32 СОУ, 18 СОУ или 134 СОУ за първокласник?

• 140 919
  • 860
  •   1
Отговори
# 810
Може би има логика, но аз имах в предвид ситуацията в която няколко деца без никакви предимства кандидатстват за една и съща паралелка? Да  кажем, че са останали 5 места в английската а желаещите са 10 и това им е първо желание - тогава ? Тото или.....?

# 811
  • Вече на светло в София
Преди имаше тестче, което решаваха, сега няма ли?

# 812
Много отдавна няма тестчета,влияещи върху приема.Според мен за съжаление.
Кандидатите са достатъчно много и приетите са тези които имат предимство,другите са под чертата.За това съм за тест-така поне нивото в класовете би било горе-долу еднакво.

# 813
  • София (Възраждане)
Кажете, моля, аз като живея във Възраждане, но не съм в микрорайона на училището, ще получа ли все пак някаква точка плюс?
За кое училище питаш? За 32-ро има изброени улици около училището, които се считат район и ако живееш там получаваш точка. Предполагам и за 18-то е така. Виж кои улици включва района им

Зная, че е така за 32-ро, това е обсъждано и преди.
Питам за 18-то. Тук, в темата, никой не е посочил кой микрорайонът му, не е посочен и на сайта. Надявах се на актуална информация от някой, който е подал документи наскоро Confused

# 814
  • София (Възраждане)
Може би има логика, но аз имах в предвид ситуацията в която няколко деца без никакви предимства кандидатстват за една и съща паралелка? Да  кажем, че са останали 5 места в английската а желаещите са 10 и това им е първо желание - тогава ? Тото или.....?

Аз си мисля, че точно тогава се взема предвид поредния номер, въпреки че директорката на 18-то отрече той да има някакво значение #Crazy

# 815
Ама как така секретарката определя какви езици искате? Или за вас е важно самото 18-то - детето да е на всяка цена там, било то да учи и език, който не ви харесва?
J.K. ме е изпреварила в отговора - точно така стана и при нас. В моя случай отидох с попълнено заявление, и жената, която  приемаше документите, ме посъветва, ако искам да имам по - голям шанс, да не пиша първи избор анлгийски. Това е, няма драма. И аз се водех от разсъждението и убеждението на повечето родители, на база програмата на 1-3 клас (по 2 часа език на седмица), че до трети клас не наблягат на чуждия език, а на основните предмети. Още повече, че от 3- ти клас в 18-то английският на посочените профили е втори, следователно се учи оттогава. Иначе, език, който не ми харесва, не съм писала.
Но, МАД, ти си права, че изглежда при мен е водещо училището (с предпочитаните езици - не съм писала всички профили, а проверих на съответния профил, коя учителка ще води)-просто това е моето училище.
 Иначе, точно това, което е написала J.K. в последния си пост, според мен е водещо.
Но иначе това, което cveti 6  се чуди, и мен ме тормози - как се избира за едно място, когато двама кандидати имат еднакви предимства и са го написали като първо желание?
Сигурно тогава по входящ номер newsm78

# 816
  • Вече на светло в София
Моето лично мнение, не ангажирам никой с него, е че водещото в избора на у-ще трябва да бъде на първо място удобно, или близко да месторабота или близко до дома. На второ място бих се заинтересувала от екипа, който ще поеме годината. Това е важно, защото до 4 клас децата са повече с класния ръководител и той трябва да е сериозен. Избора на език е на трето място, но въпреки всичко не бих записала детето да учи език, който не ми е на сърце. В такъв случай щях да потърся друго училище, което да отговаря на моите критерии.

# 817
  • София (Възраждане)
А дали, ако наистина няма момент на жребий, при равни други критерии професиите на родителите не накланят везните? Все някакъв критерий, таен или явен, трябва да им, та си мися че ако класирането от един момент нататък става изцяло "по преценка на класиращия", дали няма да бъде предпочетено дете на родители топ мениджъри пред такова на продавачка и шофьор, например newsm78. Видях че тази информация се изисква в заявленията за записване Confused

Или пък може би никога не се стига до тази ситуация, просто защото бройките без проблем се запълват от децата с предимства + тези с връзки #Crazy

# 818
 би никога не се стига до тази ситуация, просто защото бройките без проблем се запълват от децата с предимства + тези с връзки

# 819
 newsm78 Сегаа..., все още го няма обявен оня график за т.н. събеседване (може би ще го качат в края на работния 30.05 ден, тъй като все още е ден за подаване на заявления ), което събеседване по информация от сайта ще е само и единствено на 31.05.  Някой, ако знае да внесе  яснота за този график, къде да го търсим, защото аз от две майки разбрах, че те са поканени на 30.05 ??

# 820
  • София
newsm78 Сегаа..., все още го няма обявен оня график за т.н. събеседване (може би ще го качат в края на работния 30.05 ден, тъй като все още е ден за подаване на заявления ), което събеседване по информация от сайта ще е само и единствено на 31.05.  Някой, ако знае да внесе  яснота за този график, къде да го търсим, защото аз от две майки разбрах, че те са поканени на 30.05 ??

Доколкото аз знам, списъка ще бъде изнесен на 25.05 /неработен ден  Rolling Eyes/, събеседването ще бъде на 31.05, а подаването на заявленията не беше ли до 30.04  newsm78

# 821

Доколкото аз знам, списъка ще бъде изнесен на 25.05 /неработен ден  Rolling Eyes/, събеседването ще бъде на 31.05, а подаването на заявленията не беше ли до 30.04  newsm78

Ако говорите за 18 СОУ,миналата седмица се обаждах да питам за събеседването и ми казаха ,че ще е на 31 май до обяд.Много ми е чудно как толкова много деца ще минат за 4-5 часа?

# 822
Поне ние като се явявахме, организацията на т.нар. Ден на отворени врати беше много добра, изобщо не се притеснявайте. Няколко дни по-рано се изнасят списъци (и в сайта май ги качиха миналата година) с часа, в който детето трябва да отиде. Всеки език си има стая, където се разговаря с родителя и детето за няколко минути.

# 823
За 18-то - когато аз подавах документи, специално подчертаха на мен и на двете майки преди мен, на 30 май да погледнем графика в сайта. Дамата каза, че това е просто среща за потвърждаване на интереса и на желанията за езици.
Иначе виждам, че на доста голяма част, както и на мен, са ни препоръчали да си променим подредбата на желания, защото с английски или немски нямаме шанс  newsm78

# 824
Публикуван е графикът за събеседване в 18 СОУ- http://www.18sou.net/admission/first-class.html

Общи условия

Активация на акаунт