32 СОУ, 18 СОУ или 134 СОУ за първокласник?

• 140 835
  • 860
  •   1
Отговори
# 735
Не ми е ясно, кога се взимат под внимание обявените критерии. В заявлението никъде не се отбелязва дали детето има брат или сестра учещи в училището и т.н. Когато подадох заявление никой не ме е питал за подобни неща. Някой знае ли как и кога се установява на кои критерии отговаря детето???

# 736
Не ми е ясно, кога се взимат под внимание обявените критерии. В заявлението никъде не се отбелязва дали детето има брат или сестра учещи в училището и т.н. Когато подадох заявление никой не ме е питал за подобни неща. Някой знае ли как и кога се установява на кои критерии отговаря детето???

С подаването на заявлението се прилага и копие от ученическа книжка на брат или сестра или друг документ за друго предимство, което ползвате.

# 737
Обявените критерии се вземат под внимание,при разглеждане на молбата.Това става от пом.директора по учебната част или този за началния курс, психолога на училището и преподавател.
Как става-прочитат приложените документи .

# 738
От сайта на училището видях, че необходимите документи за заявяване на желание са:
1. Заявление
2. Копие на акта за раждане

Никъде не пише, че трябва и други документи да се прилагат?!
На място никой не ме е попитал отговаряме ли на някакви критерии  newsm78
Затова се чудех...
В такъв случай, прилагали ли сте копия от личните карти на родителите, за доказване на адресна регистрация в близост до училището???

# 739
# 740
OK. Благодаря за отговорите!

# 741
  • София
Когато кандидатствахме миналата година прилагах копия от лична карта (за мъжа ми) и настоящ адрес (за мен) в и служебна бележка за месторабота за да доказвам предимство както в 18-то, така и в 32-ро.

# 742
В 18 не са ми искали копия от лични карти.

# 743
Да побутна малко темата. В неделя гласувах в 134-то и се изкуших да поразгледам училището  Embarassed. Тоалетните са чисти, здрави и новички. Навсякъде е доста чисто и освен това очевидно имат лего куб - на входа имаше лего модели Simple Smile Моето момченце доста ще се зарадва. Освен това при охраната имаше един или два монитора с изображенията от камерите в училището Simple Smile Харесва ми много. Дано имаме късмет за там  Praynig

# 744
  • София
Някой има ли информация за руската паралелка в 18 соу и за учителката, която ще поеме първокласниците?

# 745
Хора, според вас в 32-ро ще има ли значение входящ номер на молбата /знам, че пише, че няма/. четох стара тема, че родители са правели опашки. вие как смятате?

# 746
  • Някъде на път....
Хора, според вас в 32-ро ще има ли значение входящ номер на молбата /знам, че пише, че няма/. четох стара тема, че родители са правели опашки. вие как смятате?
Входящият номер няма никакво значение.  Peace

# 747
Входящият номер няма никакво значение.  Peace
Супер! Значи мисля да изчакам и да не се юрвам с тълпите, пък - каквото сабя покаже

# 748
За 18-то - в сайта им пише, че при подаване на заявлението трябва да се представят всички документи, доказващи ползването на предимства. Това е така и за други училища. Дори и да се впише в заявлението ползването на един или друг критерий в даден момент ще трябва да се докаже с документ иначе мястото изгаря.
В сайта не пише дали вх. № има значение когато детете не отговаря на критериите, но има своодни места и забравих да попитам.
На 31.05 ще има предварително събеседване, което сигурно ще е от значение.

За 32-ро в сайта пише:
"Подборът на кандидатите се извършва независимо от реда на подаване на заявленията."
http://www.school32.com/news_129_bg.html

Тъй като не вярвам 144 места да се запълнят само от ученици, отговарящи на критериите и след като Вх. № няма значение, преполагам, че индивидуалното събеседване ще е от значение, което е доста субективно... За 32-ро има обявени предварителни срещи на 28-30 май.

Притеснява ме този текст от заявлението: "Уведомен съм , че в периода 28 – 30 май трябва да представя Удостоверение за      завършен подготвителен клас, както и за обстоятелството, че непредставянето му в този срок, ще се счита за отказ от настоящата молба."
Нашите удостоверения ще се връчват на 1 юни, с тържество, тоги и т.н. Директорката на детската градина към момента не може да потвърди, че ще може да ми го издаде по-рано. А и защо изобщо фигурира този текст, след като всички детски градини издават удостоверенията след 30 май и записването в училище на реално приетите деца, на база класиране, за където е нужно удостоверението е на 3 и 4 юни (за 32-ро).

Последна редакция: ср, 06 фев 2013, 11:44 от Lulova

# 749
предполагам, че индивидуалното събеседване ще е от значение, което е доста субективно...

Събеседване реално няма. Има ден на който се прави презентация на у-щето и на програмата. Тогава се проверява дали подалите молба присъстват, ако не са там отпадат от класирането.

Притеснява ме този текст от заявлението: "Уведомен съм , че в периода 28 – 30 май трябва да представя Удостоверение за      завършен подготвителен клас, както и за обстоятелството, че не представянето му в този срок, ще се счита за отказ от настоящата молба."
Нашите удостоверения ще се връчват на 1 юни, с тържество, тоги и т.н. Директорката на детската градина към момента не може да потвърди, че ще може да ми го издаде по-рано. А и защо изобщо фигурира този текст, след като всички детски градини издават удостоверенията след 30 май и записването в училище на реално приетите деца, на база класиране, за където е нужно удостоверението е на 3 и 4 юни (за 32-ро).

Миналата година доста директори бяха се обади във връзка с това и реално не ги искаха самите удостоверения, а ги представихме чак при записването. Но нашата директорка в градината ни беше издала служебна бележка за всеки  случай, че детето е посещавало предучилищна група, но  не ми го приеха. Казаха, че не е необходимо и са уведомени, за по късното издаване на оригиналите.

Общи условия

Активация на акаунт