32 СОУ, 18 СОУ или 134 СОУ за първокласник?

• 141 559
  • 860
  •   1
Отговори
# 150
Не приемат копия, за да запишат детето в училище искат само оригинала. Друг е въпроса, че можеш да го отпишеш после, но си е разправия, пък и не е много редно, защото така се блокират места и в двете у-ща и от това страдат другите деца.

# 151
Или аз съм "ТЪПА" или нещо е сгрешено в цялата ни образователан система. И ние като повечето кандидатстваме на няколко места, разбира се там където най искаме да учил класирането излиза чак на 3.06 . Е до тогава трябва ли всеки ден да звъня в 18 то за да благоволят да ми кажат че ще има събеседване или каквото и да е там, з-то досега по техни данни нямало да има. В другото училище пък още на 17.-05 щяло да има родителска среща за първокласниците, което предполага че класирането е по рано и от 17.05
И аз ако запиша детето по реда на класиране трябва да го отписвам няколко пъти, защото най рано излиза в най- нежеланото, после в 18 и накрая в 22 ро където всъщност искам да учи Simple Smile

МАйки на вече първокласници ми казват какви фасони правели като си отписваш детето и искап да го запишеш другаде...просто се питам толкова ли е трудно да излиза класирането в един ден и да има едни и същи срокове за записване навсякъде в София...

# 152
Не си тъпа, просто има няколко набедени за елитни училища в София и наплива за тях е голям.
Както каза секретарката в 18 ,когато подавах документи :"Цял Люлин иска да учи при нас" било удобно заради метрото.
Лошото е, че ние живеем в близост до на училището(не ползваме предимство) така че остава да чакаме.
Информацията от 32 и 18 относно събеседванията за сега няма.
Миналата година първо са излезли резултатите в 18 ,после в 32.
В кое училище резултатите излизат на 17.05?

# 153
Съчувствам ви и аз бях така миналата година, но не е толкова страшно колкото сега ви се струва. Аз от притеснение не можех да спя. За 18 и 32 наистина им излиза почти едновременно класирането, така че може да се реагира, а за 22 нищо не мога да ви кажа. Миналата година как беше -  за 32-ро -  публикуват всичко на сайта си, класираха децата по точки и имаше събеседване, но след като излязоха списъците с приетите деца. За 18-то след 24 май имаше информация на вратата, но по-добре звънете по телефона, сайта си не го обновяват често. УСПЕХ, дано случите на добра класна!

# 154
Или системата не е доизмислена, или и аз така и не разбрах каква е точно, но като кандидатствахме преди 2 г. в 32-ро, бях подала документи и в 18-то.Помня, че класирането в 18-то излизаше доооста по-рано, от колкото в 32-ро.Излезнаха резултатите, дъщеря ми беше приета в 18-то, но аз определено държах повече на 32-ро и реших да чакам.Даже от 18-то ми звъняха и по телефона да ме питат ще записвам ли детето там.И аз шах-ако откажа, а в 32-ро не ни приемат, какво правим?И все пак рискувах и отказах. Другаде не бях подала документи. В 32-ро се оказа, че бяхме в резервите и буквално до края на август аз не знаех дали със сигурност ще ни приемат или не.Слава Богу се оказа, че и резервите са включени в списъка( това е неофициална инф.), но доста нерви ми костваше цялото това чакане.

# 155
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
като майка на дете в 32-ро може ли да кажеш от какво си доволна в училището, моля те
ние сме решили за 18-то, но не знам много коментари за 32-ро, и там сме подали, и започвам да се чудя къде е по-добре, разбира се всичко е лична преценка, за това ми се иска да чуя информация от родители от 32-ро и ще си преценя, от 18-то имам доста познати с деца там и за там съм понасъбрала инфо
предварително ти благодаря

# 156
Помня, че класирането в 18-то излизаше доооста по-рано, от колкото в 32-ро.Излезнаха резултатите, дъщеря ми беше приета в 18-то, но аз определено държах повече на 32-ро и реших да чакам.Даже от 18-то ми звъняха и по телефона да ме питат ще записвам ли детето там.И аз шах-ако откажа, а в 32-ро не ни приемат, какво правим?

Точно така ще е и тази година.
Резултатите в 18то излизат на 30.05. На 01.06 трябва да се запишеш. Нямаш време за реакция. Но ако си държиш на 32ро и не те приемат- гориш.

... започвам да се чудя къде е по-добре, разбира се всичко е лична преценка, за това ми се иска да чуя информация от родители от 32-ро и ще си преценя, от 18-то имам доста познати с деца там и за там съм понасъбрала инфо...

Аз мисля, че за нас решаващия фактор ще е класната. Тя е най-важна.  Peace

# 157
И кога се разбират имената на класните и коя класна на коя паралелка ще е newsm78

# 158
  • София
Такаааааааааааааааа тъй като живея в района почваммммммммммм..........
   нощувахме на смени пред 32 ро 3 дена Sad  приеха ни  бяхме 107 номер  мисля...... нооооооооо синът реши в последния момент  че ще е в 18  то ........ до тук добре  но не искаше японски  а английски за което сега съжаляваааааа много  защото  английския го знае и в 18 то поне на нас госпожата която ни преподава е гола вода. 76 ТО  Е УЖАСНО   стара слава и не се набляга на ученето ..
46 то е за  деца които  обичат хореографията  аз лично съм до него но никога не бих записала там детето си  има много цигански турци от КИРКОВ
45 то е зад лидъл- не видях базата вътре как е иначе ми се стори прилично
43 то е добро -тихо спокоино
48 мо  училището което мисля евентуално за преместване на синът ми  от тази или другата год

дъщеря ми ще е  1 ви клас 2012/13 и  съм се спряла  евентуално на 18 ( ако баткото е там)   при госпожите който не успях него да вредякогато беше 1 клас  защото нямаше места
 те сега водят едната  английска паралелка а другата японската която какъв език поемат  след 4 ти клас идея нямам  а и  нямам претенций  bouquet

Защо 76 ОУ да е ужасно, пък и чак с големи букви?

Значи ти си спала в двора на 32-ро, после сте влезли в 18-то и в крайна сметка ще се местите в друго училище, защото сте разбрали, че в същност елитни училища няма и че въпросните училища набедени за елитни, всъщност лежат на стара слава.

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 12:59 от asa

# 159
Такаааааааааааааааа тъй като живея в района почваммммммммммм..........
   нощувахме на смени пред 32 ро 3 дена Sad  приеха ни  бяхме 107 номер  мисля...... нооооооооо синът реши в последния момент  че ще е в 18  то ........ до тук добре  но не искаше японски  а английски за което сега съжаляваааааа много  защото  английския го знае и в 18 то поне на нас госпожата която ни преподава е гола вода. 76 ТО  Е УЖАСНО   стара слава и не се набляга на ученето ..
46 то е за  деца които  обичат хореографията  аз лично съм до него но никога не бих записала там детето си  има много цигански турци от КИРКОВ
45 то е зад лидъл- не видях базата вътре как е иначе ми се стори прилично
43 то е добро -тихо спокоино
48 мо  училището което мисля евентуално за преместване на синът ми  от тази или другата год

дъщеря ми ще е  1 ви клас 2012/13 и  съм се спряла  евентуално на 18 ( ако баткото е там)   при госпожите който не успях него да вредякогато беше 1 клас  защото нямаше места
 те сега водят едната  английска паралелка а другата японската която какъв език поемат  след 4 ти клас идея нямам  а и  нямам претенций  bouquet

Защо 76 ОУ да е ужасно, пък и чак с големи букви?

Значи ти си спала в двора на 32-ро, после сте влезли в 18-то и в крайна сметка ще се местите в друго училище, защото сте разбрали, че в същност елитни училища няма и че въпросните училища набедени за елитни, всъщност лежат на стара слава.

АСА така е всичко се крепи на стара слава  но сега друг е въпроса  понеже имам опит за дъщеря си искам добър учител и тихо училище поне до 4 ти клас  bouquet  bouquet

# 160
като майка на дете в 32-ро може ли да кажеш от какво си доволна в училището, моля те
ние сме решили за 18-то, но не знам много коментари за 32-ро, и там сме подали, и започвам да се чудя къде е по-добре, разбира се всичко е лична преценка, за това ми се иска да чуя информация от родители от 32-ро и ще си преценя, от 18-то имам доста познати с деца там и за там съм понасъбрала инфо
На мен лично 32-ро си ми е на сърце, защото аз съм учила и завършила там( 1-11 кл.) и тогава наистина беше елитно у-ще.Естествено, че сега не би могло да бъде същото, най-малкото защото по мое време беше руско( до 8 кл, после станаха промените и стана с изучаване на чужди езици),но аз също доста проучвах, говорила съм и с учители( които са от др. училища, но имат инфо) и те твърдят, че от избраните от мен училища 32-ро дава най-добър начален курс. Дъщеря ми още е малка, то след време ще си покаже на какво са ги научили, но за сега съм доволна.
Класната също е мноооого важен фактор, но нас лично никой не ни е питал при кого искаме да сме.Извадихме късмет със страхотна класна, която пък тази година напусна и дойде нова.Дано да е за добро.
И не на последно място- не мисля, че 32-ро лежи на стара слава.Все нещо е останало и дори да е наполовина толкова добро, колкото беше-пак си заслужава.Но всеки има различни изисквания.За мен не е толкова важно да има от горе до долу 6-ци, а какво има в главата.В 32-ро оценки даром не се пишат, даже тенденцията е към занижаване на оценките-просто изискванията са по-високи.
За картите, с които се влиза вече стана въпрос, няма да се повтарям, стараят се поне да засилят контрола на входовете-изискват лична карта и т.н.В момента нямам инфо какво е положението в горните класове.

# 161
Привет и от мен!
Аз също съм се ориентирала към 32 СОУ. Може ли повече инфо за учителите на първи клас тази есен и вашите препоръки за тях /мисля че само една беше спомената/ и за паралелките.
Благодяря Ви  Hug

# 162
Здравейте. Някоя от вас знае ли коя госпожа ще поеме първокласниците в 18-то по немски език? Насочили сме се към тази паралелка и ако евентуално ни приемат, бих искала да знам какви отзвуци има за нея. Благодаря предварително.

# 163
На мен лично 32-ро си ми е на сърце, защото аз съм учила и завършила там( 1-11 кл.) и тогава наистина беше елитно у-ще.Естествено, че сега не би могло да бъде същото, най-малкото защото по мое време беше руско( до 8 кл, после станаха промените и стана с изучаване на чужди езици),но аз също доста проучвах, говорила съм и с учители( които са от др. училища, но имат инфо) и те твърдят, че от избраните от мен училища 32-ро дава най-добър начален курс. Дъщеря ми още е малка, то след време ще си покаже на какво са ги научили, но за сега съм доволна.
Класната също е мноооого важен фактор, но нас лично никой не ни е питал при кого искаме да сме.Извадихме късмет със страхотна класна, която пък тази година напусна и дойде нова.Дано да е за добро.
И не на последно място- не мисля, че 32-ро лежи на стара слава.Все нещо е останало и дори да е наполовина толкова добро, колкото беше-пак си заслужава.Но всеки има различни изисквания.За мен не е толкова важно да има от горе до долу 6-ци, а какво има в главата.В 32-ро оценки даром не се пишат, даже тенденцията е към занижаване на оценките-просто изискванията са по-високи.
За картите, с които се влиза вече стана въпрос, няма да се повтарям, стараят се поне да засилят контрола на входовете-изискват лична карта и т.н.В момента нямам инфо какво е положението в горните класове.

Peace Подкрепям мнението.
P.S. И аз там учих Simple Smile

# 164
Къде сте мами, на които фаворит им е 134-то, готвите ли се за събеседването?

Общи условия

Активация на акаунт