32 СОУ, 18 СОУ или 134 СОУ за първокласник?

• 141 029
  • 860
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Записвам се да ви следя, т.к. след три години и аз ще си задавам същия въпрос. Живеем в района и 32 и 18 са ни най-близките училища.
Забелязах, че родителите с интереси към точните науки, напр. математика, физика и др. предпочитат 32 СОУ, а родителите с интереси към литературата и изкуството - 18 СОУ.
Наясно съм и че 20 души не представляват представителна извадка, но все пак е някакъв ориентир.
А и как ще определя дали едно шестгодишно дете предпочита математика или литература.

# 661
Записвам се да ви следя, т.к. след три години и аз ще си задавам същия въпрос. Живеем в района и 32 и 18 са ни най-близките училища.
Забелязах, че родителите с интереси към точните науки, напр. математика, физика и др. предпочитат 32 СОУ, а родителите с интереси към литературата и изкуството - 18 СОУ.
Наясно съм и че 20 души не представляват представителна извадка, но все пак е някакъв ориентир.
А и как ще определя дали едно шестгодишно дете предпочита математика или литература.

Според мен са по-скоро рядкост децата с изразени наклонности в тази детска възраст,а и с теченията те се променят.Не съм забелязала такава тенденция към тези училища,по-скоро върху избора влияе езиковата програма в начален курс.
Щом живеете в квартала,по-добре потърсете педагог ,който да отговаря на вашите критерии,а после ще си дойде и училището за вас.Т.е. търсете учител,а не училище за първолак.

# 662
  • София
Ако бяхте си направили труд да прочетете мненията в другата тема, щяхте да видите другата гледна точка.
Това училище е единственият вариант децата с еврейски произход да учат майчиния си език и не е редно те да влизат в конкуренция за това си право, което е гарантирано на всеки български гражданин. Децата, влизащи по право са около 1/3 от всички приемани и не смятам, че ощетяват някого. Но ако искате да се чувствате дискриминирани, чувствайте се. Направете петиция, подписка, демонстрация, група във ФБ, коментари по световния еврейски заговор, изберете подходящи аромати за сапуните  и т.н. Свободна страна сме.
zakonite sa si zakoni i glednite tochki i udobstvoto ne sediat nad zakona.
az lichno ne se chuvstvam nikak diskriminirana tai kato ne sam proiaviavala interes kam tova uchilishte, no drugi maiki moje i da imat pretencii, i tai kato temata e i za tova uchilishte ne mi prechi da spodeliam mnenie.
prestavam da pisha po temata, koito ima jelanie shte razbere kakvo imam predvid. na tezi koito ne im e udobno moeto mnenie razbira se che sthe vadiat ot 9 kladenci voda za da se zashtitiat.

# 663
Ако бяхте си направили труд да прочетете мненията в другата тема, щяхте да видите другата гледна точка.
Това училище е единственият вариант децата с еврейски произход да учат майчиния си език и не е редно те да влизат в конкуренция за това си право, което е гарантирано на всеки български гражданин. Децата, влизащи по право са около 1/3 от всички приемани и не смятам, че ощетяват някого. Но ако искате да се чувствате дискриминирани, чувствайте се. Направете петиция, подписка, демонстрация, група във ФБ, коментари по световния еврейски заговор, изберете подходящи аромати за сапуните  и т.н. Свободна страна сме.

Точно така!
Има още толкова други училища... А и не мога да разбера защо им е на деца без еврейски произход да учат иврит? Но всеки си преценява... Ако сте се информирали от "достоверни източници" и смятате, че това е най-подходящото училище за вашите деца - ок, редите се и чакате класиране Simple Smile

# 664
Така като гледам, миналата година подаването на документите е започнало около началото на февруари (в 32-ро), а в 18-то, след баловете. Някой има ли информация?

# 665
  • София (Възраждане)
От написаното тук аз пък останах с впечатление, че мнозина са подали документи в 18-то още през януари, вероятно хората с връзки newsm78

# 666
От написаното тук аз пък останах с впечатление, че мнозина са подали документи в 18-то още през януари, вероятно хората с връзки newsm78
И какво те навежда на тази мисъл за връзките?

# 667
  • София (Възраждане)
Това че на сайта им официално за начално на записването е била посочена дата през пролетта.

# 668
Няма такова нещо, и миналата година си беше обявено, че записването започва януари!

# 669
  • Русе/София
Няма такова нещо, и миналата година си беше обявено, че записването започва януари!
аз лично видях в сайта,че записването става пролетта.Няма как да е през януари,защото документа за завършена предучилищна подготовка се издава в края на май,а без него не може да подадеш документи в избраното у-ще.

# 670
  • София-България, Израел - където си поискам
аз лично видях в сайта,че записването става пролетта.Няма как да е през януари,защото документа за завършена предучилищна подготовка се издава в края на май,а без него не може да подадеш документи в избраното у-ще.
поддаването на документи става в началото на годината, а записването става с документа от ДГ в началото  на юни.

# 671
  • Русе/София
явно и аз греша -подаването на заявления  е започнало от февруари ето http://www.school32.com/priem_i_bg.html

# 672
  • София
да следя и аз Simple Smile

# 673
истината е че в сайта на 18-то е дадено докога се подават молбите но не и кога почва подаването newsm78

# 674
  • София
когато започнаха да приемат молби в 18 соу ,секция новини , беше публикувано официално  Peace

Общи условия

Активация на акаунт