32 СОУ, 18 СОУ или 134 СОУ за първокласник?

• 141 496
  • 860
  •   1
Отговори
# 75
Те и в 32-ро приемат заявления вече и са  около 100-ния номер.

# 76
СедеФка занималнята е до 15.45. Дъщеря ми, която в момента е 6ти клас в 134то успяваше да си напише всичко след обяд в занималнята. Знам, че имаше и деца , които не успяваха, но явно това си е и индивидуално. Не се притеснявай за иврита. Мойта дъщеря се справя абсолютно сама.
Peace
Значи ли това, че трябва да си вземеш детето в 15.45 ч. или им осигуряват по-дълъг престой, например, може ли да го взема в 18.00 ч.
До 18 часа занималня има в сградата на училището и друга -  в еврейския дом, които се заплащат допълнително.

Тоест до 15.45 са заниманията извън клас, като писане на домашни например, правилно ли съм разбрала? След това до 18.00 с какво се занимават и колко е таксата, в случай, че бих искала да ползвам тази услуга.

# 77
  • София
Нещо ми се върти като седем лева, но не мога да се сетя дали не беше на час. Възможно е да не давам правилна информащия.

Благодарение на вас момичета  Hug разбрах, че се подават документи в 18 и 32 и от сутринта имаме входящи номера.  Praynig

# 78
Нещо ми се върти като седем лева, но не мога да се сетя дали не беше на час. Възможно е да не давам правилна информащия.

Благодарение на вас момичета  Hug разбрах, че се подават документи в 18 и 32 и от сутринта имаме входящи номера.  Praynig

Стискам палци да ви приемат където вие искате!!!  Wink

# 79
  • София

Hug Дано  Heart Eyes

# 80
  • София

[/quote]
Тоест до 15.45 са заниманията извън клас, като писане на домашни например, правилно ли съм разбрала? След това до 18.00 с какво се занимават и колко е таксата, в случай, че бих искала да ползвам тази услуга.

[/quote]
За 134-то СОУ - заниманията продължават до 15.45, като тези след обяд се водят като продължение на учебния процес. Децата решават задачи, правят им се диктовки, четат. Има по две госпожи на клас - едната сутрин, другата след обяд. Ние не ползваме платената занималня до 18 ч.,  но мисля че е по 6 лв. на ден /специално за тази, която е в Еврейския дом/. Таксата за транспорта от тази година е 1 250 лв., а ако се ползва само в едната посока 800 лв. Автобусчетата тръгват в 16 часа.

# 81

[/quote]
За 134-то СОУ - заниманията продължават до 15.45, като тези след обяд се водят като продължение на учебния процес. Децата решават задачи, правят им се диктовки, четат. Има по две госпожи на клас - едната сутрин, другата след обяд. Ние не ползваме платената занималня до 18 ч.,  но мисля че е по 6 лв. на ден /специално за тази, която е в Еврейския дом/. Таксата за транспорта от тази година е 1 250 лв., а ако се ползва само в едната посока 800 лв. Автобусчетата тръгват в 16 часа.
[/quote]

Много ти благодаря за изчерпателната информация!  bouquet И само един пследен въпрос, как стои въпроса с обяда на децата, има ли стол или нещо подобно?

# 82
  • София
Да, има стол в сградата на училището. Купоните се купуват в понеделник за цялата седмица. Дечицата се водят организирано от госпожата. Ако имаш други въпроси, питай! Може и на лични.  Peace

# 83
 Здравейте,
интересува ме френската и руската паралелки в 18 СОУ.
Предпочитам английската,но за там нямаме шанс.

# 84
  • Вече на светло в София
Трябва наистина да си зададете въпроса какъв език искате да учат децата и тогава да избирате училището.
Аз имам впечатления и от 18 и от 32 Дъщеря ми беше в 18 - слаба подготовка, честа смяна на учители в общи линии добре че е момиче и си учеше.
Сина ми е в 32 - желязна дисциплина, изискват от децата, добри преподаватели.
В 134 съм чула, че приемат само ако имащ еврейска жилка или спонсорство. Пък и този иврит за какво ти е? Но това е въпрос на личен избор.

# 85
  • sofia
Момичета, не си пишете на лични относно общи въпроси по въпросната тема. Полезно е за другите също! Мерси за инфото.

Аз честно казано се стъписъх, че е започнало записването в 18то.  В мен ли е проблема, но официален сайт на училището не мога да намеря. Но и да имаше сайт - явно пак нямаше да сме в час. Добре че е форума. И пак  - благодаря за споделеното инфо и по тази тема! Още в понеделник съм там в канцеларията.

И все пак   - ако някой има някакво инфо относно записване за кандидатстване в 134то да споделя!

# 86
Момичета, не си пишете на лични относно общи въпроси по въпросната тема. Полезно е за другите също! Мерси за инфото.

Аз честно казано се стъписъх, че е започнало записването в 18то.  В мен ли е проблема, но официален сайт на училището не мога да намеря. Но и да имаше сайт - явно пак нямаше да сме в час. Добре че е форума. И пак  - благодаря за споделеното инфо и по тази тема! Още в понеделник съм там в канцеларията.

И все пак   - ако някой има някакво инфо относно записване за кандидатстване в 134то да споделя!

За 134-то питах лично в канцеларията им. Казаха да наблюдаваме сайта им втората половина на март, ще обявят датите. Както всяка година ще обяват 1 седм. за записване. Няма да има "тихомълком" записване като в другите 2 училища Mr. Green

# 87
Като бивш преподавател в 18-то и родител на дете, учило до 7 клас в у-щето, горещо препоръчвам г-жа Виолета Николова, ако е "първокласничка".

# 88
От приятелки, които са кандидатствали 134 СОУ разбрах,че документите  се подават в края на март.
Ако, разбера нещо ще пиша.

# 89
Здравейте отново от мен ! Тези от 18-то са големи измамници по телефона като им звъннах ми казаха,че ще приемат документи след  февруари и благодарение на вас майки ,за което много благодаря, отидох да подам ,но се оказа че и по време на грипната ваканция сигурно са приемали , защото аз отидох днес / първи учебен ден след ваканцията/ и съм номер 134 в 18- то и номер 158 в 32- ро  #Cussing out
по мои изчисления в 18- то ще ни приемат в японска паралелка , а за 32- ро нямаме шанс.
Ще следя за 134-то надявам се и там да не се окажа прекаленно закъняла.
П.С. Направи ми впечетление че в 18-то ме пуснаха безпрепядствено в сградата,а в 32-ро ми искаха лична карта и ми дадоха пропуск. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт