ПрЪвУписТните мЪнЯци не са КОНСКИ ПАЦИ- 37 тема

• 40 268
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
За костюми за деца, играещи ролята на капчици...или въздух  Laughing . Санът ми да се чете като синът ми...
Мерси за разяснението,за "синът ми"се сетих,но ролята на въздух... Crazy

Цитат
Здравейте и от мен,моята мами прави пангасиус по следния начин

Във Фурна,но преди това го е отмразила,остава го да се изцеди след като го е измила за да не мириши слага му подпаравка за риба,лимонче,лучец и го оставя да пристой,за да се смесят вкусовете му.

Да ви е скувно
Невероятно попадение Joy

И от мен :
Цитат
... говори с генеколога си обезателно...

# 586
  • София
[quote
[quote

... като свирене на пияно с крака. Wink

То на пияно със всичко можеш да свириш, ама на трезво ...  Joy
 Hug
[/quote]

На пиано свири ли някой?
[/quote]
Темата, от която е цитата е толкова сериозно запечена, че и тази шега не успя да я разведри. Mr. Green

# 587
Цитат
белинда а как да реагирам когато вчера седеше на компутара и детето сто пъти му каза тати хайде да си играем, ти седиш само на компятъра.
и днес виждам че по същото това време е имало разговор с това момиче - той си е направил хороскоп и са обсъждали характерно ли е това за зодията - чувства, лиобими цветове и т.н.?
\
Лиобими??? doh

# 588
Помогнете ми с пунктуацията, моля.
Нещо съвсем се оплетох.

В изреченията

Цитат
Подфорум предназначен за теми, разискващи книги, стихове, разкази, файлетони и други литературни творби.
Темите превишаващи 50 страници ще се заключват.

необходима ли е запетая пред "предназначен" и "превишаващи 50 страници" трябва ли да е ограден със запетаи?

Т.е. дали трябва да е като в горния цитат или да е

Цитат
Подфорум, предназначен за теми, разискващи книги, стихове, разкази, файлетони и други литературни творби.
Темите, превишаващи 50 страници, ще се заключват.

Мисля си, че "предназначен" е равносилно на "който е предназначен", както и "превишаващи" е равносилно на "които превишават" и в такъв случай трябва да има запетаи.

Използвам публикацията с питанката си, за да ви представя и новия подфорум "Литературен клуб", в който вече ще се разискват подобни питанки, а тази тема нека да си остане тук, в Клюкарника, и да си е предназначена за събиране на форумни "бисери".

Последна редакция: нд, 06 дек 2009, 06:13 от Mamma

# 589
Цитат
Подфорум, предназначен за теми, разискващи книги, стихове, разкази, файлетони и други литературни творби.

Мисля си, че "предназначен" е равносилно на "който е предназначен", както и "превишаващи" е равносилно на "които превишават" и в такъв случай трябва да има запетаи.

Точно така Wink И мисля, че е фЕйлетон  Blush

# 590
порасне или порастне
как е правилно
навсякъде го срещам "порасне", но нали казваме "расТеж"

# 591
порасне или порастне
как е правилно
навсякъде го срещам "порасне", но нали казваме "расТеж"

Ето тук е обяснено много добре:
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtopic.php?f=137&t=8611&start=45

Цитат
Има 2 глагола:
1. от завършен вид: расна - раснеш, раснем; раснах, расна(порасна); раснех, раснеше...
2. от незавършен вид: раста - растеш, растем; растох, расте; растях, растеше...

Когато в думата има "в" се пише "т" (пример - "порасТвам, израсТвам), а когато няма - не се пише "т" (пример: расна, порасна и пр.)

=> Правилното е: "Аз пораствам", но "Аз пораснах".

Peace

# 592
...
Цитат

...

Да  Peace така е.
Също така би трябвало да бъде и "Родители, отглеждащи сами децата си".

Последна редакция: нд, 06 дек 2009, 10:18 от argun

# 593
Също така би трябвало да бъде и "Родители, оглеждащи сами децата си".
Joy
Знам, че е от бързане, де  Hug

# 594
Гледай значи какви глупости пише човек рано сутрин в неделя  Blush Благодаря за поправката.

# 595
  • Mediterraneo
Мамма, така е, както си го написала с червените запетаи  Peace Обаче е фЕйлетон  Peace

# 596
Много ви благодаря  Hug

За файлетона  Embarassed - така е, като човек вместо да спи мисли за файлове  Laughing

порасне или порастне
как е правилно

Аз съм го запомнила като много просто правило - няма форма на "расна" и "раста", в която да се съчетават едновременно "с", "т" и "н".

Последна редакция: нд, 06 дек 2009, 16:20 от Mamma

# 597
  • Mediterraneo
Искам да попитам дали , докато те били бременни е имало дни в , които черватави са каркорели постоянно , и опасно ли е това.

Опасно нещо е кАркоренето, да знаете!

# 598
  • Далечният изток
Цитат
Днес пържен толстулоп

# 599

Re: Паста за зъби
« #66 Неделя, 06 Декември 2009, 20:34 »
   Отговори с цитат
Здравеите на всички не се притесняваи за писането това не  е проблем темата ми е много интересна и реших да добавя един отговор на всичко това което сте си писали.Според мен забите саа една много важна част от човека и то от жената.Важна е усмивката на един човек.Аз се интересувам изключително много от избелващи пасти или може би продукти които не са вредни за емайла.Аз много даржа на емайла и здравето на забите.Затова просто искам безобиден и качествен и деистващ продукт разбира се аз не сам голяма и трявва да изтарся родителите си затова. трябва и да е по евтино ако има такива продукти кажете цената,името,и ефекта разбирасеее.Искам хубави заби.МОЛЯЯЯЯЯЯЯ ВИИИИИИ кежете наистина деиства ли елгидиум пастата или незнамм просто ме посаветваите. Sad ще се  #2gunfire #2gunfire #2gunfire много ще се радвам ако ми отговорите    bouquet  bouquet  bouquet
Незнам дали автора има проблем със зАбите,но с правописа определино има ! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт