32 СОУ, 18 СОУ или 134 СОУ за първокласник?

• 140 955
  • 860
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Подадохме документи в 18-то. Сутринта в 8:00. Нямаше опашки, само трима - четирима. Ще има интервю със записаните деца и родителите им в края на май и после чакаме дали резултати... Оххххххх тъкмо почти забравих за стреса при записването на градина и сега ще треперя дали ще успеем да запишем малката в хубаво училище. Сега ще ходя и до 32-ро. Някой знае ли там кога ще бъде записването? И след това останаха 1-2 училища близо до работата, дано поне в едното стане  Praynig
палечка , успех!
От чисто любопитство, ако ви приемат навсякъде къде би избрала?

# 706
  • При любовта
Благодаря etti Peace

Оказа се, че в 18-то: 1. "Близост до училището" означава само по Местоживеене.
Критерият по месторабота на двамата родители, тази година е отпаднал. Sad

За 32-ро, съпруга ми работи срещу училището, но не влиза в района на училището. Аз работя на ул. Балкан, дано поне аз се класирам. Praynig

# 707
  • София
За 32-ро, съпруга ми работи срещу училището, но не влиза в района на училището. Аз работя на ул. Балкан, дано поне аз се класирам. Praynig

В 32-ро все още не записват нали?

# 708
  • София
палечка , успех!
От чисто любопитство, ако ви приемат навсякъде къде би избрала?
Благодаря!   bouquet
Честно не знам къде ще избера newsm78 Не искам да се настройвам предварително, защото знам че няма да е навсякъде Tired Но все пак по споделен личен опит на приятели с деца за сега 18 ми е фаворит, но ще видим.

# 709
  • При любовта

Не, от 5 февруари. Peace

# 710

Не, от 5 февруари. Peace

Подаване на заявления от 15 февруари до 31 май 2013г

# 711
Някой знае ли какво се случва, ако детето не се класира в нито едно от училищата, за които кандидатства? Аз съм се спряла на 18 и 32-ро. Много искам детето да е в едно от тях, но напоследък слушам от някои родители не само, че децата им не са се класирали, а  че са "нямали никакъв шанс".

# 712
  • Някъде на път....
Някой знае ли какво се случва, ако детето не се класира в нито едно от училищата, за които кандидатства? Аз съм се спряла на 18 и 32-ро. Много искам детето да е в едно от тях, но напоследък слушам от някои родители не само, че децата им не са се класирали, а  че са "нямали никакъв шанс".
Ами нормално е да е така.
Моя син миналата година също не се класира на първо класиране нито в 18-то, нито в 32-ро.
Беше пета резерва в 18-то - не дочакахме второ класиране, записах го в училището, което го приеха на първо класиране.  Peace
Но... доста се бях поуплашила и аз де... докато дочакам класирането в третото училище.....  Confused

# 713
Някой знае ли какво се случва, ако детето не се класира в нито едно от училищата, за които кандидатства?
Ноел, аз си мислех същото. Затова съм подала заявление в кварталното нелошо училище, както и в едно близко до работата ми. Идеята ми е да съм сигурна, че е приета, като в зависимост от резултата в 18- то и 32- то, ако ни приемат в някое от тях, смятам да информирам директорките на другите училища, че си оттегляме заявленията, за да освободим местата, защото смятам, че такеа е правилно.
Друг е въпросът, че това е дебилно, извинете ме за профанския израз, защото почти всеки родител подава на няколко места, и малко ще си оттеглят заявленията, следователно до приключване на първо класиране, ще има хора, които ще треперят.. Cry

# 714
  • София
В 18-то имах едно предимство миналата година, за 32 -ро също.В 18-то приеха Калоян, но в 32-ро моята месторабота не изигра никакво значение - нямаше ни и в резервите. Аз също имах резервен вариант - 48 - мо, в което бяхме приети и въпреки, че се обадих да съобщя, че детето е прието другаде пак ми се обаждаха да ни канят (между другото имах добри отзиви от познати за 48).
Според мен истината е, че всички подават заявления поне на 2-3 места, но винаги освен най-предпочитаните училища трябва да се обмисли и резервен вариант.

# 715
Дъщеря ми учи в 32-ро. В нейния клас не повече от три деца живеят в близост до училището Повечето изполват градския транспорт, т. е. живеят много далеч от посочения район, който уж дава предимство.

# 716
Предимството за местоживеене за 32-ро е толкова малък район,че не знам въобще дели и пет деца живеят там.Имам роднина живееща над 70 години до училището и по съседски познава живеещите наоколо.

# 717
  • софия
аз се интересувам от класните на текущия 4ти клас в 18соу,които ще са класни тази есен на 1ви клас,специално за английската и японските паралелки,ако някой може да даде информация за имена и наблюдения от учителките ще съм благодарна,защото ми се иска да узная повече за тях конкретно

# 718
  • Русе/София
Дъщеря ми учи в 32-ро. В нейния клас не повече от три деца живеят в близост до училището Повечето изполват градския транспорт, т. е. живеят много далеч от посочения район, който уж дава предимство.
което показва,че такива неща като предимство по местоживеене и месторабота в района на у-щето не са фактор.Трябват ви или огромни връзки или кеш.

# 719
18 Соу е много добро училище за деца в пред-гимназиална възраст. Имат много впечатляващи програми с източни езици. Децата са толерантни и приятни. Особена силни са класовете им между 5 и 7 клас. Трудно ми е да коментирам по-малките и по-големите, но се надявам това да помага в избора.

Общи условия

Активация на акаунт