от обед се поти като за световно (Вигантол давам чат-пат  Blush), а не е много топло в къщи 21-22 градуса. Обадих се на една позната-педиатър, хомеопат, та днес сме на преглед при нея в правителствена болница и оттам на УНГ да видят какъв секрет ще извадят от нослето. Успокоявам се, че не нищо сериозно, защото малката е в много добро общо състояние, весела е , хапва си нормално, е малко по-неспокойна е от обикновено, но това май е при всички  Crazy. Наред с всичко това от неделя някаква настинка се опитва да ме събори, но аз не се давам, изпих цяла кутия с Тайлол хот, витамин С, чайове, мед с лимони и др., но все още се чувствам отпаднала малко, но ще се оправя  Sunglasses
Хайде, че много дълго стана  Laughing
Ни отиваме на разходка, че едно слънце пекнало тук, а в София мъгла има   Crazy

# 579
  • Велико Търново
Добро утро и от мен!Като се наспи Асан е друго нещо Mr. Green

Роси,много се радвам,че при вашето близко дете всичко се е оправило.Дано все така късмета да е с него.

Maria-Chiara,ще се моля при вашите приятели събитията да се развият по най-благоприятния начин.Дано Бог е милостив към детето и родителите му Praynig
Няма  по голяма мъка на този свят  от това да изгубиш дете.

Сега по обсъжданите теми,ама каквото съм запомнила Crazy

За крустите-и двете ми дъщери са нямали,но Мустела имат такъв крем и евентуално може да се започне с къпане с Мустела за глава и тяло.На една приятелка детето имаше и с това се махнаха.

За фонтанелата-в на свекърва ми педиатрията пише,че е нормално да се затвори до 24 месец на детето.На Божи се затвори около втората годита,но на Мина е по-малка.Поверието гласи,че деца с големи фонтанели са по -умни. Mr. Green
Тук за да няма засегнати подчертавам,че това е поверие Grinning

За спането Мина май има зъб,но не съм особено сигурна,но вече спи спокойно Crazy
Не можете да си представитеБожидара колко много ми помага с Минето.Мина се смее с глас.Божидара готви и "храни",пее и песни,чете и книги,абе мамина отмяна.С един шезлотг на Фишер Прайс ударих кьоравото-той по принцип е вибриращ,но Мина като вземе да рита и сама се люлее CrazyОткарва по една камара време вътре.

Памперса го сменям нормално.

За секса няма да коментирам.

Валчето,предполагам,че за попара от сирене питаш.На мен нещо не ми се връзва сирене и захар Rolling EyesЛичното ми мнение е,че е наистина много рано за захар.Без да съм маниак на здравословно хранене Божидара бяла захар в натурален вид не е яла.Чай не подслаждам,по баници не слагам,кисели и разни такива десерти никога не е яла.
Мое наенгажиращо мнение.

Утре Мина става на 6 месеца,но ще бъде захранвана след като тъпата и упорита майка види изследванията на кръв и урина CrazyТакъв пристрастен кърмак не съм си мислела,че мога да родя.Баща и вера я храни от бутилка,ама не да си "цокне " и тогава заспива.
Спим на спалнята Мина,аз и Божидара.Никакви мераци нямам да ги махам от там Crazy

Казабланка,Жанетка е много хубаво бебе/това първо/.Ако,има рахит лекарката ще го напипа,не се вкарвай във филми Hug

Аз не съм писала,но Божи в събота през ноща ми вдигна 40 градуса/това не ме притесни/.Притесни ме това,че и нямаше нищо/гърло,гърди ,уши всичко ок/.Като ми каза,обаче,че я болят краката и щях да припадна.Викам ето признаци на левкемия-отворих страницата с признаците и Георги каза,че още една глупост и няма да видя нет BlushПрез ноща повърна един път и започна разстройство и на мен камък ми падна от сърцето Crazy

animated,четох те в кърмаческия и се радвам,че Елена вече е добре.Прекрасни са ти децата Hug
Както и на всички останали.С удоволствие разглеждам снимките във Фейсбук.

За подаръците ние не подаръваме на близки и роднини.Аз съм загубила майка ми доста отдавна,а с бащи ми не подържам близки отношения Sad

Аз ще получа това от Георгиhttp://www.amazon.co.uk/DKNY-Ladies-Gold-Bracelet-NY3719/dp/B000 … 5534&sr=1-142,но той още не знае,че ще ми го подари Mr. Green

Божидара вероятно ще получи една кухня или едно интерактивно пони,дъска за гладене и още нещо.

Мина не я знам какво ще получи.Уолкъри има два,най-вероятно нов стол за хранене или проходилка по настояване на баща й.

Бащата на сестрите е много вероятно да получи Шанел Алюр и някоя хубава писалка,защото има РД на 21.12,но това ще се случи само при добро поведение Mr. Green

Надя ще получи това http://shop.zoomania.org/components/com_virtuemart/shop_image/pr … a3c7ed9942bfb.jpg

Кати не е писала тази нощ-веднага да се поправи. Hug

Добре дошла на новата мама Hug

Това е от мен,защото ми се чини,че дълго стана Blush

Хубав ден на всички Hug

# 580
Тук грее слънце,пак ще търкаляме  1stroller  цял ден , хубав да е и за вас newsm08

# 581
  • Велико Търново
Мадленка,спокойно нищо не е станало,че си и капала Макситрол.И на двете съм капала по препоръка и на педиатърката и на неонатоложката ми от Плевен.Дори веднъж се бях се посъветвала и с очен лекар.
Преди няколко дни мина имаше конюнктивит и капах Тобрин.А имам приятелка лекарка /съседката ми е и я ползвам като личен лекар/ и тя е изписвала очни капки за много запушен нос.Дори бях водила Божа на УНГ,че нослете и все запушено и след носния секрет и той изписа капки.
Знам,че това е по специалността на мадамата Стасита,ама да си кажа Crazy

# 582
Добро утро!
Мойта Убавица от вчера следобед на диета.Изпи 210 мл мляко в 1.30 на обяд и от тогава по 30-40 гр.Каша неще, пюре неще, абе ужас!Нощеска ме буди 10 пъти.Мрънка, скърца, ръмжи, реве-обичайния репертоар CrazyА пък мъжо се прибра към 2 часа посред нощ  и много мило ме попита, дали може да отвори прозореца за 5 минутки да влезе въздух.Казвам: Отваряй!И съм си заспала.Няма да ви казвам, че ми идеше да го удуша, като съвсем случайно се събудих в 5 часа и видях, че прозореца е отворен, а той блаженно си спинка #Cussing outДокато напиша заявката за магазина, се бях одървила от студ Sick
Столче за кола и аз днес ще търся, че наща кошница е от 0 до 13 кг.Рая е към 7 и половина, ама краката й стърчат и не може да се вози вече в нея.
Валче, и мойта свеки мнооого обича да дава акъл!Последното нещо обаче, което си позволи да ми каже беше, че е крйно време да започна да давам на Рая сокче.Тогава бебка беше на 4 месеца.Аз й отговорих, че смятам да я захранвам на навършени 7 месеца (тогава все още имах много кърма).Свеки ми се озъби, че Рая тогава вече щяла да има зъби.А пък аз я попитах, как ще й пречат зъбите да пие сок?! Тя като има зъби, да не би да й пречат да си пие водката Mr. Green Питай ме дали от тогава ми е дала акъл относно бебето?Но мъжа ми винаги е на моя страна и никога не я защитава Peace

# 583
  • софия
Момичета,гледайте какво става тука:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=447501.0
Сега се връщам да попрочета,че съм изпуснала няколко поста.

# 584
Благодаря ти Сисе  Hug
Не е проблем в това, че съм капала капките, но хвана яд, че не провери секрета дали е бистър, жълт, зелен или пък бембен, а просо така ми предписа антибиотични капки, можеше първо нещо хомеопатично да ми беше дала. Аз съм много против антибиотиците, ей така "за всеки случай", просто защото аз си имам доста проблеми заради честата им употреба (по необходимост) и предпочитам да лекуват детето ми алтернативно и вече ако нещата не се подобряват, тогава да се вземат по-радикални мерки. Доста от лекарите предписват антибиотик при вирусни инфекции, а всеки малко по-интерсуващ се човек знае, че на вирусите не може да се подейства с антибиотик, само на бактериите. Това вече ще ми е обеца на ухото  Naughty
Ей Сиске, часовника е страхотен  Peace

Общи условия

Активация на акаунт